Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binlerce Menemenli Kadir Gecesi'nde tek sofrada buluştu

Binlerce Menemenli Kadir Gecesi'nde tek sofrada buluştu

Menemen Belediyesi’nin Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede kurduğu sokak iftarlarına, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Şehir Parkı’nda devam edildi. Binlerce Menemenliyi iftar sofrasında bir araya getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2014 - 11:14
 
İZMİR-İftara iki saat kala Şehir Parkı’nda kurulan iftar sofrasında yerlerini almaya başlayan Menemenliler; tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı. Menemenlilerin yoğun ilgi gösterdiği iftar sofrasına başta Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler ve Menemenliler katıldı.
 
Başkan ŞAHİN; “Yeni Dönemde Daha Çok Çalışacağız”
İftar sofrasına katılan hemşerilerinin masasına giderek tek tek selamlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 30 Mart yerel seçimlerinde şahsına vermiş oldukları desteklerden dolayı hemşerilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “3,5 ay önce yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde şahsıma vermiş olduğunuz desteğe şahsım, ailem ve Belediye Ailesi adına hepinize yürekten teşekkür ediyorum. 4. kez bu görevi bize bahşettiniz, biz de 4. kez seçilmenin sorumluluğu ile 3 dönem nasıl çok çalıştıysak, yeni dönemde bu sorumluluğu bilerek daha çok çalışacağız” dedi.  
 
Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var…
7 yıldır Ramazan ayında her gün farklı bir mahalle yada köyde sokak iftarı düzenlediklerini hatırlatan Başkan Tahir Şahin, sokak iftarları ve ilk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri sahur programı etkinliklerinin ilçede birlik ve beraberlik duygularını artırdığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Sokak iftarları veya sahur, bizim birlikteliğimizi sağlıyor. Bu güzel Ramazan ayı içerisinde sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik, kardeşlik var. Türk insanının içindeki duyguları hepimiz birbirimize böyle akşamlarda aktarmaya çalışıyoruz. Bu birliğe, bu beraberliğe ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devletini içten yada dıştan yıkmak isteyen öyle şer güçler var ki; bunlara asla pirim vermeyeceğiz. Birlik beraberliğimiz hem kardeşlik duygularını pekiştiriyor, hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmaya yetiyor. Bu bizim için son derece önemli. Atatürk’ün çizmiş olduğu aydınlık yolda inancımızı bırakmadan hep birlikte yürüyeceğiz. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece; bu vatanın her zaman, her yerde, her şekilde tek vatan olarak kalacağının altını bu yemek vesilesiyle çizmek istiyorum. Yine Türk Milleti’nin yanına bir başka kimlik yakıştırmak isteyenlere cevap olsun diye söylüyorum; bu milletin adı sadece ve sadece Türk Milleti’dir, başka bir şey olamaz. Boşnaklığımızla, Aleviliğimizle, Sünniliğimizle, Türklüğümüzle, Kürtlüğümüzle elbette ki övüneceğiz. Ama Türk Milleti kimliğimizi hiçbir zaman, hiçbir şekilde unutmayacağız. Bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı asla gönderden indirtmeyeceğiz. O ay yıldızlı bayrağımızın yanına bir tane daha yeşil, kırmızı, sarı bir bez parçası astırmayacağız. O bayrak her zaman, her yerde tek bayrak olarak kalacaktır. Ay yıldızlı bayrağımız iyi ki var, iyi ki o şehitlerimiz ve gazilerimiz var. O birlik ve beraberlik olduğu sürece minarelerimizden ezan sesi asla dinmeyecek.”
 
Başkan Şahin’den Sahura Davet
Ramazan ayı süresince devam eden iftar sofalarının ardından, son gece olan Arefe’ye bağlayan gece Cumhuriyet Meydanı’nda bu yıl ikincisini düzenleyecekleri sahur programına tüm hemşerilerini davet eden Başkan Şahin; “Geçen yıl ilkini yaptığımız sahur gecesinde, ‘Yapma, yüz kişi gelmez’ dediler. İki bin kişi geldi. 100 kişi, 50 kişi gelsin ama gelsin. Küçük olmazsa büyük olmuyor. Bu anlayışla yine 26 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz sahur programına hepinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Hemşerilerinin Ramazan ayını, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ve 3 gün sonra yaşayacağımız Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Tahir Şahin konuşmasını “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” sözleriyle tamamladı.
Başkan Tahir Şahin’in konuşmasının ardından yemek duası okundu. Ezan’ın okunmasıyla birlikte yaklaşık 5 bin kişi, kendilerine ikram edilen çorba, tas kebabı, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.