Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay’dan ‘Menemen’ yorumu: Başka bir siyasi iradeye teslim etmeyeceğiz

Başkan Tugay’dan ‘Menemen’ yorumu: Başka bir siyasi iradeye teslim etmeyeceğiz

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Menemen’de yaşanan başkan vekilliği seçim sürecini değerlendirdi. Menemen Belediye Meclisi’ne AK Partili bir siyasinin başkanlık etmesinin dünyanın sonu olmadığını söyleyen Başkan Tugay, Menemen için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yönetimde parti değişikliği yaşansa da Menemen’i yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Tugay, “Menemen’i asla vermeyeceğiz ve başka bir siyasi iradeye teslim etmeyeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2021 - 18:19

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla gözaltına alınan Serdar Aksoy’un tutuklanmasıyla Menemen’de başlayan başkan vekili düğümü geçtiğimiz hafta çözüldü.

Daha önce üç kez ertelenen kura çekimi 13 Ocak tarihinde gerçekleştirildi ve kuradan adı çıkan kişi Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan oldu. Bu şekilde 20 yıldır CHP’de olan Menemen Belediyesi kura ile A Parti idaresine geçti.

Kura çekiminin ardından gözler CHP’ye ve bundan sonra izlenecek yol haritasına döndü. Parti içerisinde atılacak adımlar üzerine çalışmalar devam ederken yaşananlara ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor.

TV35 ekranlarında yayınlanan Özgür Yorum programında Doğan Beyazgül’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Menemen sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yönetimde parti değişikliği yaşansa da Menemen’i yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Tugay, “Bizler de CHP il teşkilatı olarak Menemen’de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Menemen’i asla vermeyeceğiz ve başka bir siyasi iradeye teslim etmeyeceğiz” dedi.

“BU BENİM İÇİN BİR SORU İŞARETİDİR”

Serdar Aksoy’un tutuklanmasıyla başlayan süreci yorumlayan Tugay, Aksoy’un tutuklanmasını gerektirecek kadar büyük bir durum olmadığını belirtti ve “Her CHP’linin buna çok üzüldüğünü biliyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Belediye Başkanı olduğumdan bugün beri partili kimliğimle şu ana kadar yaşamış olduğum en büyük üzüntü. Bunu hak ettiğimize inanmıyorum. Belediye Başkanı arkadaşımızın orada ne hata yaptığını hala tam olarak bilmiyorum. Hukuken sorguladığımız zaman bir sürü şey söylendi ama açıkçası benim hukukçulardan aldığı bilgilerden görebildiğim kadarıyla zannedildiği kadar büyük şeyler yok gibi görünüyor. Bunları bu şekilde söylemem doğru değil belki çünkü hukuka yansımış olan bir olay. Ama bu durumu inceleyen hukukçu arkadaşlarımız var ve onların anlattıkları çok ilginç. Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmayı hak edecek kadar ağır bir suç işlemiş mi bu benim için bir soru işaretidir” ifadelerini kullandı.

“CHP’Lİ BİR BELEDİYEYİ KAYBETMEK BİZİM İÇİN ÇOK AĞIR BİR PROBLEMDİR”

Parti içerisinde özeleştirinin yapıldığını söyleyen Başkan Tugay, “Neden bu noktaya geldiğiyle ilgili çalışmalar, araştırmalar devam ediyor. Ama Menemen Belediyesi içerisinde oluşmuş ya da oluşturulmuş bir iç huzursuzluk sonrasında açıkçası tam anlayamadığım bir şekle dönüşmüş bir durum bu. CHP’li bir belediyeyi Menemen gibi bir yerde kaybetmek bizim için çok ağır bir problemdir. Bunu göremezden gelemeyiz. Bununla ilgili ‘bir sorumluluk aramaya gerek yok’ gibi bir cümle kuramayız. Böyle bir şeyi ben de kesinlikle reddediyorum. Ama şunu da kimse düşünmesin, biz Menemen’de şu an için belediyenin yönetimini AKP’li bir vekile bırakmak zorunda kaldık diye ki bu süreçte hukuk olarak da kabul edilemeyecek birçok yanlış yapıldı. Bundan sonrası için Menemen’de CHP’ye oy vermiş seçmenlerin ya da CHP örgüt üyesi olan kişilerin ‘Biz Menemen’i bundan sonra bıraktık. Menemen’le ilgili hiçbir şey yapmayacağız’ gibi bir düşünceye kapılmasını istemem.  Menemen CHP’li olmaya devam edecektir. Bizler de CHP il teşkilatı olarak Menemen’de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Menemen’i asla vermeyeceğiz ve başka bir siyasi iradeye teslim etmeyeceğiz” dedi.

“MECLİS BAŞKAN VEKİLLİĞİNİ AKP’Lİ BİRİNE VERMİŞ DÜNYANIN SONU DEĞİLDİR”

Başkan Tugay, bu noktaya gelinmesinde sorumluluğu olan kişiler hakkında gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini belirterek, “Tabi ki orada şu anda hukuken oraya gelmiş bir başkan vekili var. Onun yetkileri var ve çalışmaları olacak. Menemen’e hizmet eden her türlü çalışmanın başımızın üstünde yeri var. Bunun merkezi hükümet tarafından ya da AKP’li meclis başkan vekili tarafından yapılması kötü bir şey değil. Ama biz burada siyasetten bahsediyoruz. Hemen Menemen’de hem de Türkiye’nin her yerinde bizim doğru bulmadığımız bir siyasi bakış ve siyasi uygulamalar var. Biz demokrasi, insan hakları, insanların işsizliğiyle ve yoksulluğuyla daha etkin mücadele istiyoruz. Toplumun belirli kesimlerinin zenginleştirilip belli kesimlerinin açlığa mahkum edilmesiyle ilgili rahatsızlığımız var. CHP kurumsal ve siyasi olarak buna karşı mücadele eden bir partidir ve gelecekle ilgili de bir iddiası var. Biz bu ülkede iktidar olacağız ve iktidar olduktan sonra insanların yoksulluğunu, açlığını, adaletsizliği ve sosyal dengesizliği gidereceğiz. İnsanlara daha çağdaş bir yaşamı insanlara sunmak için çalışacağız. Böyle bir vizyonu olan bir parti. Sadece yol, park, bina yapmak ya da belediyeciliğin temel hizmetlerini yapmak olarak bakılamaz konuya. O yüzden Menemen’deki meclis başkan vekilliğini AKP’li birine vermiş olmak ya da kura çekimin sonucunda vermek zorunda kalmak dünyanın sonu değildir. Bu yüzden bize oy vermiş hiçbir vatandaşımız ümitsizliğe kapılmasın. Ama diğer taraftan çok haklı gördüğüm tepkileri var. Bunun sorumlusu kimdir, nerede hata yapılmıştır… Bunlar partimizin içerisinde sorgulanacaktır ve zaten sorgulanıyor.  Sorumlu kim ya da kimlerse bulunacaktır, bulunmalıdır ve gereği yerine getirilmelidir. Ben bu konuda Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere genel merkezimizin idaresine güveniyorum. Bu süreçte bize düşen görev ise Menemen’i, oradaki partililerimizi ve vatandaşları yalnız bırakmamaktır. Tunç Başkan’ın da bu yönde çok büyük bir kararlılığı olduğunu biliyorum. Bundan sonra bizler daha çok Menemen’de olacağız bunun bilinmesini isterim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.