Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9290
%0.29
Altın 2.427,850
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başsavcıdan açıklama: İzmir'de sosyal medya soruşturması yasal

Başsavcıdan açıklama: İzmir'de sosyal medya soruşturması yasal

İZMİR Basından Sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar, İzmir Barosu’nun, twitter gözaltılarında savcılık kararı olmadığı açıklamasının, gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 08:58
İZMİR - İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş, dün Baro yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı basın toplantısında Gezi Parkı olayları sürecinde İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarının, mahkeme kararı olmaksızın bazı kişilerin twitter ve facebook hesaplarına girdiklerini, mesajları incelediklerini, bazı kişilerin IP numaraları kaydedilerek, varsayımlarla insanların gözaltına alındıklarını öne sürmüştü.

İzmir Barosu'nun yaptığı bu açıklamanın basında yer alması üzerine, Basından Sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar, yazılı açıklama yaptı. Haydar'ın açıklaması şöyle:

"Bazı basın ve yayın organlarında Gezi Parkı olayları süresince sosyal medyadaki paylaşımlar nedeniyle İzmir ilinde 36 saat gözaltında tutulan 38 kişi hakkında herhangi bir mahkeme ya da savcılık talimatı bulunmadığı yönünde yayınlar yapıldığı görülmüştür. Süpheliler hakkında 'Suç işlemeye alanen tahrik (TCK’nun 214.md)' ve 'Kanunlara uymamaya tahrik (TCK’nun217.md)' iddialarıyla yürütülen soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun şekilde olup, gözaltı işlemleri görevli Cumhuriyet Savcısının 04.06.2013 tahrili ve yazılı gözaltı kararlarına istinaden yapılmış, söz konusu karar süpheli müdafileri tarafından yapılan itirazlar görevli mahkemece reddedilmiştir. Arama kararına dayalı olarak süphelilerden elde edilen cep telefonlarının incelenmesi bakımından görevli mahkemelerden CMK’nun 127. ve 140. maddeleri gereğince onama ve inceleme kararları da alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.