Dolar 32,5523
%0.02
Euro 34,8659
%0
Altın 2.429,870
%-0.01
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkandan krizle ilgili ilk açıklama

Başkandan krizle ilgili ilk açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin yeşil alan, parklar ve bahçeler ile katı atık tesislerinde yürütülen hizmetlerini kapsayan ve 1170 personeli yakından ilgilendiren üç aylık hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanmasıyla birlikte yaşanan krizle ilgili ilk kez açıklamada bulundu. Başkan Kocaoğlu yaşanan ihale kriziyle ilgili olarak “Bu yasayı kim çıkarttıysa sendikanın ve işçi arkadaşların da muhatabı ben değilim. Beni suçlayabilirler. Bunun sorumlusu ben değilim. Yapacak bir şey yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 11:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediyenin park ve bahçeler hizmetlerinde çalışan 1170 İZENERJİ A.Ş. çalışanının taşerona teslim eden ihale krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kordon’daki çimlerle ilgili yaşanan durum, bastırılan dergiler çeşitli açıklamalara konu oldu ve hakkında haberler yapıldı. Nasıl bir ihale yaptığımız kurallara nasıl uygun davrandığımızı gösteren şeyler. İhaleyi kim kazanıyorsa o yapıyor. Gaziantep’teki de kazanabilir. İstanbul’daki de kazanabilir. Bunun için belediye başkanı suçlanmaz. Bunun için belediye başkanı ve belediye bürokratları doğru düzgün ihale yapıyorsun diye kutlanır. Kurallara uygun yasalara uygun ihale yapıyoruz diye” şeklinde konuştu.

“MEVZUZAT BUNU GEREKTİRİYOR”
Son dönemde İhale mevzuatında yapılan değişikliklere de dikkat çeken Kocoağlu, “Yaklaşık maliyet hesaplanarak ihalede açıklanıyor. Bunu ihaleden önce paylaşılması suç. Hele hele işçilik gibi verilecek parası, sigortası, kuruşu kuruşuna bir firma hesaplamış, biz de hesaplamışız. Biz zaten bu işi karsız yapıyoruz. İşçimiz mağdur olmasın diye. Ama yeni bir kural konuldu. Bu kural iki firma eşit teklif verirse, bunların içerisinden ekonomik durumu güçlü olana ihaleyi vereceksin deniyor. Eşit teklif vermişiz. Tabii ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, personeline toplu sözleşmelerden gelen, şirketin finanse ettiği ve sermaye artırımları il sübvanse edilen katkıları var. ondan dolayı da şirketlerin ekonomik durumu özel sektördeki firmalar kadar iyi değil” dedi.



 “MUHATABI BEN DEĞİLİM”
“Arkadaşlar ister istemez hak arayacaklar” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kocaoğlu, “Bu tepkinin nereye gösterileceği önemli. Taşeronu kaldıran ilk biziz. Yasal olmayan işi yapacağız diye kimseye bir tahaddümüz yok. Tam tersi. Tüm İzmirliye doğru davranacağız diye bir sözümüz var. Parayı çar çur etmeyeceğiz diye bir sözümüz var, bunun sonucudur. Bu yasayı kim çıkarttıysa sendikanın ve işçi arkadaşların da muhatabı ben değilim. Beni suçlayabilirler. Bir şey demeyiz. Zaten Büyükşehir’in önü protestolara açık. Biz tabii ki üzüldük. Ve günlerdir de kafa patlatıyoruz. Yapacak bir şey yok. Biz de yasal olarak ne gerekiyorsa onu yapacağız” diyerek açıklamasına son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.