Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyelerden kıyılara hassas dokunuş: 'Temiz Deniz' seferberliği

Belediyelerden kıyılara hassas dokunuş: "Temiz Deniz" seferberliği

Çevre bilincini artırmak ve deniz temizliğine dikkat çekmek için, Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerce düzenlenen “Clean Up The Med”etkinliğine İzmir'den 5 belediye katıldı. Üniversiteliler ve Sahil Güvenlik ekiplerinin de desteğiyle Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Urla ve Seferihisar sahilleri pırıl pırıl oldu. Denizden yüzlerce torba atık çıkarıldı.   İzmir'de 5 belediyeden kıyılara hassas dokunuş

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 09:46
BELEDİYELER ÇOK HASSAS

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Urla, Seferihisar belediyelerince desteklenen ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı koordinesinde gerçekleşen etkinliğe Yaşar, Dokuz Eylül, Ege ve İzmir Üniversitelerinin gönüllü öğrencileri katıldı.

BAŞKAN AKPINAR DA ÇÖP TOPLADI

Karşıyaka Mavişehir Balıkçı Barınağı'ndaki etkinliğe Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı. Temizlik çalışmalarına bizzat eşlik eden Başkan Akpınar, vatandaşları, çevreye ve denize karşı daha duyarlı olmaya davet etti. Başkan Akpınar ve beraberindekiler, başta izmaritler olmak üzere, çok sayıda poşet, plastik atık ve çöp topladı.
Dalış ekipleri ise balıkçı barınağında yaptıkları dalışlarda deniz içerisinden  kesilip atılmış balık ağları, araba lastikleri, pet şişe, bira şişeleri, poşet ve çeşitli çöpler çıkardı.

SONUNA KADAR DESTEK

"Clean Up The Med" etkinliği Bayraklı'da Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşti. Deniz Temiz Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, üniversiteliler ve sahil güvenlik ekiplerinin de katıldığı çalışmada, bir saatte 40 torba çöp toplandı. Başkan Hasan Karabağ da bu tür sosyal sorumluluk projelerini sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

DENİZDEN ARABA LASTİĞİ ÇIKTI

Eş zamanlı olarak Urla İskele'de de gerçekleştirilen etkinliğe 10 dalgıç destek verdi. Denizin içinden çıkartılan araba lastiği şaşkınlık yarattı.


Seferihisar Sığacık Körfezi'ndeki etkinlikte ise Merdivenli, Çamur, Gemi Taşı, Çam Limanı, Papaz, Aktaşlık, Akkum Koyları ile Sığacık Limanı ve  Akarca Plajı tek tek temizlendi. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ile Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Durmazer'in katıldığı etkinlikte, koylardan 70 torba çöp toplandı.

Sahil temizliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencileri tarafından, vatandaşların piknik için yoğun olarak kullandığı İnciraltı Engelliler Parkı'nda da gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.