Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da yeni kültür merkezi hizmete açıldı

Bayraklı’da yeni kültür merkezi hizmete açıldı

Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı 75’inci yıl mahallesinde tamamlanan kültür merkezi ve içinde bulunan şık Rüstem Alyansoğlu Kütüphanesi düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı. “Bulduğumuz boş alanları satmayacağız, avm yapmayacağız, yerine hizmet alanları, parklar, kültür merkezleri inşa edeceğiz” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yatırımların süreceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 10:20
iZMİR - Bayraklı Belediyesi, ilçeye yatırımlarını hızla sürdürürken bunlara yenilerini de eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ev, esnaf ve mahalle ziyaretlerinde dile getirdiği 75’inci yıl mahallesinde inşa edilen çok amaçlı kültür merkezi hizmete açıldı. Etkinliğe Başkan Karabağ’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir il başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ile Mustafa Moroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa İzmir showband orkestrası da başarılı performanslarıyla renk kattı.


“AVM yapmayacağız”
Bayraklı 75’inci yıl Mahallesi ve civarında ihtiyaç olan kültür merkezini açmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Karabağ, “ Bayraklı İzmir’in en çok park ve yeşil alan yapan belediyelerinden biri oldu. Biz bu anlayışla bulduğumuz boş alanlara yeni hizmet alanları, kültür merkezleri, spor tesisleri,  yeşil alanlar, parklar yapmaya devam edeceğiz. O alanları satıp, yerine alışveriş merkezleri yaptırmayacağız. Bu kültür merkezinde Atatürk’e yakışır nesiller, gençler yetiştireceğiz. Sizlerin de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkması bizleri daha çok onurlandırıyor. Bu anlamda sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

“Belediyecilik bizim işimiz”
Belediyeciliğin, boş alanları satıp yerine AVM yaptırmak olmadığını, bu alanların vatandaşın hizmetine nasıl sunulabileceğini düşünmek ve hizmet üretmek olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan, “Ayrıştırmadan, birleştiren, halktan olan, vatandaşın hakkını koruyanların, eşitlikten, adaletten yana olanların işidir belediyecilik. Bu nedenle belediyecilik Hasan başkan gibi, Aziz başkan gibi isimlerin işidir. Birbirimize sıkı sıkı sarılalım ve ülkemizi satmaya çalışanlara karşı dik duralım. Bu ülkeyi sattırmayacağız, sahip çıkacağız” diye kaydetti.

“Bayraklı, İzmirdir”
Cumhuriyetin 75’inci yılında sokaklara, caddelere, paklara “75’inci yıl” isminin verildiğine dikkat çeken CHP İzmir il başkanı Ali Engin ise, Cumhuriyetin 100, 200, 500’üncü yıllarını da kutlayarak parklara, yeni yatırımlara, mahallere bu isimlerin verilmesi temennisinde bulundu. “Bayraklı düşerse İzmir düşer” diyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, “Birileri çok hesap yaptı ama Bayraklı halkı o hesap yapanların düşüncelerini boşa çıkardı. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 75’inci yıl Kültür Merkezi ve içinde bulunan şık Rüstem Alyansoğlu Kütüphanesi’nin açılış kurdeleleri kesilerek, bina gezildi. 75’inci yıl mahallesi muhtarı Selma Tortoç da Başkan Karabağ’a desteklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Bin 200 metrekare alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen, içinde düğün salonu, kütüphane, kurs merkezleri, derslikler ve semt merkezinin bulunduğu çok amaçlı kültür merkezi açılışı kokteyl ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.