Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adaylar Resmi Gazete'de yayınlandı: İzmir'de Bayındır ve Ademhan'ın durumu belli oldu!

Adaylar Resmi Gazete'de yayınlandı: İzmir'de Bayındır ve Ademhan'ın durumu belli oldu!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Nisan'da partiler tarafından verilen aday listelerine yapılan itirazları inceleyerek kararını verdi. Genel Seçimi'ne ilişkin kesin aday listesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. İzmir'de AK Parti ve HDP'den birer isim kriz yaşamıştı. AK Parti'nin İzmir’de 2’nci Bölge 6’ncı sıradan aday gösterdiği Dr. Mehmet Bayındır'ın sıra talebi veto yedi.Anadolu Birliği Başkanı Ferhan Ademhan ise HDP'nin listesinde yer aldı. Resmi Gazete'de yayınlandı

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 10:28
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - 7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili  Genel Seçimi'ne ilişkin kesin aday listesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre, Yüksek  Seçim Kurulu (YSK), 7 Nisan'da partiler tarafından verilen aday listelerine  yapılan itirazları inceleyerek kararını verdi. AK Parti İzmir 2'nci Bölge 6'ncı sıra adayı Dr. Bayındır'ın sıralamadaki yerinden dolayı istifa edeceği gündeme gelmişti. HDP'den Ferhan Ademhan için ise HDP İzmir 1'inci Bölge 2'nci sırada olacağı açıklanmış ancak son anda ismi listeden çıkartılmıştı. AK Partili Bayındır'ın sırası değişmezken, HDP'li Ferhan Ademhan kesin aday listesinde yer aldı.  

BAYINDIR: AMACIM ÜZÜM YEMEK BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL 
AK Parti'nin İzmir’de 2’nci Bölge 6’ncı sıradan aday gösterdiği Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Mehmet Bayındır'ın aday listesinde sıra numarası değişmezse istifa edeceği gündeme gelen Bayındır, kesin aday listelerinin açıklanmasının ardından Ege Postası'na konuştu. Bayındır, istifa gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Ben sıra numaram açıklandıktan sonra seçmenin rahatsız olduğunu ifade etmiştim. Ben sıradan bir rahatsızlık duysam en başta istifa ederdim ama amacım daha fazla verimli olmak. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Göstereceğim performansla 6'ıncı değil,  7'nci sıra bile çıkabilir" diye konuştu. 

Öte yandan istifanın eşiğine gelen Bayındır'ı AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ikna etti. Delican, "Motivasyon eksikliği vardı konuştuk, sahada fırtına gibi esecek" dedi.
 

İstifa krizini AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican çözdü. Delican, "Bayındır bizim için çok önemli biri. Motivayon eksikliği vardı, konuştuk, moral verdik. Bayındır, Ödemiş bölgesinde ciddi öneme sahip, çok girişken biri. Siyaseti de seviyor heyecanı var. Parti için ciddi kazanım. Onun belli hassasiyetler vardı açıklamaları manipüle de edildi. Şimdi tam gaz sahada fırtına gibi esecek" dedi. 

ADEMHAN LİSTEDE AMA AÇIKLAMA YOK 
Halkların Demokrasi Partisi’nin (HDP) İzmir adaylarının Kültürpark’ta düzenlenen programla tanıtıldığı günde listede flaş bir değişiklik yapılmıştı.  HDP Ademhan’ın yerine İzmir 1.Bölge 2.sıraya Şeyh Şemsettin’in torunu Erkan Cengiz’i aday gösterilmişti.  Yüksek Seçim Kurulu’na verilen aday listesinden istifa etmeyen Anadolu Birliği Federasyonu eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan, kesin aday listesinde yer aldı. Gözler Ademhan'ın son anda listeden çıkartılmasıyla genel merkeze çevrilmişti. Genel merkezden herhangi bir açıklama gelmedi. Bu durumda Ademhan resmi olarak HDP'nin İzmir adayı... 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.