Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da RES protestosu

Bayındır'da RES protestosu

Temiz enerji adı altında Çınardibi’ne kurulmak istenen Rüzgâr Türbinlerine tepki büyüyor. Çınardibi Mahallesi Mahmut ve Sütlügidik Dağlarına kurulmak istenen 10 adet rüzgâr türbini, mahalleli tarafından protesto edildi. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, 4 Nolu Şube Başkanı Fikret Sevgener, Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği yönetiminden Mustafa Fatih Bakır, Çınardibi Mahallesi Muhtarı Ramazan Satın ve Çınardibi halkının katıldığı protesto sonrasında, Başkan Sesli basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 10:01
İZMİR - Yenilenebilir enerjiye karşı olmadıklarını belirten Dr. Ufuk Sesli; “Rüzgâr türbinlerinin yarattığı gürültü ve görüntü kirliliğinin yanı sıra iklimsel değişikliğe de yol açtığı biliyoruz. Ormancılık ve tarım üretiminin yapıldığı bu bölgede, planlanan proje sonucunda halkımız çok ciddi zarar görecek” dedi. Doktor kimliği ile rüzgâr türbinlerinin insan sağlığına olan zararları konusunda da bilgi veren Sesli; “ Rüzgâr Türbini Sendromu yaşamak istemiyoruz. Bu projenin faaliyete geçmesi ile özellikle uyku bozukluğu, baş ağrısı, duyma bozuklukları, kalp çarpıntısı, asabiyet, konsantrasyon ve hafıza problemleri halkımızın peşini bırakmayacak. Bir doktor olarak halkımızın sağlığıyla oynanmasına izin veremem” ifadesini kullandı.

''OKULU OLMAYAN KÖYE RÜZGAR SANTRALİ GELİYOR''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Canlı Türleri ve Ormancılık Etkilenecek
Bölgenin canlı türleri ve orman açısından oldukça zengin bir yapısı olduğuna dikkat çeken Sesli, vatandaşların da örgütlenerek Çınardibi halkına destek vermesini istedi. Türbinleri, doğal hayatın kalbine saplanan bir bıçak olarak tanımlayan Sesli; “Yenilenebilir enerji adı altında bizi yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Tüm Bayındırlıları hep birlikte dik durmaya, Çınardibi’ne sahip çıkmaya davet ediyorum ” diye konuştu.



Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin açıklamalarının ardından DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, 4 Nolu Şube Başkanı Fikret Sevgener ve Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği yönetiminden Mustafa Fatih Bakır’da konu ile ilgili açıklamalar yaparak, Çınardibi halkının bu haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında ve destek olacaklarını belirten birer konuşma yaptılar.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Çınardibi Mahallesi Muhtarı Ramazan Satın, canlı yaşamının tehdit edildiğinin altını çizdi. Satın; “Vahşi kapitalizm doğayı ve insanı düşünmüyor. Ama Mahallelimiz kararlı. Geri adım atmayacağız. Doğal hayatımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bölgede yaşayan tüm halkların bize destek vermesini istiyoruz. Ayrıca Bayındır Belediye Başkanımız Dr. Ufuk Sesli’ye de bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.