Dolar 32,5213
%0.23
Euro 34,7346
%0.04
Altın 2.493,890
%1.28
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beni muhalefet değil parti içi muhalifler yıpratmaya çalıştı!

Beni muhalefet değil parti içi muhalifler yıpratmaya çalıştı!

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. 2014 yerel seçim sürecinde il ve ilçe başkanlığı tarafından kendisine yönelik algı operasyonu yapıldığını öne süren Durak, “Belediye başkanını silik konuma getirelim örgütle ilişkisini tamamıyla bitirelim anlayışındaydılar. Ben muhalefet tarafından yıpratılmadım kendi partilim tarafından yıpratılmaya çalışıldım “dedi. Milletvekili aday adayı olmadığını ifade eden Durak, 2019 yerel seçimlerinde önseçim olması halinde Büyükşehir’e talip olmayı düşünebileceğini söyledi

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 14:17
EGE POSTASI - Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak,  Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. Durak, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları’yla siyaset konuştu.

VEKİLLİK İÇİN HAYIR
Milletvekili aday adayı olmadığını ifade eden Durak, 2019 yerel seçimlerinde önseçim olması halinde Büyükşehir’e talip olmayı düşünebileceğini söyledi. Durak şu ifadeleri kullandı;
“Ben 37 yıllık partiliyim. Uzun bir deneyim getiriyor gelişiyorsunuz. Hedefe giderken hedefimi bozacak hareketlerden uzak durdum. Şimdi bakıyorsunuz herkes her tarafa aday olunuyor. PM adayı oluyor, sonra bir bakıyorsunuz belediye başkanı adayı oluyor bir daha bakıyorsunuz milletvekili adayı oluyor. Ben sadece belediye başkanı olmak istedim. Ben milletvekilliği için önseçim olursa başarılı olacağıma inanıyorum ama bana 'aday ol' diyen arkadaşlara ‘hayır’ diye söylüyorum ben milletvekili olmayacağımı belirttim. Ancak Genel Merkez derse ‘sana ihtiyacımız var sana şurada görev vereceğiz’ hayır demem. Çıkıp milletvekili olmayacağım ben belediye başkanlığını seviyorum. Bir dahaki sürece daha 4 yıl var ben 60 yaşındayım o süreçte 64 yaşında olacağım bakalım sağlıklı olacak mıyım. Bakalım. Herkesin hedefidir ilçe belediye başkanlığından sonra  Büyükşehir Belediye başkanlığı eğer Aziz Başkan olmazsa 'olmayacağım' dedi zaten o günün şartlarında önseçim olursa düşünebilirim”


ÖNSEÇİM MUTLAKA OLMALI
Önseçim yaşamış bir partili olarak önseçimin önemine dikkat çeken Durak, “ Önseçim olmazsa olmaz. Tüm üyenin katılımıyla hakim gözetiminde yapılacak önseçim partiye canlılık getirir. Partililer ben seçtim demeli ki 10 binlerce insanın verdiği karar doğru olsun. Parti biri, ikiyi ve üçü ben atadım diğerlerini ise ön seçim derse bu da önseçim olmaz örgüte sus demek için getirilen testere sistemi olur. Partiye zarar verir, kavga gürültü getirir. Önseçim mutlak olmalı bundan kaçınılmamalı” dedi.

CHP İZMİR'DE BENİM KADAR EZİLEN OLMADI
İl ve ilçe yönetimi tarafından yerel seçim sürecinde kendisine yönelik bir algı operasyonu  yapıldığını öne süren Durak,  şunları söyledi;
“ Belediye başkanı silik konuma getirelim örgütle ilişkisini tamamıyla bitirelim anlayışındaydılar. ‘Kendi mahallesinde bile zayıflatalım’ dediler. Oyun oynarız zayıflatırız zannettiler ama başaramadılar... Geçici bir güç olarak öne çıktıkları için arkaları boş kaldı ve güçlü olamadılar. Ben muhalefet tarafından yıpratılmadım  kendi partilim tarafından yıpratılmaya çalışıldım. Çarşıda orada burada parayla tutulmuş çirkin iftiralar atanlar tarafından karalandım. Onlara prim verildi. O çirkinlikler onların vasıtasıyla yapıldı ben hep sustum, hep sessiz kaldım Ankara'yla konuştum aman konuşma, aman sus dediler. Sustum. Ben Karşıyaka'da muhalefetle açıkçası dost geçindim ciddi bir muhalefet yapısı bırakmadım. Muhalefet partileri eleştirecek bir şey bulamadılar. Bir avuç insan algı operasyonu yapmaya çalıştı. Cevat Durak'ı yerden yere vurmaya çalıştılar. Arkanı dönüyorsun onunla nasıl mücadele edeceksin. Genel Başkan biliyor olmasına rağmen müdahale etmedi. CHP İzmir'de benim kadar ezilen olmadı. Görevimi en iyi şekilde yaptım, eğilmedim bükülmedim, çalmadım, çırpmadım, yemedim, yedirmedim. Sadece işimi en iyi şekilde yaptım. İzmir'in 30 ilçesinde tek bir Karşıyaka'da vardı. Cevap verecek kalitede insanlar değillerdi. Onun için cevap vermedim vermemde... İzmir'de yaşayan herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor”


ENGİN’E BAŞARILAR
Yıldızının hiç barışmadığı İl eski Başkanı Ali Engin’in vekillik yolunda başarı dileyen Durak, “ Herkes zamanında hatalar yanlışlar yapabilir. Ama bu bölgenin kaderiyle ilgili sonuçlar doğurmamalı. O bölgedeki yapılanmaları etkileyecek kadar olmamalı... Buna dikkat etmek lazım. Benim kimseyle dargınlığım, kırgınlığım yok. Dilerim bir başka arkadaşım benim yaşadığımı yaşamaz” dedi.

PARTİ İÇİ EKİPLEŞMELER
Aziz Kocaoğlu’nun belediye başkanı seçildiği dönemde isminin Büyükşehir için geçmesi nedeniyle devam eden süreçte Kocaoğlu’nun kendisini rakip görüp görmediğinin sorulması üzerine Durak, “  Kamuoyunun gözü önünde oldu olaylar. O günün il başkanı bugünün milletvekili o süreçte de bir mücadele içindelerdi. Parti içerisindeki ekipleşmeler. Baykal-Önder bey çatışması o dönemim değişik bir sürecidir. O günün koşullarında partinin yukarısındaki çekişmelerin, yarışların, kavgaların tabana yayılışıdır o.  Ahmet Piriştina'nın rahmetli olduğu zaman o gün il başkanı olan kişi benim olmamı hiç istememişti. Karşıyaka belediye başkanı adayı olarak ta bana şiddetle karşıydı. O süreci ben istemedim öyle bir süreç yaşandı. O günün il başkanı o günün kahramanlarının bir tanesi bu tabloyu o ortaya çıkardı” dedi.


İLÇE SİYASETİNE YABANCI
Yeni ilçe başkanı Mustafa Özuslu’nun ilçe siyasetine yabancı bir isim olduğunu dile getiren Durak, “ İlçe siyasetine yabancı tamam da yanına kimleri aldı ona bakmak lazım. Hatalar üzerine kurulmuş bir yapılanma var. Seçimlere 4 ay var. İnşallah sıkıntılı bir dönemi yaşamayız ama görünen köyde kılavuz istemez” dedi.

YÖNETİM DEVAM ETMEMELİYDİ
İl başkanlığında yaşanan süreç ve yeni başkan Bedri Serte içinse Durak şunları söyledi;
 “ Bedri Bey’i  tanıyorum bize düşen görev ona destek olmak. Doğru isim yanlış isim o konu biraz farklı yüz isim koyarsınız yüzü de eleştirilir. Başarılı olursa herkesin başarısı olur. Başarısızlığında ise sadece o eleştirilir. Seçim süreci var seçime az bir zaman kaldı şansızlığı bu oldu diyebiliriz. Başarılı olur neden olmasın. Başarılı olması için yönetiminde değişiklik yapmak şartıyla olur. Çok açık söylüyorum aynı yönetim devam etmemeliydi”

KARŞI DURUŞ DEĞİL
Kendisinin de katıldığı Karşıyaka’da geçmiş dönem meclis üyelerinin her ay bir araya gelerek toplantı yapmasının karşı bir duruş olmadığının altını çizen Durak, “ Meclis üyeleri toplantısı bir karşı duruş değil ben de fırsat buldukça katıldım ve katılmaya çalışacağım. siyaseten toplanılmıyor eski günler yad etmek için bundan sonra ki süreçlerde ne yapılabilir ona bakmak için. Karşı duruş sergileyecek bir tavır takınmıyoruz. CHP'nin duruşu bizim duruşumuzdur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.