Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da temel kazısı sırasında çökme

Bayraklı'da temel kazısı sırasında çökme

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, inşaat çalışmaları sırasında temel kazısı yapan iş makinesi yağmur suyu kanalına zarar verdi. Suyun bastığı temelde kayma yaşanınca 2 bina çökme riski üzerine boşaltıldı. Bayraklı'da temel kazısı sırasında çökme

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 10:05

Olay, saat 22.00 sıralarında Mansuroğlu Mahallesi 1593/1 sokakta meydana geldi. Bina için temel kazısı yapıldığı sırada makine operatörü yağmur suyu kanalına zarar verdi. Zarar gören kanaldaki su temel için kazılan çukuru doldurmaya başladı. Suyun bastığı toprak zeminde kayma olurken, polis çevre güvenliği alarak çökme riskine karşı temelin çevresindeki 2 binayı boşalttırdı. İtfaiye ekipleri, binalar zarar görmeden temele dolan suyu tahliye işlemine başladı. 

Binayı yapan müteahhitin hiç önlem almadan temeli kazdığını öne süren boşaltılan apartman sakinlerinden makine tamircisi Sezgin Hüseyinoğlu, "Saat 7 civarı yağmurun etkisiyle buraya su doluyor ondan sonra zemin yumuşak olduğundan evin altındaki toprak göçme yaptı. O yüzden itfaiye evleri boşalttı. İki evde boş şu anda. Çoluk çocuk rezil durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burayı yapan müteahhitten hiç ilgi alaka yok, mimarını göndermiş ne yapacağız ne edeceğiz bilmiyoruz. Gece komşuda yatacağız yapacak bir şey yok. Binada hasta yatalak bir insan vardı onu da sırtımızda indirdik aşağıya. Artık sonu ne olur bilmiyoruz. Binalar önlem amaçlı boşaltılmış önemli bir şey yok denildi" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.