Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı meclisi'nde AK Partili Bilici tartışması

Bayraklı meclisi'nde AK Partili Bilici tartışması

AK Partili meclis üyesi Mikail Bilici sınırları yine aştı. Mecliste belediye başkanı hakkında söylediği çirkin sözlerle gerginliğe neden olan Bilici Hasan Karabağ hakkında “Başkan içki masasındaki sarhoşların tuvalete gitmesi gibi meclisi terk ediyor” ifadesini kullanınca meclis üyeleri çok sert tepki gösterdi. Meclis üyeleriyle Bilici arasında sık sık sözlü tartışmalar yaşandı. AK Partili meclis üyesi Bilici'nin sözleri

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 20:09
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Bayraklı Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye başkanı Hasan Karabağ’ın katılmadığı meclis toplantısına  başkanvekili Nejat Yıldız başkanlık etti. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi Mikail Bilici  konuşmasını uzaması nedeni ile Belediye başkanı Hasan Karabağ  Televizyon programının olması dolayısı ile meclis toplantısını erken çıkmak zorunda olduğunu açıklamış ve yerine Başkan vekili Necati Yıldız'ı bırakarak meclisten ayrılmıştı. Bugün meclis toplanrısının başın söz alan AK Parti meclis üyesi Mikail Bilici  Belediye başkanının konuşmasının ortasında terk ederek kendisine saygısızlık belirtti.Bilici, “Sayın başkanın (Hasan Karabağ) ‘bana bakıp konuşacaksınız’ deyip salonu terk etmesi saygısızlık. Biz muhalefet yapıyoruz. Başkanın da kendisine yakıştığı gibi hareket etmesi gerekirdi. Bir daha başkan bana ‘bana bakarak konuş’ derse gözlerime bezle örtüp öyle meclise geleceğim. "Başkan içki masasındaki sarhoşların tuvalete gitmesi gibi" meclisi terk ediyor. Ben başkanı tahsilli diye bilirdim ama konuşmaları cehalet ürünü." sözlerine bir anda hem CHP Grubu hemde AK Parti grubu tepki gösterdi. 


TÖLERANSINIZI FAZLASIYLA ZORLADINIZ
Meclise başkanlık eden meclis başkan vekili Necati Yıldızı Biliciye sert tepki gösterdi. Yıldız “Bu meclisin adabına uygun olmayan bir konuşma tarzı. Eğer konuşma tarzınızı düzeltmezseniz sizin konuşma hakkınızı elinizden alacağım. Kişisel mahiyetli sataşmalara izin vermem. Toleransınızı fazlasıyla zorladınız” diyerek Bilici’nin bir daha böyle bir konuşma yapmaması gerektiğini söyledi. 

MECLİSTEN ÇİRKİN SÖZLERE ÇOK SERT TEPKİ
Başkan vekili Yıldızı'ın açıklasından sonra Bilici’nin açıklamalarına hem AK Parti hem de CHP’li meclis üyelerinden çok sert tepki geldi. Meclis üyeleri Mikail Bilici’den özür dilemesini istedi. Ancak Mikail Bilici tartışmayı sürdürmeye devam etti.

BAŞKAN ERKEN ÇIKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Tartışmaların ardından söz alan CHP grup başkanı Hatice Tatlı  geçen hafta yaşanan olayın kasti olmadığını belirterek şunları dile getirdi, “Başkan televizyon programına katılacağı ve fuara gideceği için meclisten erken çıkacağını meclis toplantısında size söyledi. Başkan sizi uzunca dinledi. Tüzüğün 11. Maddesi konuşmalar başkana hitaben yapılır diyor. Siz başkanım diye başlamalısınız. Sizi dinlerken siz ciddiyetten uzak hareket ettiniz. Hiçbirimiz sizi anlamadan şaşkın şaşkın sizi dinledik. Lütfen bundan sonraki konuşmalarınızda daha edepli davranın”diyerek AK Partili Bilici'ye tepki gösterdi.

AK PARTİ GRUBU SAHİP ÇIKMADI 
Tartışmalardan sonra söz alan AK Parti grup başkanvekili Çağlar Haspolat ise,  Bilicinin açıklamalarına destek vermedi. Haspolat  yaptığı açıklamada, “Bu mecliste herkesin mikrofon hakkı var. Sayın Bilicinin yaptığı konuşma kişisel  bizim grubumuzu bağlamaz. Lütfen bu konuşma bizim partimizle bağdaştırılmasın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.