Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serter, ellerindeki son anket sonucunu açıkladı: CHP İzmir'de yüzde kaç'

Serter, ellerindeki son anket sonucunu açıkladı: CHP İzmir'de yüzde kaç'

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, düzenlediği basın toplantısında seçim hazırlıkları ve süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Serter, Kılıçdaroğlu’nun 30 Mayıs’taki miting öncesi 28 Mayıs'ta kente gelerek Ticaret Borsası'nın toplantısına katılacağını ifade etti. Serter, ellerindeki son ankete göre İzmir’de yüzde 52 oy oranında olduklarını açıkladı, “Daha da yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz” dedi. Öte yandan Serter, üzerinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafıyla birlikte “Çiftçiye mazot 1,5 lira” yazılı içi boş tankerlerle kırsal kesimlerde çalışma yapacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 11:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Anemon Otel’de basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya geldi. Kahvaltıda İl Başkan Yardımcıları, İl yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen’de hazır bulundu. Serter, genel seçim ve miting hazırlıklarına yönelik açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP VE HDP’Yİ 2’YE KATLARIZ
Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Mayıs’ta Gündoğdu’da düzenleneceği miting öncesi kente 28 Mayıs’ta da geleceğini söyledi. Serter, Kılıçdaroğlu’nun İzmir Ticaret Borsası’nda bir toplantı gerçekleştireceğini belirtti. Serter, Cumartesi günkü mitingin saat 17:00’de başlayacağını açıkladı. Bütün ilçelerden otobüslerle partililerin alana taşınacağını, bir çok İzmirlinin katılımıyla da coşkulu bir miting yapacaklarını ifade eden Serter, “Billboardlara mitinge davet yazılarımızı astık. Çalışmalarımız sürüyor. HDP ve AK Parti’nin mitingini 2’ye katlarız. İzmir’de 10+10 vekil hedefimiz var” dedi.



İKTİDARA HAZIRIZ
CHP’nin seçim bildirgesinin çok özellikli olduğunu ifade eden Serter, “ 8 Haziran sabahı hükümeti alınca bildirgeyi başlatacağız. Haziran’ın sonuna doğru Ramazan Bayramı var. Emeklilerimizin cebine bir maaş ikramiye girecek. Öğrencilerimize katkılarımız var. Her öğrencimize 240 lira verilecek. 'Merkez Türkiye' projemiz önemli. 7 bölgeyi kapsıyor. Asya Avrupa arası ciddi bir köprü olacağız. Omurga ülke olacağız. Adaylarımızla ilçeleri tek tek gezdik. Bütünlük içinde olduğumuzu vatandaşa gösterdik. İktidara yürüyen tek partinin CHP olduğunu vatandaşlara gösterdik. Biz iktidara hazırız. Genel Başkanımız kanının son damlasına kadar çalışıyor” dedi.

CUMALARA PERŞEMBELERE BU ÜŞLKEYİ BIRAKMAYIZ
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir’le ilgili “Haşhaşilerin başkenti” değerlendirmesi yapmasını hedef alan Serter, “ CHP olduğu sürece kimse Cumhuriyet ilkelerini yok edemeyecek. Cumalara perşembelere bu ülkeyi bırakmayacağız. İzmir’de bizim kızlarımıza gençlerimize kimse söz söyleyemez. Keşke bütün Türkiye İzmir olabilse…Konuşanların beyinlerini örümcek sarmış” dedi.



TANKERLİ PROPAGANDA
Seçime entegre olduklarını ve  20 bine yakın örgütlü gönüllüyle alanda çalıştıklarını belirten Serter, “Gönüllü ordumuz çok iyi çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kadın ve gençlik kollarım sahada harıl harıl…Tankerler hazırladık. Kırsalda dolaşacak. Şehir merkezinde dolaşmayacak. Çiftçiye dönük projelerimizi anlatacak ses sistemiyle. Tankerlerin içi boş. 8 Haziran sonra çiftçiye mazot vermek için dolu dolaşacak. 8 Haziran sabahı mazot 1,5 lira olacak” dedi.

SEÇİME 5 KALA OFİS AÇILDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen İzmir mitingi hakkında değerlendirmede bulunan Serter, şunları söyledi;
“AKP her ilde miting yapıyor. İzmir’de çok zorlanıyorlar. 2008’den beri hukuk üzerinde özgürlükler üzerinde yapılan baskıyı görüyor seçmen…Dönemin Başbakan’ı İzmir’le ilgili bir söz söyledi hala hafızalarımızda. Geçen gün Ak Parti Diyarbakır  Milletvekili de benzer bir söylemde bulundu.İzmirliler her şeyin farkında. Mitinge katılım fazlaydı diyorlar ama ben çimleri gördüm  ve saydım…Seçime 5 kala ofis açılması tarihi eserleri yok ederek yolların açılmasını halkın  takdirine bırakıyorum.”

YAKIŞANI YAPMIŞLAR
Yerel seçimlerde DSP’ye gidenlerin 7 Haziran için CHP’ye destek açıklaması yapmasının hatırlatılması üzerine Serter, “ Mutlu oldum. Geçmiş dönemlerde önemli görevler almışlardı. Çevre potansiyelleri de yüksek. Yakışanı yapmışlar. CHP’ye gönülden destek veriyorlar. Seçim bittikten sonra genel başkanımızla bu konuyu irdeleyebiliriz. Örgütte tartışma yaratmaz örgütümüz aklı selim” ifadelerini kullandı.
 
ANKET SONUCUNA GÖRE YÜZDE 52
Serter,  basın mensuplarının “Elinizde İzmir’e yönelik bir anket sonucu var mı'” sorusuna, “İzmir’de şuan yüzde 52’lerdeyiz. Bu oranı daha da yukarıya çekmek için çalışıyoruz” yanıtını verdi.  

KOCAOĞLU NE DİYORSA ARKASINDAYIZ!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla ilgili de açıklamalarda bulunan Serter, “İzmir’e hafif kaldı. Afyon’dan aday olsaydı, daha iyiydi. ÇED raporuyla ilgili tartışmada da Aziz Kocaoğlu ne diyorsa arkasındayız” diye konuştu.

GÖNLÜNDE ALTIOK VARSA OYUNU BASAR
 “CHP tabanından seçimlerde HDP’ye oy kayması yönünde bir endişeniz var mı'” sorusuna Serter şu yanıtı verdi;
“HDP barajı aşmış durumda…Çok rahatlıkla aşacak. Kendi alt yapısı kuvvetli. Böyle bir partinin mecliste olmaması Türkiye’nin ayıbı olur. Genel Başkanımız uzun zaman seçim barajına yönelik açıklamalar yaptı. Baraj düşürülmesini hükümet kabul etmedi. Barajın sıfır olması gerekir. CHP’li olup da HDP’ye oy verecek bir durumun olacağına inanmıyorum. Seçim sandığı gizli. Kimin ne yapacağı belli olmaz. Gönlünde ‘altıok’ varsa gelir ‘altıok’a oyunu basar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.