Dolar 32,2037
%0.01
Euro 35,0111
%0.01
Altın 2.515,980
%0.61
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beştepe'de birlik mesajı

Beştepe'de birlik mesajı

Ak Parti Genel Merkezi’ndeki buluşmada Erdoğan’ın “Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gereken günlerden geçiyoruz” diyerek Saadet Partisi’nin desteğini istediği, Karamollaoğlu’nun ise ittifaka sıcak bakmadıklarını ifade ettiği öne sürüldü

  • Ege Postası
  • 10.02.2018 - 07:08

2019 seçimleri için ittifak arayışları sürerken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile 1.5 saatlik görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Saadet Partisi’nin “ittifak”a sıcak bakmadığı mesajını verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gereken günlerden geçiyoruz” dediği öğrenildi. Karamollaoğlu, görüşmenin ardından “fikir teatisinde bulunduk” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ak Parti Genel Merkezi’nde 16 Nisan referandumunda “hayır” cephesinde yer alan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüştü. Karamollaoğlu’nu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı karşıladı. Saadet Partisi bir süre önce uyum yasalarıyla ilgili görüşlerini topladığı, “Adil Sistem Adil Seçim” konulu çalışmasını sunmak için Erdoğan’dan randevu istemişti. Görüşme dün gerçekleşti. Ak Parti Genel Merkezi’ndeki görüşme 1.5 saat sürdü. Görüşmeye, Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da katıldı. Görüşmede Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ve Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ da yer aldı. Görüşmenin beklenenden uzun sürmesi nedeniyle Ak Parti MKYK, Yıldırım başkanlığında başladı. Görüşmede olan Yıldırım, müsaade isteyerek, MKYK toplantısına geçti. Görüşmenin ardından Ak Parti Sözcüsü Ünal, Karamollaoğlu’nu kapıya kadar uğurladı.

‘Saadet olabilir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Ak Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Milli mutabakatı sadece seçime indirgemek yanlış. Sadece MHP ile değil diğer partilerle de görüşmeler yapılıyor. Büyük Birlik Partisi ve Saadet de olabilir” demişti. Bu sözlerin ardından dün gerçekleşen toplantıda, Saadet Partisi’nin “ittifak”a sıcak bakmadığı mesajı vermesi üzerine Erdoğan da bu yönde bir mesaj vermedi ancak “birlik olma” değerlendirmesi yaptı. İttifak konusunun somut olarak masaya yatırılmadığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Birlikte hareket etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Ak Parti ile MHP arasında seçim sistemine ilişkin olarak yürütülen Milli Mutabakat Komisyonu konusu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, komisyon çalışmalarıyla ilgili olarak bir yetkiliyi Saadet Partisi’ne bilgi vermek için görevlendireceğini söyledi.

Raporu sundular

Saadet Partisi Erdoğan’a “Adil Sistem, Adil Seçim” başlıklı raporu sundu. Raporda, seçim barajının tamamen kaldırılması, hazine yardımının seçime katılan bütün partilere yapılması, partiler arasında işbirliğinin oluşturulması, basın yayın kuruluşlarının tarafsızlığının sağlanması, cumhurbaşkanı adayı göstermek için gerekli 100 bin imzanın şeffaf ve kolay olması gibi öneriler bulunuyor. Raporda, TBMM İçtüzüğü’ne ilişkin teklifler de yer alıyor. TBMM’de grubu olan partiler dışında TBMM’de temsil edilen diğer partilere de söz hakkı tanınması, TBMM TV’nin tüm parlamento çalışmalarını yayınlaması, yasama faaliyetlerine sivil toplumun katılması, siyasi etik komisyonu kurulması, kürsü dokunulmazlığının önündeki engellerin kaldırılması, raporun önemli başlıkları arasında dikkat çekiyor.

 

Erbakan’ı andılar

Görüşmede, MalezyaEndonezya ile özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın bu coğrafyada yaptıkları da ele alındı.

OHAL kaldırılsın

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, OHAL’in uzamasının sorunlar yarattığını belirterek, OHAL’in kaldırılması gerektiğini söyledi. OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ları gündeme getiren Karamollaoğlu, bu kapsamda kamudan ihraçlar nedeniyle mağduriyetler yaşandığını vurguladı. Karamollaoğlu, dışarıdan Türkiye’ye saldırıların olduğu bir dönemde içeride farklı seslere imkan tanınması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, OHAL’in bu kapsamda uzatıldığını kaydetti. Erdoğan’ın bu sözleri, Saadet Partililer tarafından OHAL’in uzatılmaya devam edileceği şeklinde algılandı.

‘Teatide bulunduk’

Karamollaoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Sadece şunu söyleyeyim, biz Sayın Cumhurbaşkanı’na uyum yasaları ile ilgili yaptığımız çalışmayı taktim ettik, fikirlerimizi kanaatlerimizi söyledik. Son gelişmelerle ilgili bir fikir teatisinde bulunduk” demekle yetindi. Karamollaoğlu, “ittifak konusu gündeme geldi mi'” soruları üzerine, “teşekkür ediyorum, benim söylediğim kadarıyla, o kadar” dedi.

‘Kendi adayımızı çıkaracağız’

Karamollaoğlu, dün akşam katıldığı bir televizyon programında ittifakın söz konusu olmadığını söyledi. Karamollaoğlu, “Başlangıçtan beri kendi adayımızı çıkaracağımızı söyledik” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.