Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkana bile yer yok

Başkana bile yer yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gözbebeği haline gelen ve dünyaca önemli birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve diğer ünlü kültür merkezlerinde fıkralara konu olacak cinsten bir protokol krizi yaşanıyor. Yapılan son düzenlemelerin ardından Büyükşehir Belediyesi özel davetliler için ayrılan tüm koltuk haklarını kaybederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, protokole mensup isimler bundan sonraki etkinliklere ancak bilet satın alarak giriş yapabilecek.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 10:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan son kadro rotasyonun ardından yaşanan çeşitli aksilikler ile sıkça gündeme gelen Kültür Sanat Daire Başkanlığı cephesinde bu sefer de protokol krizi yaşanıyor. Belediyenin başta AASSM olmak üzere, konser ve çeşitli müzik etkinlikleri düzenlediği salonların tamamında ihale ya da yer kiralama yoluyla gerçekleştirilecek olan organizasyonlarda protokole yer kalmadı. 2015 yazına kadar düzenlenecek olan kültür sanat faaliyetleri çerçevesinde protokol koltuklarının da biletle satılmasına onay veren Büyükşehir Belediyesi, Başkan Aziz Kocaoğlu'na bilet bulamadığı takdirde "karaborsa"dan yer arayacak.
 
 
 
BELEDİYE KENDİ YERİNDE MİSAFİR OLACAK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönemde düzenlenecek olan kültür sanat etkinliklerinde misafir ağırlayamayacak. İdarenin ihale yolu ile hizmet satın aldığı konserler ve kültür sanat organizasyonları ile mekan kiralama vasıtasıyla çeşitli kurumlara tahsis edilen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İsmet İnönü Kültür Merkezi gibi salonlarında yeni bir protokol krizi gündeme geldi. Geçmişte düzenlenen etkinlikler için organizasyon işini üstlenen kurum ve kuruluşlardan belli oranda yer talep eden Büyükşehir Belediyesi, bu sefer protokol için yer istemeyi unuttu. Henüz geçtiğimiz haftalarda imzalanan yeni sezon sözleşmeleri gereği, biletlerin tamamının satışa çıkartılmasına onay veren belediye yönetimi, elindeki ücretiz kontenjan haklarından da oldu.
 
PROTOKOLE BİLET YOK
Önceki dönemde düzenli biçimde gerçekleştirilen uygulama sayesinde protokole mensup isimler herhangi bir sıkıntı yaşamazken, Büyükşehir Belediyesi kendi düzenlediği kültür sanat etkinlikleri de dahil olmak üzere konserlerin tamamında protokole ayrılan koltuk haklarını kaybetti. Organizasyonları düzenleyen ilgili kurumlar ile belediye arasında imzalanan sözleşmeler gereği, önümüzdeki süreçte kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptığı mekanlarda davetli ağırlayamayacak olan Büyükşehir Belediyesi, bu gelişmeler sonrasında "Kendi yerinde kiracı" olacak.
 


BAŞKAN AYAKTA MI KALACAK'
Yeni uygulama kapsamında, daha önceden kendilerine ayrılan protokol koltuklarında etkinliklere katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valiliği temsilcileri, İzmir milletvekilleri, Ege Ordu Komutanı, belediye başkanları, belediye bürokratları, ekonomi ve iş dünyasının temsilcileri, dernek ve oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve diğer protokol mensupları bundan sonra etkinlikleri ancak ücret ödeyerek ve bilet alarak izleyebilecek. Bürokratik bir hatadan kaynaklandığını öğrenilen durum sonrasında, yılda bir yenilenen sözleşme gereği söz konusu uygulama önümüzdeki yaz aylarına kadar geçerli olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.