Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uğurlu 3 yıllık icraatını anlattı

Başkan Uğurlu 3 yıllık icraatını anlattı

İzmir'in Anadolu'ya açılan kapısı Kemalpaşa'da üç yılda büyük bir hizmet atağı yaşandı. 2014 seçimlerinin ardından göreve başlayan ve "Laf değil, hizmet üretiyoruz" sloganıyla gece gündüz çalışan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu icraatlarını tanıttı.

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 11:52

EGEPOSTASI- Göreve geldiği günlerde kendisine "Hayal görüyor" diyenler olduğunu aktaran Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu, 3 yılda hayallerin gerçeğe dönüşebileceğini gösterdiklerini belirtti. 37 milyon TL bütçe ve 42 milyon lira borçla devraldıkları ilçe belediyesinin borcunu 15 milyon liraya indirdiklerini, buna karşın da milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Uğurlu, hayata geçirdikleri yatırımlar ve projeler sayesinde İzmir'de fark yaratan bir belediye haline geldiklerini söyledi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE: PARK ORMAN

İzmir'in en nitelikli mesire alanı olan Park Orman'ı ilçenin hizmetine sunan Kemalpaşa Belediyesi, içinde İzmir'in en büyük yapay şelalesi bulunan bu alanda oluşturduğu ATV safari parkuru, çocuk oyun alanları, el sanatları çarşısı, paintball sahası, meydan çeşmesi, kıl çadır çay bahçesi ve restoran, at parkuru ve mescid gibi öğelerle 7'den 70'e çekim noktası haline getirdi.

10 MİLYON TL'LİK DEV PROJE 

8 Eylül Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve 2016 yılının vizyon projelerinden olan Kemalpaşa Kültür Sarayı toplam 10 milyon TL'ye mal oldu. "Değişimin başlangıç noktası" sloganıyla hayata geçirilen bu tesis bünyesinde,  500 kişilik konferans salonu, 3 adet sinema salonu, etüt merkezi, kreş, kütüphane, toplantı ve seminer salonları, gençlik merkezi, fitness merkezi, çocuk oyun alanı gibi birimlerle her kesimden vatandaşın ihtiyacına cevap verecek yeni bir çekim merkezi yaratıldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK GÖL PARK'I OLACAK

İzmir'in yeni cazibe merkezi olacak ve alanında Türkiye'nin en büyüğü olması beklenen Göl Park Rekreasyon Alanı projesinde inşaat çalışmaları ise sürüyor. Proje bittiğinde 650 bin metrekare alanda 2 adet iskele, amfi tiyatro, 3,9 kilometre yürüyüş yolu, şelale, gölet, cami, 7 adet büfe, balık restoran, çocuk oyun alanlarıyla İzmir'e ve Kemalpaşa'ya oldukça nitelikli bir alan kazandırılacak.

YEŞİL ALAN ATAĞI

Kente 200 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran ilçe belediyesi, hizmete açtığı 30 ayrı park ile Kemalpaşa'ya renk kattı. Osmanlı Parkı, Sevgi Parkı, Armutlu Parkı, Engelli Parkı, Sütçüler Parkı, Ören Çocuk Parkı, Gökçeyurt Parkı, Çambel Parkı dikkat çeken çalışmalar oldu ve Yiğitler Mesire Alanı da halkın kullanımına sunuldu.

SPORA BÜYÜK DESTEK 

Kemalpaşa ilçesinde en büyük ihtiyaçlardan olan spor alanı eksikliğini gidermek için de çalışan belediye ekipleri, toplam 7 adet yeni tesisi hizmete açtı. Çambel, Ören, Sütçüler, Örnekköy, Damlacık, Kızılüzüm, Yukarıkızılca'da gençlerin sesine kulak veren Başkan Arif Uğurlu, ilçeye çok sayıda halı saha ve spor kompleksleri kazandırdı.

YOL MEDENİYETTİR DEDİ VE...

2016 yılında 6 bin 200 metrekaresi ilçe merkezinde olmak üzere, Kemalpaşa genelinde toplam 80 bin 200 metrekarelik alanda tasarımıyla dikkat çeken kilitli parke taşı döşendi. Yol ve kaldırım yenileme çalışmaları bununla da sınırlı kalmazken, 16 bin 400 metrekare bordür ilke yol kaplaması yapıldı, 23 bin 500 metrekarelik de yeni yol açıldı. İlçede yapılan toplam 276 bin metrekarelik yol çalışması ile Kemalpaşa'nın çehresi değişti.

ARAÇ FİLOSU YENİLENDİ

İlçeye daha rahat hizmet götürebilmek adına masraftan kaçınmayan Kemalpaşa Belediyesi, 5 milyon liralık araç alımı gerçekleştirdi. Daha güçlü makine parkuru yaratan belediye, araç filosuna yaptığı yeni yatırımlar ile gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. 

BELDE VE KÖYLERE YENİ MEYDANLAR YAPILDI

Eski belde ve köyleri de unutmayan ilçe belediyesi, Armutlu, Halilbeyli, Ulucak, Bağyurdu, Ören, Akalan, Sinancılar, Aşağıkızılca, Bayramlı, Kızılüzüm gibi yerleşim alanlarına yeni meydanlar kazandırdı. Yapılan 8 meydanın yanı sıra, projelendirilen 14 adet yeni düğün salonuyla ilgili çalışmalar ise sürüyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SOSYAL MARKETİ

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireylere öncelik tanıyan Kemalpaşa Belediyesi, Türkiye'nin en büyük sosyal marketi olma özelliğine sahip birim vasıtası ayla ayda 4 bin 400 kişiye uygun fiyata alışveriş imkanı sundu. Bunun yanı sıra, yerel yönetim vasıtasıyla toplam 5 bin 500 öğrenciye eğitim desteği sunuldu.

2 YENİ YÜZME HAVUZU

Armutlu ve Bağyurdu halkının talepleri doğrultusunda iki adet yüzme havuzunun inşasına start veren Kemalpaşa Belediyesi, eğitimin filizlendiği 5 adet yeni bilgi evi yaptı.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI ÖRNEK OLDU 

Kültürel mirası ile dikkat çeken Kemalpaşa'nın vitrini konumundaki belediye binasını tarihi aslına uygun inşa eden ilçe belediyesi, park, bahçe, bulvar, yol ve caddelerde yaptığı peyzaj çalışmaları ile adeta ilçeyi gelin gibi süslemeyi de ihmal etmedi.

SEÇİM VAATLERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR

Daha temiz ve yaşanabilir Kemalpaşa için çöp transfer merkezi kuruldu.5 adet yeni LED bilgi ekranı ile belediyenin halkı bilgilendirilmesi sağlandı.   Kemalpaşa Sevgi Yolu ile ilçe merkezinde yepyeni bir cazibe merkezi yaratıldı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oluşturulan alan İzmir'in en modern sevgi yolu oldu.

Hayata geçirilen Osmanlı Kına Konağı, Taziye Evi gibi projelerin tamamlanmasıyla ilçe halkının sosyal ihtiyaçları karşılandı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapımı süren Yarı Olimpik Kapalı Isıtmalı Yüzme Havuzu'nun hizmete açılmasının ardından ilçe belediyeleri arasında parmakla gösterilecek bir proje de tamamlanmış olacak.  

7 ayrı festival ve etkinliği ilçeye kazandıran Kemalpaşa Belediyesi, protokol ve merkezi idareden önemli temsilcileri ilçe halkıyla buluşturdu. Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan Toplu Konut Projesi de adım adım hayata geçirilirken, TOKİ ile ortak yürütülen bu proje kapsamında dar gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için 2 bin konutluk projenin 700 haneyi kapsayan ilk etabı için ihale süreci başlatıldı.  15 bin metrekarelik alanda yapılacak olan Kemalpaşa Kültür ve Kongre Merkezi sayesinde İzmir'e yeni bir cazibe merkezi kazandırılacak.

 Belediye Başkanı Arif Uğurlu, üç yılını değerlendirirken, 2014 yılında göreve geldiklerinde bir hayale, hayallerin gerçekleşeceğine inandıklarını söyledi. Uğurlu, “3 yıl önce hayallerinizdeki Kemalpaşa’yı anlattığımızda, bizim için ‘hayal görüyor’ dediler. Ancak aradan geçen 3 yılda, Kemalpaşa’da hayallerin gerçeğe dönüşebileceğini gösterdik” dedi. Başkan Uğurlu şunları söyledi:

EN GÜZEL ŞEHRİN EN GÜZEL İLÇESİ

“Göreve başladığımız 2014 yılında 37 milyon TL bütçe ve 42 milyon TL borç ile devraldığımız belediyeyi, 3 yılda borcu 15 milyon TL’ye indirerek karşılığında milyonlarca liralık yatırım yaptık. 2014 yılında bütçesinden daha çok borcu olan Kemalpaşa Belediyesi’ni, bugün bütçesinden daha çok yatırım yapan ve kendi bütçesinden üç dört kat daha büyük bütçelere sahip ilçeler arasında yatırımlarıyla fark yaratan bir belediye haline getirdik. Büyük bir borç yükü ile devraldığımız belediye, bugün büyüme hızı ve yatırımlarıyla İzmir’e örnek oluyor. Hizmetin nasıl yapılacağını Kemalpaşa’dan tüm İzmir’e göstererek ilçemize hizmet etmeyi en büyük borcumuz ve görevimiz olarak bildik. Kemalpaşa’da her mahalleyi, her meydanı, her sokağı kendi evimiz gibi hissederek hayal gibi bir Kemalpaşa için hiç durmadan çalıştık. Şehrimizin sadece bugününü değil, yarınını da planlıyoruz. En güzel şehrin, en güzel ilçesi olmak için durmadan, yorulmadan ve heyecanla çalışıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.