Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de şirketlere operasyon: Bu sefer sermaye azaltıldı

Büyükşehir'de şirketlere operasyon: Bu sefer sermaye azaltıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görev zararları ve personel giderleri sonrasında sermaye artış kararları ile gündeme gelen ve sıkça tartışma konusu olan belediye şirketlerine yönelik sürpriz bir gelişme yaşandı. Önümüzdeki günlerde kabul edilmesi beklenen değişiklik uyarınca, belediyenin beş ayrı şirketinde bu sefer sermaye azaltılacak. Büyükşehir'de şirketlere operasyon:

  • Ege Postası
  • 14.04.2015 - 15:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bütünşehir yasası, yeni yatırımlar, görev zararları, artan personel giderleri gibi sebeplerle yıl sonunda sermaye artışına gidilen ve idarenin kasasından kaynak aktarılan belediye şirketlerinde bu sefer sermaye eksiltilecek. Şirketlerin mali yapısıyla ilgili yaptığı değerlendirmenin ardından bütçe düzenlemesine gidecek olan Büyükşehir Belediyesi ilgili kararı önümüzdeki günlerde meclis gündemine taşıyacak.

ŞİRKETLERİN BÜTÇESİNE "İNCE AYAR"

Önümüzdeki günlerde belediye meclisinin onayına sunulacak karar uyarınca idarenin beş ana şirketinin sermayesi toplam 285 milyon 103 bin 525 TL düşürülecek. Önceki dönemlerde idarenin kasasından şirketlere para aktarılması gündeme gelirken, bu kez belediyenin personel istihdam eden en büyük şirketlerinden İZENERJİ A.Ş.'de yaklaşık 20 milyon 48 bin lira, İZELMAN A.Ş.'de 565 milyon 388 bin lira sermaye azaltılacak. Belediyenin toplu ulaşım hizmetlerini yerine getiren İZULAŞ A.Ş.'de ise 69 milyon 580 bin lira, İZBELKOM A.Ş.'de 22 milyon 212 bin lira, Ege Şehir Planlama A.Ş.'nin sermayesinde ise 25 milyon 434 bin liralık indirime gidilecek.

İZBAN'DA SERMAYE ARTIŞI

Son dönemde belediyede gelen emeklilik operasyonları ve uygulamaya konan tasarruf tedbirleri kapsamında giderlerinde düşüş yaşanan şirketlerde sermaye değişikliğinin etkili olduğu öğrenilirken, kapanan restoranlar ve azalan personeli sonrasında küçülen Grand Plaza A.Ş.'de de toplam 10 milyon liralık sermaye azaltılacak. Belediyenin TCDD ile ortağı olduğu ve İzmir Metro A.Ş. ile birlikte kar eden şirketler arasında yer alan İZBAN A.Ş.'ye ise (İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi) son vagon alımları ve hizmet ağının da genişlemesi sebebiyle belediye kasasından kaynak aktarılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.