Dolar 32,5049
%0.16
Euro 34,5696
%0.07
Altın 2.492,680
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediyesi engelleri kaldırdı

Bayraklı Belediyesi engelleri kaldırdı

Bayraklı Belediyesi, ilçedeki engelli öğrencilerin kurslara katılabilmeleri için engelleri ortadan kaldırdı. Bu kapsamda Bayraklı Gençlik Merkezi'ndeki üniversiteye hazırlık kursuna katılan görme engelli Safiye Yavuz için araç tahsis edilirken, bölgedeki diğer engelli öğrenciler de evlerinden alınıp, evlerine bırakılıyor. Eğitim için gerekli araç ve gereçlerin temin edilerek, her türlü desteğin verilmesi konusunda talimat veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Onların başarıları, bizim gurur kaynağımız olacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 10:11
İZMİR - Bayraklı'da yaşayan engelli öğrenciler için ulaşım sorununu ve eğitim olanaklarını artıran Bayraklı Belediyesi liselere ve üniversitelere girmek için Bayraklı Gençlik Merkezi (BAYGEM)'de kurs alan engelli öğrencileri evlerinden alıp, evlerine teslim ediyor. Gerek fiziksel, gerekse görme engelliler için gerekli etüd çalışmaları ve argümanların da temini konusunda harekete geçilirken, öğrencilerin hayallerinin gerçeğe dönüşmesine katkı sağlamak için hizmet veriliyor. Bu çerçevede Bayraklı Tepekule Mahallesi'nde yaşayan 17 yaşındaki görme engelli Bayraklı Lisesi son sınıf öğrencisi Safiye Yavuz, başkan Karabağ'ı ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti, başarı sözü verdi. Okulların açılmasından önce hafta içi 5 gün şimdi ise haftasonları BAYGEM'de eğitim almaya devam ettiğini belirten Yavuz, "Edebiyat öğretmeni, hakim ya da savcı olmak istiyorum. Üniversitelere giriş sınavı için BAYGEM'e gidip gelmem çok zor oluyordu. Ancak Başkanımız, Hasan Karabağ, yardımımıza koştu ve araç tahsis edildi. Şimdi rahatlıkla gidip, eğitimimi alabiliyorum. Başarılarımla da kendisini ve ailemi mutlu etmek istiyorum" dedi.

Engellilere destekler sürecek

Kendisini makamında ziyaret eden Safiye Yavuz ve anne Serpi Yavuz'a BAYGEM'in bu yılki başarı grafiğini anlatarak, normal öğrenciler gibi engelli öğrencilerin de ders aralarında etüd çalışmalarıyla destekleneceğini belirten başkan Karabağ, gerekli ekipman, araç ve gereçlerin de temin edileceğini söyledi. Baygem'in bu yıl yüzde yüzlük başarı yakaladığını, üniversitelere 154 öğrenci yerleştirildiğini anlatan Başkan Karabağ, "Sen de bizim üniversiteye yerleştirdiğimiz öğrencilerimizden olacaksın. Başarılar diliyorum" dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.