Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'nın çocukları çok şanslı

Bayraklı'nın çocukları çok şanslı

Bayraklı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklerin başrolünde ise Bayraklı'nın yetenekli çocukları vardı.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 11:42
İZMİR- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği sabah saatlerinde Sevgi Yolu sonunda bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Garnizon Komutanı ve Bayraklı Kaymakamı ile birlikte törene katıldı. Başkan Hasan Karabağ resmi törenin ardından tekrar Atatürk Anıtı önüne gelerek belediye çelengini sundu.

Karabağ ve beraberindekiler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Ömer Özkan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen resmi törenlere katıldı. Başkan Karabağ'a burada öğrenci ve velilerin yoğun ilgisi oldu. Karabağ özellikle çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocukların birbirinden güzel ve özenle hazırladıkları oyunları alkışlarıyla destek vererek takip eden Karabağ akşam da Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün hazırladığı çocuk şenliğine katıldı.

Karabağ yoğun programına ilk olarak resim sergisini ziyaret ederek başladı. Çocuklardan resimler hakkında bilgi alan Karabağ daha sonra tamamını Bayraklı'nın yetenekli çocukları tarafından hazırlanan gösterileri izlemek üzere salona geçti. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda ilk olarak Başkan Hasan Karabağ söz aldı.

“Gurur duyuyorum”
Karabağ, “Sevgili Atatürk, bundan yıllar önce yargı konusunda “yargısı bağımsız olmayan bir milletin devlet tarihinde varlığı kabul edilemez” demiştir. Silahlı kuvvetler için “orduyu imha etmek için subayını aşağılamak lazım” demiş. Özgürlükler için ise, “iktidarın düşündüğü gibi düşünmeye kimsenin mecburiyeti yoktur. Gerçek özgürlüğün olmadığı bir yerde vicdani özgürlük vardır herkes istediğini söyleyebilir” demiş. Meclis ile ilgili de “şahıslar gibi meclisler de dikdatör olur” ve “meclisin dikdatörlüğü şahısların dikdatörlüğünden daha tehlikelidir. Milletler meclislere dahi fazla güvenmemelidir. Hükümetlerin icraatı kötü olup, millet onu düşürmezse; bütün kabahata katılmış demektir. Böyle bir milltte baskı altına alınmaya müstahak olur” diyor sevgili Atatürk. Onun emaneti Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu yıl kuruluşunun 94'üncü yılını kutluyoruz. Dünyada çocuk bayramı olan tek ülkeyiz. Bununla da gurur duyuyorum” diye konuştu.

Daha sonra program eğitmen Fikret Bayram'ın minik balerin öğrencileri Tchaikovsky'nin Kuğu Gölü, Antonio Vivaldi ve W. Amadeus Mozart'ın Türk Marşı eserleriyle düzenlenen gösterileriyle geceye damgasını vurdu. Hünerleriyle göz dolduran minikleri salonu dolduran aileleri ve vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Bale gösterilerinin ardından sahneye eğitmen Şahika Türkkan'ın Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu ekibi çıktı. Çocuklar söyledikleri Türkçe ve yabancı şarkılarla salonu coşturdu. Eğitmen Barış Gür'ün gitar gurubu ise koro ile coşan salona dinletileriyle eşlik etti.

Gösterileriyle göz dolduran ve tamamının Bayraklı'da yaşayan ve okuyan öğrencilerden oluşan çocuk şenliği programının sonunda bu kez çocuklar oturdu ve pop müziği sanatçısı Esra Göndeş söylediği şarkılarla geceye renk kattı. Başkan Karabağ programın sonunda sanatçı Göndeş ve tüm eğitmenlere çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Çocuklar sordu Karabağ yanıtladı
Öte yandan başkan Karabağ, kendisini makamında ziyaret eden Petkim ilkokulu öğrencilerinin de sorularını yanıtlayarak, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramlarını kutladı. Akıllarına gelen tüm soruları başkana yönelten çocuklar, kendilerine yönelik projeleri merak ederken, başkan Karabağ da, çocuklara, gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını ve bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada Bayraklı'ya parklar, gençlik merkezleri, spor alanları, tesisler, kültürel, sosyal faaliyetler ile yeni tesisler kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.