Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir bedende iki hatıra

Bir bedende iki hatıra

İzmir'de 8 yıl önce yaşamak için sayılı günleri kalan 26 yaşındaki Tayfun Erdem, tatile geldiği Bodrum'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden İngiliz 17 yaşındaki Craig Oliver Beston'dan nakledilen kalple yeni yaşamına başladı. 8 yıl sonra sosyal medya üzerinden İngiliz aileye ulaşan Erdem, Oliver'in resmini sırtına dövme yaptırdı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2014 - 11:46
İZMİR- İzmir'de, Tayfun Erdem ile İngiliz Craig Oliver Beston'un yolu 2006 yılının Ekim ayında kesişti. Birisi hayat buldu diğeri ise hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığından dolayı yaşamak için tek umudu nakil olan Tayfun Erdem, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Artık yaşaması için sayılı günleri kalan Tayfun Erdem'e, umutlu haber Bodrum'dan geldi. Ailesiyle İngiltere'den tatile gelen Craig Oliver Beston, beyin kanaması sonrasında hayatını kaybetti. Ancak beyin ölümü geçirdiği sırada ailesi Oliver'in organlarını bağışlama kararı aldı. 

OLİVER'İN KALBİYLE YENİ YAŞAM
Oliver'in alınan organlarından kalbi, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan nakille Tayfun Erdem'e hayat verdi. Naklin ardından kalbin vücuduna uyum sağlamasıyla, Tayfun yepyeni bir hayata başladı. Artık bir işi olan Tayfun Erdem, kalbiyle yaşama tutunduğu Oliver'ı ise hiç unutamadı. Ailesine ulaşmak için yıllarca uğraştı. Sonrasında, bir hafta önce, Facebook üzerinden aileye ulaşmayı başardı. Onlarla uzun uzun sohbet etti. Oğullarının kalbinin kendisine attığını söyledi. Bu sırada Oliver'ın da resmini gördü. Hemen o resmi alan Tayfun Erdem, uzun yıllardır tanıdığı dövme sanatçısı arkadaşı Taşkın Gümüşoğlu ile bağlantıya geçti. Oliver'in resminin vücuduna dövme olarak yapılmasını isteyen Tayfun Erdem'in isteği üzerine, Gümüşoğlu'da birkaç örnek çalışma yaptı. Bunlardan, avuç içerisinde kalp ve kalbin de içerisinde, Oliver'in resminin olduğu dövme, Tayfun Erdem'in vücuduna yapıldı. Tayfun, artık Oliver'in kalbinin yanı sıra, resmini de vücudunda taşımaya başladı. 


Oliver'ın resminin de bulunduğu dövmeyi gördüğü anda kalbinin farklı attığını söyleyen Tayfun Erdem, “Yeni yaşamımda çok mutluyum. 17 Ekim 2006 tarihi benim hayata tekrardan 'Merhaba' deme tarihim. Ama Oliver'ın ailesi için hayatlarının en kara günü. Oliver tatil için Bodrum'a gelmemiş olsaydı, belki de ben şu an hayatta olmayacaktım. Acılarını kalplerine gömüp oğullarının organlarını bağışlayan aileyi hastaneden çıktıktan sonra çok aradım. Aramalarım sonunda başarılı oldum ve baba Bop Beston'a ulaştım. Beston ailesini bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hayata tutunmak için bir nedenim daha var. Yıllarca rüyamda bilmediğim yerde bilmediğim bir ev, bilmediğim bir oda ve bilmediğim kıyafetler görüyordum. Ve yıllarca bu evi aradım. Şimdi bu evin Oliver'in ailesine ait olduğunu biliyorum. Babasının facebook sayfasını incelediğimde Oliver'ın mezarını gördüm. İçim burkuldu, anlatamayacağım farklı duygular yaşadım. Oliver gitar çalmayı çok seviyormuş, mezarında da gitarı duruyor. Şimdi tek amacım İngiltere'ye gidip 17 Ekim tarihinde Oliver'ın mezarını ziyaret etmek. 8 yıldır her ölüm gününde Alsancak İngiliz Konsolosluğu'nun yakınındaki kiliseye giderek Oliver için dua ediyordum. Umarım bu yıl duamı mezarı başımda edebilirim" dedi. 

Organ bağışı içinde çağrı yapan Tayfun Erdem, “İnsanlar organlarını bağışlasın. Bir insanın hayatını kaybetmesi acı ama sonuçta o insanın organları bağışlandığı an, en az 5 insanın hayatı kurtuluyor. Bu hastaların ailelerinin yaşamı da değişiyor olumlu yönde. Organ nakli heran bizlere, aile üyelerimize gerekli olabilir. Bu yüzden bedenleri çürütmek yerine bayka bedenlerde yaşatalım" dedi. 

KENDİMİ TAYFUN'UN YERİNE KOYDUM VE ÖYLE ÇİZDİM
Dövmeyi ustalıkla çizen Taşkın Gümüşoğlu ise, “Tayfun planını bana anlattığı zaman büyük heyecan duydum. Hemen çalıştım, örnekler çıkardım. Sonunda Tayfun'un beğendiğini çizdim. Ama kendimi onun yerine koydum ve öyle çizdim. Eksiksiz bir çalışmam oldu. Çünkü duygularımı da kattım içine" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.