Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bisiklet sevdalıları Dikili’de buluştu

Bisiklet sevdalıları Dikili’de buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelen bisiklet sevdalısının, düzenlediği ‘Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu 2015 ‘Aiolis’un son etabı Dikili’de gerçekleştirildi. "Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu 2015" Dikili'de sona erdi

  • Ege Postası
  • 26.04.2015 - 11:05
İZMİR - Dikili ve çevresindeki antik alanları ve geçmişten günümüze taşıdığı kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen ve 120 bisiklet sevdalısının katılımıyla gerçekleşen turda bisikletli topluluğun ilçe merkezinden geçişi renkli görüntülere sahne oldu.  Tarihe pedal çeviren bisiklet sevdalılarını çadır kamplarını kurmak için geldikleri Dikili Atatürk Meydanı’nda Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Canseven,  Murat Durak ile Zabıta Müdürü Mustafa Önalan ve Dikili Kent Konseyi Genel Sekreteri Gönenç Turan’la birlikte çok sayıda Dikilili vatandaş karşıladı.


 
Az Bilinen Antik Kentler Turunun Son Etabı Dikili Oldu
 
‘Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu’ kapsamında 120 bisikletçinin, 23 Nisan Perşembe günü Konak Meydanı’nda Saat Kulesi’nin önünden başlattığı 2015 ‘Aiolis’un son etabı Dikili ilçesi sınırlarında bulunan antik yerlerin ziyareti edilmesiyle tamamlandı. Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Ekipleri’nin bir an olsun yalnız bırakmadığı bisiklet sevdalılarının, Konak Saat Kulesi etrafında üç tur attıktan sonra başlattığı tur Atarna-Dikili, Canae-Bademli, Pitane-Çandarlı ve Zindancık Kutsal Alanı-Deliktaş Köyü rotasındaki antik kentlerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.


 
“Başkan Tosun’a ve Ekibine Teşekkür Ediyoruz”
 
Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen karşılamada bisiklet gönüllüleri adına konuşan Olcay Ormankıran, ‘Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu’nu, herhangi bir kişi ya da dernek hesabına kar amacı gütmeden, dayanışmalı, sponsorsuz, tamamen katılımcıların katkılarıyla ve imece yöntemiyle gerçekleştirdiklerini belirterek,  “İzmir ve çevresi tarih boyunca uygarlıkların gelişimine öncülük etmiştir. Bizlerde öncülüğe saygı duruşu niteliğinde bir bisiklet turu düzenleyerek, unutulmuş olan bu öncülük kavramını çağımızın en gelişmiş ve çözümcül aracı olan bisikletle birlikte yeniden hatırlatmak istedik. Bu tur bisikletli yaşamı benimsemiş tarihe, doğaya ve insana saygılı 7’den 70’e katılımcılardan ve gönüllülerden oluşmaktadır. Turumuzda öğretmen, sanatçı, akademisyen, hekim, gazeteci, avukat, mimar, öğrenci ve emekli gibi farklı meslek gruplarından katılan çok sayıda bisiklet ve tarih sever katılmakta ve bu tarihi yolculukta birlikte pedal çevirmektedir. Bisikletin alternatif bir ulaşım ve turizm aracı olarak benimsenmesi, sağlığa katkıları ve çevre dostu işlevine vurgu yapmak içinde gerçekleştirdiğimiz bu turumuzda bizlere gösterdikleri ilgiden, güzel misafirperverliklerinden dolayı başta Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun olmak üzere tüm Dikili Belediyesi çalışanlarına ve Dikili halkına gönülden teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.


 
“Dikili Sevginin Kentidir”
 
Dikili Belediyesi Meclis Üyesi ve Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak da, bisiklet ve tarih sevdalısı güzel insanları Dikili ilçesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, ‘Dikili ilçemiz sevginin, dayanışmanın, hoşgörünün ve birlikte barış içerisinde yaşayan güzel insanların kentidir. İlçemize gerçekleşen bu tarz ziyaretlerin devam etmesi için güzel örnekler sunmak istiyoruz. Tarih ve kültürel geçmişimize bağlılıklarıyla ilçemize ziyaret gerçekleştiren bisiklet sevdalısı dostlarımızın kentimizden ayrılana dek hep yanlarında olacak, ihtiyaçlarını karşılayacağız’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.