Dolar 32,4719
%0.08
Euro 34,7859
%0.19
Altın 2.478,300
%0.65
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ben ünlü değilim ünlü olan Tarkan!

Ben ünlü değilim ünlü olan Tarkan!

'Yapışık Kardeşler'in yapımcısı, yönetmeni ve oyuncusu İlker Ayrık: Benim yaşadığım şey şöhret değil; ben tanınan bir oyuncuyum. Bundan beş sene önce ne yapıyorsam yine aynı şeyleri yapıyorum. Mesela Tarkan şöhretli biri, eminim onun için hayat zordur; sokağa çıkamamalar vs... Tarkan;'Biz böyleysek o nasıldır kim bilir'' dediğim insanlardan biri

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 10:25
Şu sıralar gösterimde olan 'Çakallarla Dans 3 Sıfır Sıkıntı' filminde rol alan İlker Ayrık, diğer yandan da yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı 'Yapışık Kardeşler' filminin 30 Ocak'ta vizyona girmesi bekliyor. Ferit adında 20 aylık bir oğlu olan Ayrık'la projelerini konuştuk... 

 'Yapışık Kardeşler' filmini neden siz yönettiniz' 

Sinema çok eğlenceli bir şey. Daha önce de birkaç kısa film ve klip çektim. Her zaman aklımdaydı sinema, iyi bir senaryo gelince olaylar hızlandı. 

 Bu filmin yapımcısısınız, oyuncu seçimlerini neye göre yaptınız' 

Ben 12 yıldır dizilerde oynuyorum, oyunculuk yapıyorum. 12 yıllık deneyimimi bu filme aktardım ve rüya gibi bir takım oluşturdum. Bildiğim ve arkadaş olduğum insanlarla çalıştım. Barselona gibi bir kadro kurdum. 

 Sevilen biri olmak ne hissettiriyor size' 

Olağanüstü bir şey; insan kendini güvende hissediyor. Benim yaşadığım şey şöhret değil ki; ben tanınan bir oyuncuyum. Şöhret olmak daha zor bir şey. Tarkan şöhretli bir adam; sokağa çıkamamalar falan. Eminim çok zordur onun için hayat ama ben öyle değilim. Tarkan 'Biz böyleysek o nasıldır kimbilir'' dediğim adamlardan biri. Ben Kadıköy'de oturuyorum. Bundan beş sene önce ne yapıyorsam, yine aynı şeyleri yapıyorum. Hayatımı kısıtlayan bir durum söz konusu değil. 

 'Çakallarla Dans' filminde dört kafadar bir şekilde parayı bulup
köşeyi dönmeye çalışıyor. Sizin parayla ilişkiniz nasıl' 


Parayla çok iyi bir ilişkim yok. Kazanıp biriktirdiğim her şeyi de sinemaya ayırdım. Kazandığımı yine işime yatırıyorum. Öyle lüks bir hayat sürme hayalinde değilim. Çok kazanırsam, kendime ait bir tiyatro salonum olsun isterim. Pervasız Tiyatro'ya ait bir tiyatro salonu beni kariyerimin zirvesinde hissettirir. 

 Bir sürü kimliğiniz var; sunucu, yapımcı, yönetmen, oyuncu. Peki, hangisiyle anılmak daha hoş' 

Oyuncu olmak çok güzel bir şey. Müjdat Hoca'ya "Dünyaya bir daha gelseniz ve oyuncu olmasanız ne olmak isterdini? diye sormuşlardı. O da "Çocuk olmak isterdim oyun oynayabilmek için" diye cevap vermişti. Hakikaten en güzel şey oyuncu olmak. 

 Hep komedi işlerinde mi göreceğiz sizi' 

Ters köşe işlerde de yer almak istemez misini? İsterim tabii ki, bunu zaman gösterecek. Aklımda birkaç tane ters köşe proje var.

 Yapışık Kardeşler nasıl bir film oldu' 

Köyde hayırlı kısmetlerini bulamayan Halim ve Selim adlı iki yapışık kardeşin evlenmek için İstanbul'a gelmelerini ve mutlu bir aile kurmak isterken başlarına gelen komik maceralarını anlattığımız keyifli bir film oldu. 

 Filmle alaklı beklentiniz nedi? Bir gişe rakamı öngörüyor musunuz' 

Filmimizin internetteki sinema sitelerinde en çok beklenen filmler arasında yer alması, fragmanların çok izlenmesi beklentimizi yükseltiyor. Ne kadar çok izlenirse o kadar iyi. 

 Çakallarla Dans'taki partneriniz Didem Balçın yakınlaşma sahnelerinizle ilgili olarak sizin için "Başkası olsa bu kadar rahat olamazdım" demişti.Eşiniz ne diyor bu duruma' 

Eşim bir şey demiyor. Nasıl bir iş yaptığımın farkında. Körebe oynadığımız zaman kör olmuyorsunu? Ayrıca o sahneleri çekmek koyay deği? İnsan geriliyor ister istemez ama karşındaki oyuncuyu tanıyınca o stres minimuma iniyor. Zaten biz Didem'le sevişmedik, güreştik. (Gülüyor) 

 Hayatınızın dönüm noktası neydi' 

Her proje dönüm noktam oldu diyebilirim. Televizyona yaptığım ilk dizi 'Aslı ile Kerem' için hayatımın dönüm noktası diyordum, sonra 'Geniş Aile' dönüm noktası gibi oldu. Ardından 'Seksenler' için 'dönüm noktam' diyordum ki 'Ben Bilmem Eşim Bilir' başladı. Eşik sürekli yükseldi. Oynadığım sinema filmleri de dönüm noktam oldu. Bu kırılma noktaları hiç bitmez. Esasında benim için ilk dönüm noktası; Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne girdiğim gün oldu. 

 Tiyatroyu ihmal ettiğinizi düşünüyor musunuz' 

Hayır, ben tiyatroya haksızlık yapmadım. Düzenli olarak tiyatro yapan biriyim. Bu sene vakitsizlikten çıkamadım. Oğluma vakit ayırmak için işlerimi azaltacağım

 Bu kadar koşuşturma içinde oğlunuza vakit ayıramadığınız için rahatsızlık duyuyor musunuz' 

Duymaz mıyı? Ferit'e elimden geldiğince vakit ayırmaya çalışıyorum. 
Onunla daha fazla vakit geçirebilmek için can atıyorum çünkü ona doyamıyorum. 24 saatin 24'ü olsa, 25'ini istersin. Onun yeni bir şey öğrenmesine tanık olabilmeyi çok istiyorum. Ben akşam sadece rapor alıyorum; bunu yaptı, şunu yedi diye. 

 Ama bu yoğunluğu seçen sizsiniz... 

Evet, projeler bu şekilde denk geldi. Bu işleri azaltmak konusunda da projem var. Geçiş noktasındayım aslında. Kendi sağlığım ve aileme daha fazla vakit ayırabilmek için daha konsantre bir hayat istiyorum. Önümüzdeki seneden itibaren işlerimi azaltmayı planlıyorum. Herkesin hayali daha az çalışıp daha çok kazanmak (SABAH)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.