Dolar 32,2796
%-0.62
Euro 34,6452
%-0.46
Altın 2.410,470
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baysülen: 'Emeklilere müjde haberlerinin içi boş!'

Baysülen: 'Emeklilere müjde haberlerinin içi boş!'

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen, Emekiller Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, "Emeklilere müjde" haberlerinin çoğunun içinin boş olduğunu belirterek tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 29.06.2016 - 19:46

İZMİR - CHP İl Başkanı Alattin Yüksel'in destek verdiği etkinlikte konuşan Baysülen emeklilerin sorunları için Hükümet'i emekli sendikaları ile masaya oturmaya çağırdı. Emekliler Haftası nedeniyle etkinlik düzenleyen Emekli-Sen Hatay Nokta Durağı'nda biraraya geldi. Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüyüş programlanmasına karşın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terörist saldırı nedeniyle değişiklik yapıldı. Yürüyüş iptal edildi. Terör saldırısında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. CHP İl Başkanı Alattin Yüksel'in de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Büysülenemekli maaşlarının arttırıldığı Ocak ve Temmuz aylarında sıkça "Emeklilere müjde" haberlerinin basında yeraldığını, yine altı boş olan bu tür haberlerin hazırlandığını söyledi. Bunlarden ilkinin emekli ikrameyesi hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler için de haklarının ödenmesi için TBMM'ye sevkedilen kanun tasarısı olduğunu belirten Baysülen, "Buraya kadar herşey emeklilerin lehine gözüküyor. Ancak durum hiç öyle değil. Çünkü düzenlemeye göre ikramilye farklarının hesaplanmasında, emeklilrin görevden ayrıldıkları tarihteki katsayıları esas alınacak. Güncelleme yapılmacak. Yani kendi 1 kiriş alacağına dahi ilk günden itibaren yasal faiz işleten ve alacağını son kuruşuna kadar tahsil eden devlet, sıra vatandaşın alacağına gelince cimrileşiyor. Yıllar önce emekli olmuş, hak ettiği parayı alamamış emeklinin alacağını yıllık yasal faiz oranında artırarak, güncenlenmiş değer üzerinde ödenmesi mümkündür. Bunu talep ediyoruz"dedi.

Baysülen, basında yine"Emeklilere promosyon müjdesi" haberlerinin çıktığına da dikkat çekti. Bankaların 3 yıl için 600 TL vermeyi kabul ettiği, Bakanlık'ın ise bu rakamı 900 TL'ye çıkarmak için pazarlık yaptığını belirten Büysülen " Neyin pazarlığı yapılıyo? Başbakanlık'ın 2007 yılındaki genelgesi neyi içeriyor ve kamu çalışanlarına hangi miktar promosyon ödeniyorsa emeklilere de aynı miktar ödenmelidir"dedi.

Emeklilerin sorunlarının günden güne katlanıdğı, ülkeyi yönetenlerin ise bunları görmezden geldiğini belirten Baysülen, 14 yıldır sorunlara çare olamayan Ak Parti Hükümeti'nin hamasi nutuklarla emeklileri oyalamaya çalışıtğını söyledi. Emeklilere müjde haberlerinin yakında seçim mi olacağı sorusunu akıllara getirdiğini belirten Baysülen, sorunların çözümü için Hükümet'i emekli sendikaları ile masaya oturmaya davet etti. Basın açıklamasına katılan CHP İl Başkaın Alattin Yüksel'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ni büyük acı yaşadığını söyledi. Yüksel "Can kayıplarından sonra ortaya çıkıp 'Şehitler' diye demeç verenler, bu canlarımız şehit değil sizin uyguladığınız politikların kurbanlarıdır. Bayram öncesi yine 41 kurban verdik. Mustafa Kemal Atatürk'ın yurtta barış dünyada barış ilkesini alıp Türkiye'nin dış politikası haline getirin"dedi. 

Emeklilerin sorunlarına da dikkat çeken Yüksel, 11 milyon emekilnin 1300 TL ortalama maaş aldığını, Tarım'dasi Bağkur emeklisini 775 TL aldığını belirten Yüksel, açlık sınırının 1350 TL olduğune dikkat çekti. Emeklilerin geçinmek için yine çalıştığını belirten Yüksel " Ülkemde emeklilere mezara kadar rahat yok. Çözümü var. CHP'nin projeleri arasında çözümler vardı. Son seçimlerde CHP'nin vaadlerinden etkilenen Hükümet bazı iyileştirmeler yaptı"dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.