Dolar 32,5548
%0.21
Euro 34,9228
%-0.14
Altın 2.443,030
%0.28
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden personele iyi haber

Belediyeden personele iyi haber

​Son dönemlerde yaşanan ihale süreçleri ve toplu sözleşmeler konusunda yaşanan gelişmeler sebebiyle personeli sıkıntılı dönemden geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sefer çalışanlarına "güzellik" yaptı. Belediye personeli önümüzdeki aydan itibaren maaşlarını alırken bankaların sunduğu promosyon imkanlarından faydalanarak, ek ücret alacak.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 09:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediyede çalışan daimi kadrosundaki personele yaklaşık 16 milyon 8 bin 359 TL maaş ödemesi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden personeline iyi haber geldi. Son dönemlerde maaş ödemelerinde bankaların sunduğu birçok avantaj, kampanya ve ek ücretten personelini faydalandırabilmek adına çalışma başlatan belediye yönetiminden çalışanları için sürpriz bir hamlede bulundu.
 
PERSONEL MAAŞINA EK PROMOSYON ALACAK
Toplam 4 bin 439 personeli için söz konusu kampanyalarla ilgili ihaleye çıkma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde açık arttırma usulü ile bankalardan gelen teklifleri değerlendirmeye alacak. Geçtiğimiz ay olaylı şekilde tamamlanan ve memur kadrosunun hayal kırıklığına uğradığı toplu sözleşme sürecinin ardından belediyeden adım atılmasını bekleyen çalışanlar, önümüzdeki ay maaşlarına ek olarak promosyon ücreti alacak.


 
KİMLER FAYDALANACAK'
Gerçekleşen değişiklik sonrasında, belediyeye bağlı çalışan daimi kadrodan memur ve sözleşmeli personel faydalanabilecek. Buna göre, 3695 memur, 36 sözleşmeli personel, Deniz Ulaşım Hizmetlerinde görevli 10 işçi ve 698 işçi olmak üzere toplamda 4439 belediye çalışanı faydalanacak. Banka promosyon ihalesi sonrasında anlaşma yapılacak olan bankanın sunduğu bu imkan dahilinde, ek ücretler önümüzdeki ayın 15'inde ödenecek olan ilk maaşlarında personelin hesabına banka tarafından peşin olarak yatırılacak. Düzenlenen değişiklik, belediyeye bağlı şirketler olan İZELMAN, İZENERJİ, İZBETON, İZFAŞ, İZBELKOM, Ege Şehir Planlama, ÜNİBEL A.Ş.'de çalışan personeli kapsamayacak.
 
ÇALIŞANLARDAN EK ÜCRET ALINMAYACAK
Ekonomik açıdan en uygun teklifi veren bankayla sözleşme imzalayacak olan Büyükşehir Belediyesi, kesinleşen ihale sonucunu da 26 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan encümen toplantısında banka temsilcilerine bildirecek. Ayrıca, belediye personelinin maaş ve fazla mesai, ikramiye gibi ücretleri kapsayan özlük hakları ödemelerine ilişkin anlaşma süreci boyunca, banka tarafından çalışanlardan işlem masrafı, kart aidatı, üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, ekstre tutarı gibi ek masraflar da alınmayacak.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.