Dolar 32,3885
%-0.15
Euro 34,7767
%0.1
Altın 2.435,470
%-0.13
Bist-100 9.986,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı şarkısını arıyor

Bayraklı şarkısını arıyor

İzmir’in kurulduğu yer olan, medeniyetler beşiği Bayraklı şarkısını arıyor. Smyrna’nın kuruluşundan Bayraklı olma yoluna uzanan, gelişen ve değişen Bayraklı’yı müzikle buluşturmak, geçmişten günümüze “Bayraklı” motiflerini birleştirmek, ilçenin tarihini, güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan şarkı yarışmasının başvuruları 2 Ekim’de son bulacak. 5 bin yıllık uygarlığa ses ver!

  • Ege Postası
  • 03.05.2015 - 09:45
İZMİR - Finale kalanlar şarkılarını canlı performans eşliğinde sergileyecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yarışmacılar Smyrna’yı notalarla anlatacak” dedi.
Bayraklı Belediyesi, Bayraklı’ya ait bir şarkının söz ve müziğini oluşturmak için bir yarışma düzenliyor. Yarışmaya, besteci, söz yazarı, aranjör ve şarkıcılar katılabilecek. Gönderilen şarkıların seslendirilmemiş, ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması şartı aranacak. Bir besteci, yarışmaya birden çok şarkıyla katılabilecek.



BİRİNCİYE 8 BİN LİRA ÖDÜL
Yarışmaya gönderilen şarkılar en geç 2 Ekim’de mesai bitimine kadar Kültür Müdürlüğü’ne teslim edecek. Final, finalist şarkıların büyük orkestra eşliğinde canlı performansları ile Bayraklı’da vatandaşlar huzurunda gerçekleştirilecek. Bayraklı’nın şarkısı yarışmasının birincisine 8 bin, ikincisine 5 bin, üçüncüsüne ise 3 bin lira ödül verilecek.



SMYRNA’YI NOTALARLA ANLATACAKLAR!
Sanatçıların çalışmaları için önlerinde uzun bir süre olduğuna dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Müziği ve sözleriyle Bayraklı’yı yansıtan, Bayraklı halkını anlatan birçok eser çıkacağını düşünüyorum. Jüri üyelerimiz Bayraklı’yı en iyi anlatan şarkıyı seçecektir. Bize ait bir şarkı olacak. Yarışmacılar İzmir’in kurulduğu Smyrna’yı notalarla anlatacaklar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.