Dolar 32,4827
%-0.18
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.432,910
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediye Meclisi’nde usul tartışması

Bayraklı Belediye Meclisi’nde usul tartışması

Bayraklı Belediyesi Eylül ayı meclis oturumunda Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve AK Partili meclis üyeleri arasında usul tartışması yaşandı. Bayraklı Belediye Meclisi’nde

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 10:25
EGE POSTASI - Bayraklı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının 1. oturumu Osmangazi Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında Dilek ve temenniler bölümünde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile AK Partili meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

KARABAĞ: MECLİSTE BAŞKAN DÖNÜK KONUŞULUR
AK Parti meclis üyesi Mikail Bilicinin kürsüden konuşma isteğine, Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından “Mecliste başkana dönük konuşulur” gerekçesi ile izin çıkmayınca, AK Parti grubu ile Başkan Karabağ arasına tartışma yaşandı. Başkan Karabağ’ın “ Meclis üyeleri başkana dönerek konuşur” sözüne AK Parti meclis üyesi Ali Kökoğuz’dan itiraz geldi. Kökoğuz,”Sayın Başkan bunu Büyükşehir’de Aziz beyle de konuştum, 5393 sayılı Belediye kanunda ‘meclis üyesinin konuşması başkana hitaben yapılır’ der ve cümle kapanır. Bu yüce mecliste bulunan bütün arkadaşlarımız hepsi saygın arkadaşlar ben söze ‘Sayın Başkan’ diye başlarım ondan sonra çatır çatır konuşurum. Başkana hitaben başlarım” dedi.  

GİDİN DİĞER MECLİSLERE BAKIN
Bunun üzerine Başkan Karabağ,  “siz yanlış biliyorsunuz” dedi.  Kökoğuz, ise  “Bunu ben söylemiyorum kanun böyle söylüyor” dedi. Başkan Karabağ, “Kanun başkana dönük diyor” karşılığını verdi. Bu tartışmanın ardından Başkan Karabağ, AK Partili Meclis Üyesi Mikail Bilici kürsüye çıkarak konuşma yaptı. AK Partililer ile Başkan Karabağ arasındaki tartışma burada da devam etti; AK Partili Bilici, “ Sayın Başkan bu kürsü bizim burada kürsü özgürlüğü var” dedi. Bunun üzerine Başkan Karabağ,” kürsü özgürlüğü olsun diye koyuyoruz. Kürsü hiçbir mecliste yok gidin diğer meclislere bakın” diyerek yanıt verdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.