Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanların kadro operasyonunda son durum

Başkanların kadro operasyonunda son durum

İzmir’de 30 Mart yerel seçimleri sonrası göreve yeni seçilen belediye başkanları yakın çalışacakları üst düzey yönetim kadrolarında “ilk dalga' revizyonları tamamlamaya başladı. Karşıyaka, Konak ve Karabağlar’daki ilk görev değişikliklerinden sonra Bornova Belediyesi’nde de sekiz müdür değişti. Belediyelerde “ikinci dalga' sonrası yeni yönetimin şekillenmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 23.04.2014 - 13:15
İZMİR- Yerel seçimlerin ardından metropoldeki en kalabalık nüfuslu dört ilçede yeni seçilen belediye başkanları önemli kadro revizyonlarına imza atmaya başladı. Konak, Karşıyaka ve Karabağlar’da başlayan kan değişimine Bornova Belediyesi de eklendi. Dört ilçe belediyedeki ilk dalga adı verilen revizyonların devamının gelmesi ve ikinci dalgalarla yeni başkanların birlikte çalışacakları yeni kadroyu tamamlaması bekleniyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, üst yönetimde kadro revizyonunda önce eski Başkan Kamil Okyay Sındır’ın seçimlerden bir ay önce Başkan Yardcısı olarak atadığı Temizlik İşleri Müdürü Fatih Zor’u görevden aldı. Zor Park ve Bahçeler Müdürlüğü kodrosuna Ziraat Mühendisi olarak gönderildi. Atila, bu hafta sekiz müdürlükte değişiklik yaptı. İmar ve Şehirlik Müdürlüğü’ne Yapı Kontrol Müdürü Cengiz Karakaş’ı, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne ise İmar ve Şehircilik Müdürü Beyhan Kurt’u getirerek iki müdürün görevini karşıklı olarak değiştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne Fen İşleri Müdürü Kamuran Özaydın’ı, Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne Ufuk Değirmenciler’i, Zeki Fidan’ın yerine Zabıta Müdürlüğü’ne Haydar Aydın’ı, Fen İşleri Müdürlüğü’ne Armağan Avcı’yı, Ruhsat Denetim Müdürlüğü’ne Nikah Memuru Üzeyir Yıldız’ı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ise Emlak İstimlak Eski Müdürü Emel Balcıoğlu’nu atadı. Atila’nın ikinci dalgayla birlikte kalan müdürlükler ile İZBAŞ yönetiminde de değişiklik yapması bekleniyor.

Bornova’dan önce revizyona başlayan Konak Belediyesi’nde Başkan Sema Pekdaş hafta başında yaptığı revizyonla dört müdürlükte değişiklik yaptı. Ruhsat ve Denetim Müdürü Mustafa Kıraytun’u görevden alan ve yerine Kemal Selvitopu’nu getiren Pekdaş, Zabıta Müdürlüğü’ne ise Şakir Kumaş’ın yerine Engin Çetin’i atadı. İmar Müdürü Hulusi Erdoğmuş’un yerine Selin Yiğitoğlu’nu görevlendiren Pekdaş, görevden aldığı Yapı Kontrol Müdürü Halil Aktaş’ın yerine ise Tülay Maral’ı atadı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bir hafta önce sekiz müdürlükte görev değişikliğiyle kan değişimini gerçekleştirdi. İmar Müdürü Yusuf Ersel Tanrıöver’in yerine yardımcısı Semra Köroğlu, Mali Hizmetler Müdürü Yurdanur Akgün’in yerine Fatma Bozdemir, Zabıta Müdürü Murtaza Cenik’in yerine yardımcısı Özgür Demir, Temizlik İşleri Müdürü Ertan Uzeyir’in yerine yardımcısı Alpay Hakan Görgülü, Sağlık İşleri Müdürü Ayhan Börekçi yerine Müdürlükte görevli doktor Hatice Ergüven, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Sedef Kubar yerine aynı zamanda Bilgi İşlem Müdürü olan Özlem Ceyhan vekaleten, Etüd Proje Müdürü Tayfun Varlı’nin yerine Planlama Müdürülüğü’ne görevli Şehir Plancısı Serdar Sepetçioğlu, Ruhsat ve Denitim Müdürü Güzin Paça yerine yardımcısı Semra Karacan’ı müdür olarak atadı. Akpınar, Özel Kalem Müdürü’nü değiştirdi, kızakta olan Başkan Yardımcısı Kadri Bilgin’e müdürlük bağlayarak aktif hale getirdi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise henüz müdürlüklerde değişim yapmadı. Başkan Selvitopu, Konak Belediyesi’nde birlikte çalıştığı ve meclis üyesi seçilen Alev Ağrı’yı başkan yardımcısı olarak atadı. Selvitopu, yine önceden tanıdığı Konak Belediyesi şirketi Merbel’in Genel Müdürü Yakup Tendürik’i Karabağlar Belediyesi şirketi Konbel A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’e getirdi. Selvitopu, eski Başkan Sıtkı Kürüm döneminde Başkan Yardımcısı olan Cengiz Üzün’ün ise istifasını aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi olan Üzün’ün görev süresini uzatmayarak, birlikte çalışmayacaklarını bildirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.