Dolar 32,2546
%-0.07
Euro 34,8540
%0.08
Altın 2.433,140
%0.34
Bist-100 10.086,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye-İş'te dayak skandalı!

Belediye-İş'te dayak skandalı!

İzmir'de bir süredir baskı iddialarıyla gündeme gelen Belediye-İş Sendikası'nda yaşanan son olay ortalığı karıştırdı. İzmir'den Ankara'ya başkanlar kuruluna katılmak üzere giden sendika yöneticileri eli sopalı şahısların saldırısına uğrayarak darp edildi. İzmirli sendika başkanlarına şok saldırı

  • Ege Postası
  • 18.10.2016 - 17:26

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediye-İş Sendikası'nın Ankara'da yapılan başkanlar kuruluna katılmak üzere İzmir'den başkente giden heyete gerçekleşen saldırı emek cephesinde şok etkisi yarattı.

ŞUBE BAŞKANLARINA SALDIRI

Sendikacı Zeynel Ersoy, Buket Mertoğlu, Salih Er'in de arkalarında bulunduğu İzmirli şube başkanları ellerinde demir sopalar bulunan 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Toplantının yapıldığı salon yakınlarında gerçekleşen olayda adeta meydan dayağına maruz kalan ve linç edilmek istenen İzmir heyetindeki bir kişi ise yoğun bakıma alındı. Olayın ardından ağır yaralanan Belediye-İş Sendikası İzmir 6 No'lu Şube Mali Sekreteri Azmi Gül'ün halen gözlem altında tutulduğu öğrenilirken, sendikacılar da soluğu emniyette aldı. Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne giden şube başkanları şikayetçi olarak suç duyurusunda bulundular.   

İZMİRLİ BAŞKANDAN FLAŞ AÇIKLAMA: SORUMLUSU GENEL MERKEZ

Ankara'da meydana gelen olayla ilgili açıklamada bulunan ve başından geçenleri aktaran Belediye-İş İzmir Çevre İlçeler Şube Başkanı Salih Er, "İzmirli başkanlar olarak bizlere bir süredir genel merkezden baskı vardı. Biz oraya başkanlar kuruluna katılarak genel merkezin içine düştüğü durumu anlatmaya ve yolsuzlukları açıklamaya gittik. Elimizde belgelerle her şeyi açıklayacaktık. Ancak toplantıya girmemiz bilinçli olarak engellendi ve başımıza böyle bir olay geldi. Canımızı zor kurtardık. Bu organize bir saldırıdır. Yolsuzlukları ortaya çıkartacağımız için bizden korkuyorlar. Genel Merkez yöneticileri yolsuzluğa batmış durumda. İşçiyi savunacakları yerde tabanından kopmuş bir üst yönetim var. Sendikayı aile şirketine çevirdiler. Genel Başkan'ın oğlu 500 milyarlık dolandırıcılıktan ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor. Bu olanlara karşı çıktığımız, gerçekleri söylediğimiz için saldırıya uğradık. Saldırının sorumlusu geneler merkezde bize karşı organize olan yöneticilerdir. Ama susmayacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.