Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'daki satış krizinde flaş gelişme; Erol Kılıçdaroğlu ile görüştü

Bayındır'daki satış krizinde flaş gelişme; Erol Kılıçdaroğlu ile görüştü

Bayındır Belediyesi’nin, köy mallarını, CHP’li Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un şirketine sattığı iddiası sonrası yaşanan krizin ardından flaş gelişme yaşandı. PM Üyesi, Tunceli Milletvekili Erol, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile konuyu görüşüp müfettiş istedi. Diğer yandan şirketin satış iptali için yeniden dava açacağı öğrenildi. Bayındır'daki satış krizinde flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 25.10.2017 - 10:57

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP’li Bayındır Belediyesi’nin Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi ihaleyle 720 bin lira karşılığında CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketine sattığı iddiaları üzerine partinin İzmir il yönetiminde yaşanan ve İl Eğitim Sekreteri  Yücel Özen’in istifasına varan krizde yeni bir gelişme yaşandı, iddiaların odağındaki isimler harekete geçti.

Partide kendisine yönelik eleştirilerden rahatsız olan Milletvekili Gürsel Erol’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp gelişmeleri aktardığı ve konunun incelenmesi için parti müfettişi istediği öğrenildi. Erol’a olumlu yanıt verildiği, konunun parti müfettişlerince inceleneceği ifade edildi.

TESPİT İSTENECEK

Öte yandan arsayı satın aldığı ifade edilen Gür-Ya Şirketi’nin ise gazete haberlerini delil göstererek Bayındır Belediyesi’ne karşı ayıplı mal sattığı iddiasıyla satışın iptali için dava açacağı ve varsa karşılıklı zararın tespiti için işlem yaptıracağı öğrenildi.

EROL EGEPOSTASI'NA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konunun basına yansıması ardından Egepostası’na konuşan CHP Tunceli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, söz konusu şirketle yasal bir bağının bulunmadığını ve konuyu kendisinden davanın geri çekilmesi için ricacı olunduğunda öğrendiğini vurgulamış “Hukuken söz konusu şirket ile yasal bağlantım yok. Şirket AKP’nin Bayındır Belediye Başkanlığı döneminde şirketin alacaklarından kaynaklı icra işlemi başlatılmıştır. Belediye’yi 2014 yılında CHP alınca icra işlemleri durdurulmuştur.

AYIPLI MAL SATISINDAN KAYNAKLI TAPU İPTAL DAVASI

Ve iki yıl kadar bir süre içinde hiçbir şekilde icra işlemi yapılmamıştır. Belediye borcunu ödemek için tartışmalara söz konusu olan zeytinliği ilan yoluyla ihaleye çıkarmış, bu ihaleye söz konusu arsa zeytinlik olduğu ve atıl bir bölgede olduğu için hiçbir firma ve kişi iştirak etmemiş, yalnızca söz konusu firma ihaleye iştirak ederek, bölgedeki özel mülkiyetlerin değerinin de üstünde fiyat vererek, arsayı satın almış, tapu işlemleri gerçekleştirildikten sonra, firma yetkilileri arsa yerini kontrol ettiklerinde arsanın 3’te birinin zeytinlik olmadığını, orman işletmesinin bu bölgeyi niteliksiz ağaçlarla ağaçlandırdığını, zeytinlik diye geçen bölgede de aşılı hiçbir zeytin ağacının olmadığını, buna rağmen alanın zeytinlik olarak tanımlandığını görünce Belediyeye resmi müracaat ederek arsanın satışınını iptalini bu gerekçelerle talep etmiştir. Belediye ise, satış iptalinin mümkün olmadığını söyleyerek reddetmiştir. 

ŞİRKETİN DAVAYI GERİ ÇEKMESİ İÇİN RİCACI OLDUM

Benim bu konuyla ilgili bilgim tapu işleminden sonra oldu. Şirket bunun üzerine, şirket belediyenin ayıplı mal satmasından kaynaklı tapu iptal davası açmıştır.Burada belediye arsayı değerinden yüksek sattığı ve mahkemelik olmak istemediği için beni arayarak sorunları olduğu şirketin tapu iptal davası açmaktan vazgeçmesini rica etti. Ben de şirket yetkilisiyle konuştum tapu iptal davasından vazgeçmelerini rica ettim. Bu konuyla ilgili söz konusu arsayı firma aldığı günden itibaren, aldığı fiyattan satışa çıkarmış durumda. Niteliksiz arsa vasfında olduğu için alıcı da bulunmamakta. Arkadaşlarımızın böyle bir talebi varsa, belediye de kaynak yaratarak ya da özel olarak almak isteyen varsa alabilir. Söylediğim gibi benim süreçle ilgili, şirketin tapu iptal davası açtıktan sonra bilgim oldu” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.