Dolar 32,2463
%-0.09
Euro 35,0240
%-0.17
Altın 2.482,000
%0.64
Bist-100 10.586,00
%2.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye Cizre çağrısı

Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye Cizre çağrısı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, 10 gün önce Cizre'de içinde HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu sivillere ateş açıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma açılması yönünde çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 01.02.2016 - 15:37
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Türkiyeli yetkililere, 20 Ocak’ta Cizre’de içinde HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da bulunduğu sivillere ateş açıldığı iddiasıyla ilgili çağrı yaptı. Hüseyin, 'güvenlik güçlerinin silahsız insanlara ateş açması hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini'söyledi.
Reuters’ın haberine göre, olayın ‘son derece şoke edici’ görüntülerinde bir kadın ve erkeğin beyaz bayrak taşıdığını ve bir at arabasını ittiğini aktaran Hüseyin, söz konusu kişilerin zırhlı askeri araç tarafından izlendiğini belirtti. Hüseyin, yaptığı açıklamada, “Diğer tarafa ulaştıklarında, açıkça ateş açılmasıyla engelleniyorlar” dedi ve açılan ateş sonucu İMC kameramanı Refik Tekin’in bacağından vurulduğunu ve tutuklanmasının talep edildiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.