Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da Şehir Hastanesi start aldı: Delican'dan yerinde inceleme

Bayraklı'da Şehir Hastanesi start aldı: Delican'dan yerinde inceleme

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Bayraklı’da yapımına başlanan Şehir Hastanesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi. Şantiye alanına giderek bilgi alan Delican, “Toplam 2 bin 60 yataklı hastane kampüsünün içinde altı adet farklı uzmanlık içeren hastaneler olacak. Bu hastane sadece İzmir’in değil Ege Bölgesi’nin ihtiyacını karşılayacak” dedi. Bayraklı'da Şehir Hastanesi start aldı

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 11:39
Türkiye’de ilk defa uygulanan Kamu Özel Ortaklığı Sistemi ile gerçekleştirilecek olan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde çalışmalar başladı.  Hastanenin yapılacağı alandaki çevre düzenlemelerin ardından iş makineleri bölgeye girdi. Şantiye kurulum ve bağlantı yolu açma çalışmalarının hızla devam ettiği alana AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican giderek yerinde bilgi aldı.  Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yaptığı 2004-2009 yılları arasında dev şehir hastanesinin yerini bulan ve o dönem hastane için yoğun çalışmalar yapan Delican bugün il başkanı olarak sistemdeki gelişmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.


İzmir Çevreyolu Bayraklı Tünelleri’nin üst tarafında yükselecek olan 2 bin 60 yataklı şehir hastanesinin Ege Bölgesi’ne hitap edeceğini ifade eden Delican, ““Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’nde çalışmalar başladı. Kısa zamanda bölgede 715 yataklı genel hastane, 424 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, 380 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastanesi, 141 yataklı onkoloji hastanesi, 300 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi binaları yükselecek. Aynı hastane kampüsü içinde altı farklı dalda uzmanlık gerektiren hastaneler olacak.  Yeri ve konumu itibariyle ulaşımı da kolay olacak olan şehir hastanesinde inşaat çalışmaları kısa sürede başlayacak” dedi.

SAĞLIKTA HERKES MEMMUN
AK Parti Hükümeti’nin 13 yılda İzmir’e sağlık alanında 1.1 milyar TL’lik yatırım yaptığını belirten  Delican, son teknoloji imkanlar kullanılarak otel konforunda hastaneler ve sağlık merkezleri aracılığıyla hizmet verildiğini söyledi. Sağlık personeli sayısı ve yapılan çalışmaların artışı ile birlikte sağlıkta memnuniyet oranının da yükseldiğini anlatan Delican, “ Resmi rakamlar ve kayıtlar ortada duruyor. 2002 yılında İzmir’de 13 milyon olan sağlık kurum ve kuruluşlarına toplam müracaat sayısı 2014 yılında 37,5 milyona yükseldi.  Yine 2002 yılında yüzde 77 olan aşılama oranını 2014 yılında yüzde 100’e çıkartıldı. 2002 yılında yüzde 40 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını 2014 yılında yüzde 94’e ulaştırıldı. Daha birçok çalışma ile İzmir sağlıkta öne çıkan şehirlerarasında yer alıyor” diye konuştu.


AVUÇLARINI YALAYACAKLAR
Delican, seçim öncesinde hastane projesi ile ilgili kara propaganda yapanları da eleştirdi. Başkan Delican, “Ne yazık ki her alanda olduğu gibi sağlık alanındaki yatırımları da görmezden gelenler var. Türkiye’nin en büyük projesi şehir hastanesi hakkında ’Yapılmayacak’, ‘Başarısız oldular’ diyenler oldu. Bunu söyleyerek algı yönetimi yapmak isteyenler avuçlarını yalayacaklar” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI
Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de göreve çağırdı. Çiğli’de yapımı tamamlanan ve kısa zamanda hizmete açılacak olan devlet hastanesindeki tüm eksiklerin giderildiğini belirten Delican ulaşım sorunu yaşandığını ifade etti. Delican, şunları söyledi, “İzmir’in Kuzey’ine hitap edecek olan hastane ile ilgili bakanlık üzerine düşeni yapmıştır. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi buraya bağlantı yolunu bir türlü yapmadı. Anadolu Caddesi’ne bağlantı için bir kara yolu alt geçidi yapılması gerekiyor. Hastanenin hemen yanında 100 metrelik bir mesafenin kamulaştırılması lazım. Hastane açıldığında mevcut yol ve ulaşım sistemi bu durumu kaldıramayacak hale gelecek. Belediye başkanı ne yazık ki seçim döneminde iş yapmak yerine siyaset yapmayı tercih ediyor. Belediye törenlerini bile siyasi arenaya çeviren Sayın Aziz Kocaoğlu’na işini yapmasını tavsiye ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.