Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediyesi 'engelleri' tek tek kaldırıyor

Bayraklı Belediyesi 'engelleri' tek tek kaldırıyor

Bayraklı Belediyesi ilçedeki “engelleri” tek tek kaldırıyor. Engellileri sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hatırlamayan Bayraklı Belediyesi bünyesinde engelliler merkezi oluşturdu. Engellilerin yer aldığı tiyatro ve onların akülü araçları şarj etmeleri için bir istasyon kurdu. Engelli araç sayısı 2’den 3’e çıkardı. Yeni inşa edilen binalar ve pazar yerlerinde engeller unutulmadı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bizim için vicdanlarında ve ahlaklarında engeli olanlar engellidir” dedi. Bayraklı Belediyesi 'engelleri' tek tek kaldırıyor

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 12:45
Bayraklı Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde rahat bir şekilde yer almaları için farklı hizmetler sunuyor. Bu sayede de engellilerin hayatı kolaylaşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Engelliler Merkezi’nde kaydı bulunan tüm engelliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. Engelliler çeşitli hastalıklara ait iğne vurulmasından, şeker ve tansiyon ölçümüne, yara pansumanından, tedavisine kadar evde yapılabilen tüm sağlık hizmetlerinden ayaklarına kadar gelen sağlık çalışanları aracılığı ile faydalanıyor. Ayrıca belediyenin temizlik ekibi, engelli vatandaşların evlerini belli periyotlarla temizleyerek, onlara destek veriyor.

ENGELLİLER İÇİN TİYATRO!
Engelliler için bünyesinde ilk kez tiyatro topluluğu oluşturarak dikkat çeken Bayraklı Belediyesi, engelli vatandaşların kullandıkları akülü araçları şarj edebilmeleri için bir istasyon oluşturdu. Engelliler için çeşitli meslek eğitim kursları da düzenleyen Bayraklı Belediyesi, bu kurslarda eğitim görerek el işi emeklerini sergileyen engelli vatandaşlar bunları yine belediyenin kendilerine ücretsiz olarak tahsis ettiği stantlarda satarak ev bütçelerine katkı sağlıyor. Ayrıca engelli vatandaşların evlerine ücretsiz kitap servisi yapıyor.   



ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerinde engelli sayısının yüksek olduğunu dikkat çekti. “Biz de birer engelli adayıyız” diyen Başkan Karabağ, “Kimin başına ne zaman ne geleceği belli değil. Bu yüzden hepimiz birer engelli adayıyız. Göreve gelir gelmez engelliler için bir merkez kurduk. Burada arkadaşlarımız engelli vatandaşlarımızın sorunları ile birebir ilgileniyor. Engellilerin sosyal hayatta daha aktif olması için bir tiyatro kurduk. Engelli araç sayımızı artırdık. Geçtiğimiz yaz engelliler için yüzme kursu açtık. Hizmet binası inşaatımız tamamlandığında Osmangazi’de binamızı engellilere tahsis edeceğiz. Kısacası onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli kardeşlerimin 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.



ENGELLİLERDEN OLUŞAN KORO
Öte yandan 3 Aralık’ta engellilerden oluşan koro Türk Halk Müziği şarkılarını seslendirecek. Saat 19.30’da Havuz Düğün Salonu’nda başlayacak etkinlikte engelliler unutulmaz bir gecenin altına imza atacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.