Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tosun, 24 Kasım'ı kutladı

Başkan Tosun, 24 Kasım'ı kutladı

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında eğitim sistemindeki eksikliklere ve öğretmenlerin içinde bulunduğu koşulların olumsuzluğuna dikkat çekerek, şartların iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.11.2014 - 13:22

‘Güçlü Türkiye Eğitim Sisteminin Çağdaşlığıyla Korunur’
 
Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, yakın coğrafyasında devam eden savaşlardan uzak kalması, barışı kendine rehber edinmesi, güçlü, muzaffer olması; Çağdaşlıktan Laiklikten, Cumhuriyetten, İnsan Hak ve Özgürlüklerinden, Atatürk İlke ve Devrimlerinden ödün verilmemesi ile olur.  Tüm bunlarda eğitim sisteminin çağdaş niteliğe kavuşturulması, öğretmenlerimizin de mutlu, huzurlu ve yaşam şartlarının en üst seviyeye ulaştırılmasıyla mümkündür" dedi.
 
‘Öğretmenlerimizin Yaşam Koşulları İyileştirilmeli’
 
Başkan Tosun açıklamasının devamında, ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye’sinde eğitim ve öğretimin özgür düşünce ile bilimselliğin ışığında, çağdaş bir anlayışla yürütülmesi hedeflenirken maalesef son yıllarda AKP Hükümeti tarafından yapılan yanlış politikalarla eğitim sisteminde eksen kayması yaşanmaktadır. Ancak bilinmelidir ki, Atatürk sevdalısı öğretmenlerimiz bu yanlışa dur diyeceklerdir. Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu öğretmenlerimiz özverili, içten, kararlı çalışmaları ve Cumhuriyete sonsuza dek bağlı yaşam felsefeleriyle dün olduğu gibi yarında görevlerini yerine getirecek gelecek kuşaklarımızın doğru eğitilmesini sağlayacaklardır. Bizim onlara bu konuda güvencimiz tamdır. Ayrıca ifade etmek gerekirse çağdaşlaşmanın mimarı,  Cumhuriyetimizin, Atatürk İlke ve Devrimlerinin vefakâr yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması da başta devletimiz olmak üzere herkesin önceliği olmalıdır. Bu düşüncelerle sevgileriyle, emekleriyle yüreklerimizde hep saygıyla var ettiğimiz değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.