Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye köy mallarını elden çıkartıyor: Bir satış krizi de Torbalı'da

Belediye köy mallarını elden çıkartıyor: Bir satış krizi de Torbalı'da

Bütünşehir Yasası'nın ardından kapatılan köy tüzel kişiliklerine ait malların satışıyla ilgili yaşanan tartışmalar Ödemiş ilçesinden Torbalı'ya sıçradı. Geçtiğimiz yıl aldığı kararla mülkiyeti kendisine geçen 26 ayrı alanda 350 bin metrekareye yakın taşınmaz için satış kararı alan Torbalı Belediyesi Ayrancılar'da 10 bin 752 metrekarelik araziyi ihaleyle satacak. Belediye köy mallarını elden çıkartıyor

  • Ege Postası
  • 10.02.2016 - 11:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe belediyesi Ayrancılar'da eski belde belediyesinden kalan 10 bin 752 metrekarelik taşınmaz için 23 Şubat 2016 tarihinde encümen ihalesi gerçekleştirecek.



İLK İHALE AYRANCILAR'DAKİ TAŞINMAZLAR İÇİN
Yaklaşık maliyeti 3 milyon 225 bin 600 lira olarak belirlenen taşınmazın satış ilanı resmi gazetede yayınlanırken, emsal oranı 1 olarak belirlenen arsa için belediye ihaleye katılacak isteklilerden 96 bin 768 liralık teminat bedeli isteyecek. Kapalı teklif usulü gerçekleşecek olan ihale 23 Şubat'ta belediyenin encümen toplantı salonunda gerçekleşecek.  

26 AYRI KÖY MALI İÇİN SATIŞ KARARI ALINMIŞTI
Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara yol açan ve belediye meclisinde de kriz yaratan Torbalı'daki söz konusu işlem için geçtiğimiz yıl içerisinde toplu satış kararı alınmıştı. Yerel seçimlerin ardından CHP’den AK Parti’ye geçen Torbalı’da köy ve belde tüzel kişiliklerinden ilçe belediyesine geçen, mülkiyeti idareye ait yaklaşık 350 bin metrekareyi bulan toplam 26 ayrı taşınmazın satışı için süreç resmen başlatılmıştı. Belediye, Bütünşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Yoğurtçular Köyü, Ayrancılar Beldesi ve Pancar Beldesi’nde imara konut alanı olarak kayıtlı olan ve 112 bin metrekaresi makilik yeşil alan, 150 bin metrekaresi ise askeri alan olan arazileri elinden çıkartma kararı almıştı. Meclis kararına istinaden arsaları peyderpey satacak olan belediye ilk taşınmaz için encümen ihalesine çıkma kararı aldı.
 


İLK TEPKİ CHP'DEN: TORBALI'NIN YÜZ YILLIK MALLARI SATILIYOR
İlçe belediyesinin satış kararını değerlendiren Torbalı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya, "Torbalı Belediyesi İsmail Uygur döneminde yıllarca bir metrekare yer satmadı. Ancak AK Parti yönetime geldikten sonra 2 yıl içerisinde köyler ve beldelerden kalan taşınmazlar başta olmak üzere belediye malları satılıyor. Bunlar köy tüzel kişiliğinden kalan mallardır. Satılmasını istemiyoruz. Torbalı ilçesinin ve halkının yüz yıllık kazanımlarının bu şekilde satışa çıkartılmasını doğru bulmuyoruz. Bununla birlikte belediye başkanına mecliste 10 milyon lirası İller Bankası'ndan olmak üzere toplam 15 milyon liraya yakın tutarda borçlanma yetkisi verildi. Bu da belediyenin ekonomik olarak iyi idare edilmediğini göstermektedir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.