Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basmane Meydanı'nda eylemciler basın açıklamasının ardından çadırlara geri döndü

Basmane Meydanı'nda eylemciler basın açıklamasının ardından çadırlara geri döndü

Taksim Gezi Parkı olaylarına destek olmak için İzmir Gündoğdu Meydanı’nda kurdukları çadırlarda kalan bir grup, Taksim Meydanı’na polisin müdahale etmesini protesto etmek için yürüyüş yaptı. Gündoğdu Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, hükümet aleyhinde sloganlar atarak Plevne Bulvarı üzerinden Basmane Meydanı’na yürüdü.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 10:15
İZMİR - Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önüne doğru yürüyen grupta bulunan ve yüzlerini kar maskeleri ile kapatan bazı kişiler bir banka şubesine saldırmak istedi. Saldırı girişimi, grupta bulunan diğer kişiler tarafından büyümeden engellendi. Basmane Meydanı önüne kadar gelen grubu polis ekipleri ve TOMA araçları karşıladı. Eylemci grubun sözcüleri polislerle görüşerek AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak meydandan ayrılacaklarını söyledi. Bu sırada eylemcilerden bazıları TOMA araçlarına taş fırlattı ancak grupta bulunan diğer kişiler saldırganları engelledi.



Polis, gruba herhangi bir taşkınlık yapmamaları şartıyla basın açıklaması yapma izni verdi. Basmane Meydanı’na gelen grup 5 dakika
oturma eyleminin ardından basın açıklaması yaptı. Grup sözcüsü, Taksim Meydanı’na yapılan polis müdahalesini protesto ettiklerini, AK Partili yöneticilerin, “eylemlerin 24 saat içinde bitirilmesi” yönündeki kararını tanımadıklarını ve eylemlere devam edeceklerini açıkladı. Basın açıklamasının ardından protestocu grup aynı yolu kullanarak Gündoğdu Meydanı’nda bulunan çadırlara geri döndü.(Cihan)




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.