Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da engelsiz taksi hizmeti

Bergama'da engelsiz taksi hizmeti

İzmir'in Bergama ilçesinde yaşayan engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kullanılan Engelsiz Taksi, 10 yolcu ve 2 tekerlekli sandalye kapasitesi ile hizmet veriyor.

  • Ege Postası
  • 19.04.2017 - 13:12

Engellilerin bireysel ve toplu ulaşımına imkan veren engelsiz taksi 10 yolcu ve 2 tekerlekli sandalye kapasitesiyle hizmet ediyor. Engelli vatandaşlar başta olmak üzere, kimsesi olmayan yaşlıların da hizmet alabildiği engelsiz taksi, vatandaşların sosyal hayata erişimine katkı sağlıyor. Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ne kursiyerleri taşıyan engelsiz taksinin 16 Nisan'da yapılan anayasa referandumunda oy kullanmak isteyen 50 engelli vatandaşa da hizmet verdiğini hatırlatan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Türkiye nüfusunun yüzde 13'ünü engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Hastane, devlet dairesi, iş görüşmeleri veya kültürel faaliyetler ulaşabilmek için çaba harcıyorlar. Bunu göz ardı etmemek ve ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çare olabilmek için 4 yıl önce ‘Engelsiz Taksi' hizmetini başlattık. Kısacası Engelsiz Taksi ile ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın toplumla kucaklaşmasına, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlara kolayca ulaşabilmesine aracı oluyoruz" dedi.

Engelsiz taksiyi kullanmak isteyen vatandaşların bu hizmete ulaşabilmesi için, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ne başvurarak üye kaydı yaptırmaları yeterli oluyor. Üye kaydı bulunan vatandaşlar ihtiyaç durumunda Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'ne giderek veya 0 232 632 80 05 numaralı telefondan dahili 163'ü tuşlayarak engelsiz taksi hizmetinden yararlanabiliyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.