Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Bayraklı’nın kaderini değiştirdiniz”

“Bayraklı’nın kaderini değiştirdiniz”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Manavkuyu Mahallesi’ndeki 2. Halil Atilla Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2014 - 10:17
İZMİR- Vatandaşların öneri ve şikayetlerini yerinde dinleyen Başkan Karabağ, “Sizlere layık olabilmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Boş bulduğumuz alanlara yeşil alan, kültür merkezleri yapıyoruz. Bornova ve Karşıyaka’dan ayrılarak bize bağlanan bazı mahaller ilk başta bize gelmek istemedi. Yeni kurulan bir belediyeydik. Ancak şimdi görüyorum herkes Bayraklı’da oturmaktan memnun” dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bünyesinde kurulan siteler masasının Manavkuyu Mahallesi’ndeki 2. Halil Atilla Sitesi’nde düzenlediği toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Karabağ, yaptığı projeleri anlatırken, site sakinlerinin şikayet ve önerilerini dinledi. Bunlar birim müdürleri tarafından tek tek not edildi.

SİZLERE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
“Sizlere layık olmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Karabağ, “Merkez İlköğretim okulunun karşısında bir alan var, orası için bir proje hazırlıyoruz. Büyük bir konferans salonunun, yarı olimpik havuzunun, nikah sarayının, sağlık tesisinin yer alacağı bir kültür, spor kompleksinin hazırlığı içerisindeyiz. Göreve geldiğimizde parklardaki oyun gruplarının eski olduğun gördük. Parkları ve oyun gruplarını yeniledik. Küçük parkta olsa oralarda kafeteryalar açıyoruz çünkü sizlerin oralara gidemez hale geldiğini biliyoruz. Çevre belediyeleri, ‘bu projeyi nasıl yaptınız'’ diye bilgi almaya başladı. Buraları alkol bağımlılarından ve uyuşturucu kullananlardan kurtarabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Oradaki hizmeti mümkün olduğunca size ucuz veriyoruz” dedi.


KADERİNİ DEĞİŞTİRDİNİZ
Başkan Karabağ, Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi Mahalleri’nin Bayraklı’nın kaderini değiştirdiğini belirterek, “Sizlere layık olabilmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Boş bulduğumuz alanları yeşil alan, kültür merkezleri yapıyoruz. Bornova ve Karşıyaka’dan ayrılan ve bize bağlanan bazı mahaller ilk başta bize gelmek istemedi. Yeni kurulan bir belediyeydik. Ancak şimdi görüyorum herkes Bayraklı’da oturmaktan memnun. Bornova sınırına gittiğimde insanların ‘bizim sokağı da sizin belediyenizin sınırlarına alır mısınız'’ demeleri bizi mutlu ediyor. Gelinen noktada emlak değerleri ve markalaşma açısından şuanda İzmir’de iki önemli ilçeden birisiyiz. Karşıyaka’dan ayrılarak bize bağlanan Soğukuyu Mahallesi’ni yeniden yarattık. O bölgeye taşınma yoğunlaşmış. Bu yönetim anlayışımız devam edecek” diye konuştu.
KİLİT PARKE YAPACAĞIZ
Bayraklı’da gecekondulaşmanın yoğun olduğunu, bütçenin önemli bir bölümünü sosyal yardımlara, eğitime ve sağlığa ayırdıklarını belirterek, “Günlük işleri tartışmasız iyi yapmaya çalışıyoruz. Bu bölge alt yapısını tamamlamış. Burada yamalı asfaltlardan kaynaklanan bir sıkıntı var. Bunun düzeltilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile temas halindeyiz. Bu bölgede yapabildiğimiz kadar kilit parke yapacağız” diye kaydetti.
Başkan Karabağ daha sonra vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri tek tek dinledi. Karabağ, gelen şikayetlere hızlı bir şekilde çözüm getireceklerini, önerileri ise dikkate alacaklarını sözlerine etkiledi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.