Dolar 32,5152
%-0.1
Euro 34,7808
%-0.24
Altın 2.421,140
%-0.37
Bist-100 9.677,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım yeniden kabinede!

Binali Yıldırım yeniden kabinede!

Ve yeni kabine belli oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Yıldırım 2002-2013 yılları arası aralıksız aynı görevi sürdürmüştü.Yıldırım, " AK Partili her milletvekili bakan olabilecek düzeydedir. Bu göreve yeniden getirilmem gurur verici. 12 yıl kesintisiz bakanlık yaptım. Şimdi 'nerede kalmıştık' diyerek yola devam edeceğiz" dedi. Ve Yıldırım yeniden kabinede

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 14:53
EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nu bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 64. hükümet listesini onayladı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni hükümet ile ilgili açıklamayı yaptı.

1 Kasım’da AK Parti’den İzmir Milletvekili seçilen Binali Yıldırım, yeniden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.Yıldırım, 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştı.

YILDIRIM'DAN İLK DEĞERLENDİRME
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden Binali Yıldırım yeniden kabineye girdi. 12 yıl kesintisiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı. Yıldırım, Mart 2014 yerel seçimleri öncesi bu görevinden istifa ederek, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde meclise giremeyen Yıldırım, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak görev yaptı. Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinde İzmir'den  Meclis'e, daha sonra da kabineye girdi. Binali Yıldırım, 1 Kasım seçim sonuçlarının ardından Twitter hesabından paylaştığı videoda "Yüze vurur ifadesi yeniden tek başına iktidarız bitanesi" diyerek, sevincini paylaşmıştı. Yıldırım'ın kabineye girmesiyle sosyal medyada "Yüze vurur ifadesi yeniden bakan bitanesi" capsleri yayıldı. Binali Yıldırım, yeniden bakan olmasını DHA'ya şu sözlerle değerlendirdi: 

"AK Partili her milletvekili bakan olabilecek düzeydedir. Bu göreve yeniden getirilmem gurur verici. 12 yıl kesintisiz bakanlık yaptım. Şimdi 'nerede kalmıştık' diyerek yola devam edeceğiz. Türkiye her alanda büyük gelişmeler kaydetti. Bu artarak devam edecek 2023 hedeflerine ulaşmak için başında bulunduğum bakanlığın tüm imkanlarını seferler edeceğim. Türkiye'ye sembol olacak büyük projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz. 4 milyon İzmirli hemşehrim başta olmak üzere tüm Türkiye'nin hizmetindeyim." 



BİNALİ YILDIRIM KOLTUĞU DEVRALDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atanan Binali Yıldırım, 12 yıl oturduğu koltuğu, Feridun Bilgin'den devraldı. Yıldırım, "Cumhuriyet tarihinde bir bakanın ortalama görev süresi sekiz ay ama ben 12 yıl yaptım" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, saat 17.00'da 12 yıl kesintisiz görev yaptığı koltuğu, Feridun Bilgin'den devraldı. Devir teslim törenine Başbakan Yardımcısı olan Lütfü Elvan da katıldı. Lütfü Elvan, 25 Aralık 2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım'ın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atanmıştı.

Yıldırım, devir teslim töreninde, "Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı şimdi biz devralıyoruz. 12 yıl şantiyelerde ter döktüm. Cumhuriyet tarihinde bir bakanın ortalama görev süresi sekiz ay ama ben 12 yıl yaptım. Yine Türkiye'ye sembol projeler kazandırmak için hep sahada olacağım. Biz kalabalık güçlü bir aileyiz. Bakanımıza şimdiye kadar yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi. 

Devir teslim törenine İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ ile Yıldırım'ın seçim ekibinde yer alan eski İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir katıldı.

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU

Başbakan:
Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcıları:
Numan Kurtulmuş 
Mehmet Şimşek 
Yalçın Akdoğan
Tuğrul Türkeş
Lütfi Elvan


BEKİR BOZDAĞ - Adalet Bakanı
SEMA RAMAZANOĞLU -  Aile ve Sosyal Politikalar bakanı
VOLKAN BOZKIR  - AB Bakanı
FİKRİ IŞIK -  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
SÜLEYMAN SOYLU -  Çalışma Bakanı
FATMA GÜLDEMET SARI - Çevre Şehircilik Bakanı
MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU -  Dışişleri Bakanı
MUSTAFA ELİTAŞ  - Ekonomi Bakanı
BERAT ALBAYRAK  - Enerji Bakanı
AKİF ÇAĞATAY KILIÇ  - Gençlik ve Spor Bakanı
FARUK ÇELİK  - Gıda ve Hayvancılık Bakanı
BÜLENT TÜFENKÇİ -  Gümrük Bakanı
EFKAN ALA - İçişleri Bakanı
CEVDET YILMAZ -  Kalkınma Bakanı
MAHİR ÜNAL  - Kültür ve Turizm Bakanı
NACİ AĞBAL  - Maliye Bakanı
NABİ AVCI  - Milli Eğitim Bakanı
İSMET YILMAZ  -  Milli Savunma Bakanı
VEYSEL EROĞLU  - Orman ve Su İşleri Bakanı
MEHMET MÜEZZİNOĞLU  - Sağlık Bakanı
BİNALİ YILDIRIM -  Ulaştırma Bakanı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.