Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da 5 ton atık pil toplandı!

Bayraklı’da 5 ton atık pil toplandı!

Bayraklı Belediyesi, çevreye ve insan sağlığına zararı olduğu bilinen atık pillerin toplanması için yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yaptığı çalışmalar kapsamında semt evleri, muhtarlıklar, hizmet binaları ve okullardan bugüne kadar yaklaşık 5 ton atık pil toplayan Bayraklı Belediyesi, pillerin çevreye verdiği zararın önüne geçti. Bayraklı'da atık pil kutuları doldu taştı

  • Ege Postası
  • 28.07.2015 - 10:21
İZMİR - Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, atık pillerin çevreyi kirletmesini önlemek, evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması ve bertaraf edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Semt evleri, muhtarlıklar, okullar, hizmet binaları ile talep edilen veya gerekli görülen noktalara yerleştirilen atık pil kutularında biriken atık piller, belli bir miktara ulaştığında görevliler tarafından toplandıktan sonra ilgili firma tarafından toplanıp bertaraf ediliyor. “Atık pil kutuları” sayesinde Bayraklı’da 2015 yılının ilk 6 ayında bin 123 kilogram, bugüne kadar ise 4 bin 867 kilogram atık pil toplandı.



VATANDAŞIN DESTEĞİ ÖNEMLİ
Çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen konularda duyarlı olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ”Bir atık pilin çevreye ve toprağı nasıl zehirlediğini biliyoruz. Onun için doğanın kirletilmemesi insanlarda çevre bilincinin oluşması için zaman zaman semt evlerinde ve okullarda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlileri tarafından seminerler veriliyor. Vatandaşlarımızdan evlerindeki, iş yerlerindeki atık pilleri belediyemize teslim etmesini istiyoruz. Pillerin hem geri dönüşümü sağlanır hem de çevreye vereceği zararı ortadan kaldırmış oluruz. Bunu alışkanlık haline getirebilirsek çevre konusunda önemli bir adım atmış olacağız. Atık pilleri kutulara atarak çevre kirliliğinin oluşmasına izin vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.