Dolar 32,4769
%0.09
Euro 34,8405
%0.34
Altın 2.479,270
%0.69
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da her şey engelliler için

Bayraklı'da her şey engelliler için

Bayraklı Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği projelerle dikkat çekiyor. Engelliler belediye bünyesindeki iki engelli aracı sayesinde hastanelere taşınıyor, gerekirse belediye doktorları tarafından evlerinde pansuman, enjeksiyon gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Engellilerin evleri ekipler tarafından belli periyotlarda temizlenirken, okumaları evlerine için kitap servisi yapılıyor.

  • Ege Postası
  • 01.11.2014 - 11:21
Bayraklı Belediyesi engelli dostlarını hayatın içinde tutmak ve onlara en kaliteli hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Kurulan engelliler merkezi sayesinde dostlarıyla birebir ilgilenebilme imkanı bulan Bayraklı Belediyesi engelli kafesiyle de ücretsiz çay ve kahve servisine devam ediyor. Engelliler bay ve bayan olmak üzere evde kuaför hizmetinden, evden hastaneye-hastaneden eve hasta nakil işlemine, evde yerinde sağlık hizmetinden, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüterek ev temizliğine kadar birçok farklı soysal belediyecilik uygulamalarından yararlanabiliyor.
 
ÇEŞİTLİ KURSLAR VERİLİYOR
 
Merkezde öğretmenler tarafından çeşitli meslek eğitim kursları da veriliyor. Yıl boyu bu kurslarda eğitim görerek el işi emeklerini sergileyen engelli vatandaşlar bunları yine Bayraklı Belediyesi’nin kendilerine ücretsiz olarak tahsis ettiği stantlarda satarak ev bütçelerine katkı sağlıyor. Engellilere yönelik düzenlenen kültür gezilerinde İzmir ve Ege Bölgesi’nin farklı turistik bölgelerin gezme imkanı buluyorlar. Öte yandan ilçedeki engellilere yönelik başlatılan yeni uygulamayla evlere kitap servisi yapılıyor. Vatandaşlar merkezin 341 00 66 ve 306 22 00 numaralı telefonlarını arayarak engellilere sağlanan hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor

 
POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ
 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki engelli sayısının fazla olduğunu belirterek, “Engelli araç sayımızı ikiden üçe çıkartıyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik sağlık hizmetlerimiz var. Onların en büyük problemi hastaneyi gidip gelmeleridir. Bunun için donanımlı araçlarımız var. Onları evlerinden alıp hastaneye bırakıyoruz. Hastanede işleri bittiğinde tekrar evlerine bırakıyoruz. Engellilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Beden gücü olanlara pazarlarda ücretsiz stant veriyoruz. Aynı şekilde kadın dünyamızda el emeklerini sergileyip, ev bütçelerine katkı sağlıyorlar. Her zaman bir şey söylüyoruz, “Bizim için vicdanlarında ve ahlaklarında engeli olanlar engellidir” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.