Dolar 32,2740
%0.04
Euro 34,9712
%-0.03
Altın 2.457,430
%0.46
Bist-100 10.145,00
%-0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur, resmen Konak Başkanı

Batur, resmen Konak Başkanı

Konak’ın yeni belediye başkanı seçilen Abdül Batur, mazbatasını aldı, Cumhuriyet Meydanı’na koştu, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Mazbatasını alarak resmen Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur’un birazdan Konak Belediyesi’ne gelerek mazbatasını Sema Pekdaş’tan aldı. ‘İzmir’in kalbinde yapılacak çok operasyon var’

  • Ege Postası
  • 05.04.2019 - 12:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Yerel seçimde yüzde 63.21 oy alarak Konak Belediye Başkanı seçilen CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, mazbatasını Konak İlçe Seçim Kurulu Başkanı İzmir Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Konak 1’inci Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Korkmaz’dan aldı.

Mazbatasını aldıktan sonra kendisine oy veren ve vermeyen tüm Konak sakinlerine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

ABDÜL BATUR, KONAKLILARA TEŞEKKÜR EDEREK BAŞLADI

Konak’ın tüm sıkıntılarını ve taleplerini bildiğini, sahada da sorunları yerinde görme olanağı bulduğunu kaydeden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Tüm Konak’ı dolaşarak, Konak’taki sıkıntıları, talepleri vatandaşlarla paylaşarak süreci yönettik. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla bütün örgütümüzle bu çalışmalar en üst noktada gerçekleşti. Buradan bütün Konaklı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR’İN KALBİNDE YAPILACAK ÇOK OPERASYON VAR

“Konak İzmir’in kalbi. İzmir’in kalbinde yapılacak çok operasyonlar var. Çok çalışma alanları var. Biz tüm bu çalışmaları en iyi şekilde yürüteceğiz” sözünü veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, birinci önceliğinin kentsel dönüşüm projeleri olduğunu vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE İVEDİ ÇÖZÜM BEKLEYEN PROJELER ÖNCELİĞİMİZ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Özellikle de kentsel dönüşüm projeleri, tarihe saygı projeleri, kentin ivedi çözüm bekleyen projeleriyle ilgili çalışmalarımızı en iyi şekilde yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

MART’IN SONU BAHAR OLACAK DEMİŞTİK

31 Mart yerel seçimlerinin hem İzmir’e hem Türkiye’ye baharı getireceğine inandığını ve bunu bütün miting ve saha çalışmaları sırasındaki konuşmalarında dile getirdiğini kaydeden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, buradaki konuşmasını “Mart’ın sonu bahar dedik. Mart’ın sonunda İzmir’e bahar  geldi. Her konuşmamda, mitinglerimizde sadece İzmir’e gelmeyecek, İstanbul, Antalya’ya, Adana’ya bütün saydığım bu şehirlere de bahar gelecek demiştik. Yanılmadık. İstanbul’a buradan selam olsun. Özellikle büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na.  Seçim çuvalları üzerinde yatan vekillerimize, örgüt üyelerimize selam olsun. Orası da hafta sonuna kadar belli olacak. Emeği geçen, alın teri döken tüm yoldaşlarıma, kardeşlerime, partili partisiz tüm arkadaşlarımıza, bütün Konaklılara teşekkür ediyorum” şeklinde sona erdirdi.

Başkan Abdül Batur, mazbatasını aldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçti.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA DA KONUŞTU

Cumhuriyet Meydanı’nda da kısa bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “İzmir’e de Türkiye’ye de hakikaten bahar geldi. Yaklaşık 500 bin adım attık. İlçe başkanımız, arkadaşlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız. Ama değdi. Konaklılar bizi tanıdı. Onların teveccühüne karşı bizim de gecemizi gündüzümüze katmamız ve birlikte çalışmamız lazım. Meclis üyesiyle, muhtarıyla, örgütümüzle sahada olacağız. Mart’ın sonu bahar. Bahar Türkiye’ye de geldi. Ankara’ya geldi, Adana, Mersin, Hatay, Muğla, Eskişehir, Aydın’a geldi.

Arkadaşlarımız çok büyük mücadele ediyor. Baharın emekçilerine, partililerimize, yoldaşlarımıza selam olsun. İnşallah oralara da bahar gelecek. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu işin geri dönüşü yok. Sevgi, saygıyla, birlikte bu ülkede neler yapılabileceğini zaten göstereceği. Tunç Soyer başta olmak üzere tüm seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” şeklinde bir konuşma yaptı. 

KONAK'TA DEVİR TESLİM TAMAM

Mazbatasını alarak resmen Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra görevi Sema Pekdaş’tan aldı.

SEMA PEKDAŞ: ÇOBAN ATEŞİNİ KALICI HALE GETİRECEĞİZ

Konak Belediye Başkanlığı görevini yeni başkan Abdül Batur’a devreden Sema Pekdaş, odasının kapısında Batur’u karşıladı. Sıcak bir atmosferde geçen görüşmede, Konak Belediyesi’nin mührünü ve teftiş defterini Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a sunan Sema Pekdaş,

“Sürekli olarak halkın egemenliğini, egemenliğin halka ait olduğunu biz bu makamlarda çalışarak gösteririz. Demokrasi budur. Yeni yakılan çoban ateşini kalıcı hale getirmek için hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

ABDÜL BATUR, SEMA PEKDAŞ’I ALKIŞLATTI

Başkan Sema Pekdaş’ın kendisinin adaylığı açıklandığı günden itibaren kendisine destek vererek, arkadaşlık-dostluk ve partililik bilincine örnek davranış sergilediğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pekdaş’a hem teşekkür etti hem de alkışlattı.

ABDÜL BATUR: ARKADAŞLIK-KARDEŞLİK-PARTİLİLİK BİLİNCİNİN NE OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR

Mührü ve teftiş defterini Pekdaş’dan alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  başkanlık makamında yaptığı konuşmada, “Sema Başkanım benim 25 senelik dostumdur. Eşi de öyle. Özellikle Konak Belediye Başkanının atama yapıldıktan sonra aday adaylığında, Sema Başkanım ilk geldiğimde kapılarda karşıladı o güler yüzlü ve sevecen duruşuyla, ‘En az kendim kadar sevindim’ dedi. Gerçekten süreç içerisinde de aradığımızda, sıkıştığımızda hem bilgi hem yapılacak çalışmalar açısından anında müdahale noktasında çok yardımlarını gördük. Bu süreçte hep yanımızda oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlık, kardeşlik ve partililik bilincinin ne olduğunu göstermiştir. Onu canı yürekten alkışlamak istiyorum. Bundan sonra da dostluğumuz, arkadaşlığımız bakidir. Artık nefes almaya başladı insanlar. Özgürlükleri ve demokrasiyi yeniden dile getirmeye başladık. Başkanımıza yaptığı çalışmalar adına sizler adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.