Dolar 32,2959
%-0.57
Euro 34,6858
%-0.35
Altın 2.410,850
%-0.49
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeler koronavirüs nedeniyle tüm etkinliklerini iptal etti

Belediyeler koronavirüs nedeniyle tüm etkinliklerini iptal etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler, Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de de rastlanılan korona virüsü nedeniyle tüm etkinliklerini iptal etti. Koronavirüs nedeniyle tüm etkinlikler iptal edildi

  • Ege Postası
  • 13.03.2020 - 08:00

Çiğli Belediyesi tarafından 1 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması planlanan vatandaşların bir arada bulanacağı tiyatro, panel, söyleşi, konser, gezi, kutlama, anma ve açılış töreni gibi açık ve kapalı alanlardaki tüm etkinlikler iptal edildi.

Sosyal medyadan duyuruldu

Etkinlik iptal duyurusu ise belediyenin sosyal medya hesaplarından duyuruldu.  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından yapılan duyuruda “Halk sağlığını tehdit eden korona virüs salgınına önlem almak amacıyla belediyemizin düzenlendiği konser, tiyatro, panel, sergi, açılış töreni gibi tüm etkinlikler 1 Nisan 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” ifadesi yer aldı.

Büyükşehir de etkinlikleri iptal etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de önlemler kapsamında alınan kararı sosyal medyadan duyurdu. Buna göre Soyer, 1 Nisan'a kadar olan tüm etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.

Buca'da iki etkinlik iptal!

Bir etkinlik iptali haberi de Buca Belediyesi'nden geldi. Buca Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada koronavirüs salgını sebebiyle Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılması planlanan Dünya Tıp Günü Söyleşisi ve Piyano Resitali'nin iptal edildiğini açıkladı.

Gaziemir Belediyesi’nin etkinlikleri koronavirüs nedeniyle ertelendi

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak birçok ülkeye yayılan ve Türkiye’de de iki kişide rastlanılan koronavirüs nedeniyle Gaziemir Belediyesi’nin mart ve nisan aylarında yapmayı planladığı kültür, sanat ve spor etkinlikleri ertelendi. Gaziemir Belediyesi’nin etkinlik takviminde yer alan tiyatrolar, paneller, konserler ile nisan ayında yapılması planlanan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği ve Gaziemir Gastronomi Festivali ileri bir tarihe ertelendi. Virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında belediyenin düzenlediği kültür sanat, spor kursları ile üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrencilere hizmet verilen Gaziemir Destek Eğitim Merkezi’ndeki eğitimlere de ara verildi. Bugünden itibaren Ata Evi ve Alzheimer Demans Merkezi de ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. 

Bornova Belediyesi kapalı alan etkinliklerine iki hafta ara verdi

Bornova Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün Corona Virüsü’nü, kitleler üzerinde görülmesi nedeniyle “Pandemi” olarak nitelendirmesi ve Türkiye’de ilk vakanın tespit edilmesinin ardından toplu katılımla gerçekleştirilen tüm etkinliklerini durdurdu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, dünyayı tehdit eden ölümcül virüse karşı bir dizi önlem almanın zorunlu hale geldiğini söyledi.

Başkan İduğ, “Öncelikle tüm hizmet binalarımızda, parklarda ve ortak alanlarda ilaçlama yapacağız. Virüs, kalabalık ortamları seviyor. Bu nedenle toplu katılımla gerçekleşen etkinliklerimizi de geçiçi bir süre için durduracağız. Bu süreçte sık sık virüsten korunma, tespit yöntemleri ve dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Elbette kalabalık alanlardan uzak durmamız gerektiği için bunu sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapacağız. Unutmayalım ki; bu hastalık herkesi etkiliyor ancak 65 yaş üstündekiler ile şeker, kalp, tansiyon, böbrek ve solunum yolu hastaları için ölümcül olabilir. Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı ve ateşi olan kişilerin mümkün olduğunca sokağa çıkmaması önemli” diye konuştu.

Alınan karar gereği; İki hafta süreyle tören, açılış, konser, gösteri,  panel, söyleşi ve eğitim gibi toplantılar ile sergi, tiyatro, kent turu etkinliklerin tamamını durduruldu. Aynı şekilde hobi ve beceri edindirme kursları, tüm branşlardaki spor kursları ile Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Çocuk Kulübü etkinlikleri de iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın alacağı karara göre yaklaşık 6 bin öğrencinin yararlandığı BELGEM’in faaliyetlerine de ara verilecek.

Karşıyaka Belediyesi bu ayki etkinliklerini iptal etti

Karşıyaka Belediyesi, yeni koronavirüs hastalığına (Covid-19) karşı tedbir amaçlı olarak Mart ayı sonuna kadar düzenlenecek tüm kültürel etkinliklerini iptal etme kararı aldı.

Belediye tarafından gerçekleştirilecek söyleşi, seminer, konser ve tiyatro gösterisi gibi faaliyetleri kapsayan karara; tüm sağlık eğitimleri ile birlikte 7 farklı mahallede yapılacağı duyurulan ‘Koronavirüs Bilgilendirme Toplantıları’ da dahil edildi.

Bu toplantıların yerine, yeni koronavirüs ve korunma yolları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla sosyal medya paylaşımları, afiş ve broşür çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Ödemiş'te Mart ayı kapalı alan etkinlikleri iptal edildi

Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen Mart ayı içinde yapılması planlanan  kapalı alan etkinlikleri  de koronavirisü nedeniyle iptal edildi. Bu bağlamda Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan söyleşi, dinleti, anma programı ve tiyatro gösterimleri yapılmayacak. 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Vatandaşlarının sağlığını birinci öncelik olarak gören Aliağa Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen yeni tip koronavirüs salgınına (Kovid-19) tedbiren belediye bünyesindeki tüm kültürel, sanatsal ve sportif kursları mart ayı sonuna kadar iptal etti.

Halk sağlığı açısından büyük tehlike oluşturan koronavirüs salgınına karşı mücadele çalışmalarına hızla devam eden Aliağa Belediyesi, vatandaşların sıklıkla kullandıkları okul, cami, ulaşım araçları gibi toplu yaşam alanlarında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLER MART SONUNA KADAR ERTELENDİ

Aliağa Belediyesi, yapılan dezenfekte çalışmalarının yanı sıra büyükten küçüğe binlerce insanın toplu olarak yararlandığı kursları da koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal etme kararı aldı. Alınan karara göre; kurslar, eğitim faaliyetleri, kültürel ve sportif etkinlikler, Nadir Nadi Kütüphanesi, Aliağa Gençlik Merkezi'ndeki fitness, havuz ve diğer aktivite alanları, Rehabilitasyon Merkezi, Satranç Kulübü, Kış Spor Okulları, konser ve benzeri tüm toplantı etkinlikleri mart ayı sonuna kadar iptal edildi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.