Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soylu’dan yeni dönem için mesajlar

Başkan Soylu’dan yeni dönem için mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yine aday gösterilen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Seçime Doğru programında 5 yılını ve yeni dönemde neler yapacağını anlattı. Başkan Soylu, “2014’te bir koyan beş kazanacak dedim, öyle oldu. 2019 yılından sonra da Menderes inşallah bütün Türkiye’nin konuştuğu ve parmakla gösterdiği bir merkez haline gelecek. Menderes’te kararsız seçmen yok. Tamamı Tabiki bizden yana” dedi. Başkan Soylu’dan yeni dönem için mesajlar

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 12:39

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Menderes’ten yeniden belediye başkan adayı olarak gösterilen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, TV 35 ve Egepostası’nın ortak yayınına katılarak Pınar Ağırbaş’ın sorularını yanıtladı.

HER PARTİLİNİN KAPISINI ÇALMAYA YÜZÜMÜZ VAR

Görev süresini değerlendiren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, projelerinin yüzde 85’ini hayata geçirdiklerini belirterek, her partilinin kapısını çalmaya yüzlerinin olduğunu söyledi. Başkan Soylu,  2014 yılından daha rahat olduğunu kaydederek, “5 yıl önce verdiği sözleri tutmamış değil verdiği sözleri tutmuş, vatandaşın isteklerine kulak vermiş bir belediye başkanı var. O belediye başkanı tekrar aday olarak vatandaşın karşısına çıkacak,desteğini isteyecek. Menderesli CHP’lilerin de AK partililerin de İYİ Partililerin de kapısını çalmaya yüzümüz var” dedi.

90 BİN MENDERESLİNİN OYUNA TALİBİZ ÇÜNKÜ..

Cumhur İttifakı ile şanslarının daha yüksek olduğunu vurgulayan Başkan Bülent Soylu, “Şansımız bu ittifakla daha da yükseliyor. Şansımız bizim her anlamda zaten yüksek. İlçemizde yaşayan sadece Cumhur İttifakı’nın mensuplarının oylarına talip değiliz, ilçemizde yaşayan 90 bin Mendereslilerin, CHP’li ve İYİ Partililerin de oyuna talibiz. Biz sadece MHP, AK Partililere hizmet etmedik çünkü. 90 bin vatandaşın tamamına hizmet ettik” ifadelerini kullandı.

SAYIN ZEYBEKÇİ BÜYÜKŞEHİR KOLTUĞUNA OTURACAK

Partisinin büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi’nin Denizli’de ve bakanlığı döneminde yaptıklarının ortada olduğunu dile getirerek, “Cumhur ittifakı ile birlikte büyükşehir belediye başkan adayımız sayın Nihat Zeybekçi o koltuğa oturacaktır. İzmirli de bunu görüyor şu anda. Büyükşehir belediye başkan adayımızın Denizli’de yaptıklarını biliyor. Bakanlığı döneminde ülkeye verdiği hizmetleri biliyor. Dolayısıyla bu tecrübeden İzmirli faydalanacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

BİR KİŞİ ÇIKIP ‘YAŞAM TARZIMA MÜDAHALE EDİLDİ’ DESİN İSTİFA EDER, ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM

Cumhurbaşkanının yaşam tarzıyla ilgili sıkıntıları olmadığını vurgulayan Başkan Bülent Soylu, aksi durumda istifa edeceğini ya da adaylıktan çekileceğini söyleyerek, “16 yıldır AK Parti kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedi. İzmir’de Menderes Belediye Başkanı AK Partili. Bugün bir vatandaşımız çıksın desin ki benim yaşam tarzıma müdahale ettiler. Desin ben bugün başkanlıktan istifa ederim, adaylıktan da çekilirim. Bunların hepsi vatandaşın aklını çelmek için kullanılıyor” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

HER PARTİLİNİN KAPISINI ÇALMAYA YÜZÜMÜZ VAR, PROJELERİN YÜZDE 85’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Onların isteklerini dinleyip projeler hazırladık. 9 projenin yüzde 85’ini yaptık bitirdik hayata geçirdik. Bazı şeyler istediğiniz gibi olmuyor, dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Şu anda da vatandaşımızın karşısına çıkmaya, kapısını çalmaya yüzümüz var bizim artık. 5 yıl önce verdiği sözleri tutmamış değil verdiği sözleri tutmuş, vatandaşın isteklerine kulak vermiş bir belediye başkanı var. O belediye başkanı tekrar aday olarak vatandaşın karşısına çıkacak,desteğini isteyecek. Menderesli CHP’lilerin de AK partililerin de İYİ Partililerin de kapısını çalmaya yüzümüz var. Toplumun tamamının faydalandığı projeleri hayata geçirdik. Kişilere yönelik değil toplumun tamamını kucaklayan, tamamının faydalandığı projeleri hayata geçirdik. Bu noktada rahatız. 2014’ten daha hazırız.

BİNLERCE DÜĞÜNE, CENAZEYE GİTMİŞ BİR BAŞKANIM

2014 yılında bir acemilik vardı. Geldiğimiz noktada çok daha güçlü ve hazırız. Vatandaşla olan ilişkilerimiz çok daha güçlü bir noktada. Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi sadece alt yapı üst yapı değil gönül belediyeciliği olayını da gerçekleştirdik. Binlerce düğüne, cenazeye gitmiş bir belediye başkanıyım. Hiç kimseyi ayırmadım verdiğimiz hizmetlerde. Sen hangi partilisin kime oy verdin, hangi mahallede yaşıyorsun diye hiç bir şekilde bakmadım.

SADECE CUMHUR İTTİFAKININ DEĞİL CHP, İYİ PARTİLİLERİN OYUNA DA TALİBİZ ÇÜNKÜ...

Cumhur İttifakı ile şansımız daha da yükseliyor. Şansımız bizim her anlamda z aten yüksek. İlçemizde yaşayan sadece Cumhur İttifakı’nın mensuplarının oylarına talip değiliz, ilçemizde yaşayan 90 bin Mendereslilerin, CHP’li ve İYİ Partililerin de oyuna talibiz. Biz sadece MHP, AK Partililere hizmet etmedik çünkü. 90 bin vatandaşın tamamına hizmet ettik. Evde sağlık hizmetleriyle 30 bin Menderesliye ulaştık. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Oy verdiği partiye, mezhebine, mensubiyetine göre ayırmadık insanları. Biz sessiz çoğunluğun sesi olacağız demiştik, bunu yaptık.

İZMİR KİMSENİN KALESİ DEĞİL

İzmir kimsenin kalesi falan değil. İzmir’de bir tek kale var; o da Kadifekale. İzmirli ölçer, biçer, tartar, kimin ne yapıp yapmadığına bakar ona göre karar verir. On aydır yol yapıyorum, hala bitmedi. Seçim gününe kadar yol yapmaya devam edeceğiz. 200 kilometre yolu kazdılar, bıraktılar gittiler. O dönemde de belli tartışmalar, sorunlar yaşadık. Kavgacı ve sert bir üslubu var diyorlar. Kişisel hırsla kavgaya girişmedim. Benim ilçemde yaşayan vatandaşın huzurunu kaçırıyorsan, çocuklar çamur içinde okula gidiyorsa, vatandaşım penceresini açamıyorsa tozdan topraktan o zaman Bülent Soylu İzmir’in en kavgacı belediye başkanı olur. Eğer bir sokak çamur içindeyse o sokakta yaşayan tüm partililer için, Kürt Laz Türk Alevi Sünni için kavga ettim.

KOLTUK SEVDASI MİLLET SEVDASININ ÖNÜNE GEÇMEMELİ

5 yıllık başkanılk dönemimize bakın, ne zaman sert bir söylemde bulunduysa; bilin ki orada vatandaşlara birileri zarar vermiştir. Onların huzurunu kaçırmıştır. Onların hayat kalitesini düşürmüştür. İşte o zaman Bülent Soylu kavga etmiştir. Ama bir belediye başkanı ilçe sakinlerinin huzurunu birileri kaçırdığı halde ses çıkarmıyorsa ona da yazıklar olsun. O ilçede siyaset yapıyorsunuz ya da, bir siyasi partinin koltuğunu işgal ediyorsunuz diyelim, sizin ilçenizde yaşayan insanalrın huzurunu bozuyorsa, bunu da sizin partiniz yapıyorsa, orada da sesinizi çıkaracaksınız. Yarın partim benim aday göstermeyecek şekilde yaklaşılmamalı. Yerel siyasetçilerin yerel milliyetçiliği gütmeli. Koltuk sevdası millet sevdasının önüne geçmemeli.

MİLLET BAHÇESİ BÜTÇEMİZİ YOLLARI YAPMAYA HARCADIK ANCAK...

Bir Millet Bahçesi projemiz vardı. Oraya ayırdığımız bütçeyi bu yollara harcadık. 20 milyon bütçe ayırmıştık. O parayı kazılan yolları yapabilmek adına o projeyi rafa kaldırdık. İkinci dönemde bu Millet Bahçesi projesi de hazır. İkinci dönemde çok istediğim şeylerden birisi; bir yüksekokulu mutlaka kazandıracağız. Menderes’in artık sahil yolunhdan meydanları, camileri cemevi, hastanesi doğalgazı var. Halı sahası olmayan bir ilçeydik şimdi  tenis kulubünü hayata geçirdik.

DEVELİ’DE HİZMETİMİZİ ENGELLEME DURUMU VAR

Develi’ye güzel, şirin bir düğün evi kazandırmak istedik. Şahıs mülkiyetleri de ortaya çıktı. Dedik ki, sizden alalım, bunu size satmamız doğru olmaz. Köylünün tamamının böyle bir talebi var. İlk başta bir sıkıntı yoktu. Biz k imsenin y erine çökmüyoruz, gasp etmiyoruz. Biz mafya değiliz. Belediyelerin kanuni bir yetkisi var. Bir karar aldık, ederi neyse vatandaşa parasını ödeyeceğiz dedik. Sonra işi siyasallaştırdılar. O insanları fişeklediler. Onlar da dava açtı. O insanlar da bizim vatandaşımız. İnşallah düzelecektir. Onun da gönlünü alacağız. Bunlar işin hikaye kısmı. Zihniyete baktığınızda yapılacak bir hizmeti engelleme durumu var. En büyük zararı 2 bin 700 vatandaşımıza veriyorlar. Kışın nerede düğün yapıyor gelin görün.

MENDERES İKİNCİ BEŞ YILDA İZMİR’İN MERKEZİ OLACAK

Artık ikinci dönemde park, bahçe, halı saha yapmayacağız. Bunlar bitti. Artık Menderes farklı bir noktaya gelecek ikinci dönemde. Menderes’in içinden sahile giden bir yolumuz var. Oraya bir peyzaj projesi hazırladık. İzmir’in en güzel çevre yolu olacak. İnsanlar içinden geçip gittiğinde vay be diyecekler. O kadar güzel ve bütün İzmirlinin beğenisini alacak bir proje olacak. Menderes ikinci beş yılda, İzmir’in merkezi olacak. Artık insanlar Menderes’te yaşamak istiyor,ev alıyor. İzmir’in sanat, ticaret, turizm merkezi olacak Menderes.

PROJELERİMİZİ SEÇİM KAMPANYAMIZDA PAYLAŞACAĞIZ

Menderes’te yeni yapılan imar planlarıyla birlikte yüzbinlik imar planlarıyla birlikte bunları yapacak yerimiz de gücümüz de potansiyelimiz de var.  Tabiki arkamızda sayın Cumhurbaşkanımız var. Projelerimiz hazır. Seçim kampanyamızda vatandaşlarımızla projelerimizi paylaşacağız.

KARŞIMIZDAKİ ADAY KİM OLURSA OLSUN SEVİYELİ, GÜZEL İLİŞKİ KURACAĞIZ

Belediye başkan adayıyım ama aynı zamanda belediye başkanıyım. Farklı bir sorumluluğum var. Bütün vatandaşlarımı ayırmadan onları dinlemek, onlara hizmet etmek durumundayım. Karşımıza kim aday çıkarsa o da bizim için vatandaşlarımızdan birisidir. Aday oldu diye ona kötü gözle bakmadan davranacağım. Sevgi, saygı, samimiyet demiştik. Aday kim olursa olsun ilişkilerimiz güzel, seviyeli olacak. Şahsi konular yüzünden kimseyle kavga etmedim, etmem de. Ama Menderes’e zarar verme noktasında birileri hareket ederse o zaman hem belediye başkanıyım hem adayım dolayısıyla karşısında beni bulur. Ama hangi partili olursa olsun ilçemizin faydasına eylem ve söylem içinde olursa başımızın üstünde  taşımasını da biliriz.

SAYIN ZEYBEKÇİ BÜYÜKŞEHİR KOLTUĞUNA OTURACAK

Cumhur ittifakı ile birlikte büyükşehir belediye başkan adayımız sayın Nihat Zeybekçi o koltuğa oturacaktır. İzmirli de bunu görüyor şu anda. Büyükşehir belediye başkan adayımızın Denizli’de yaptıklarını biliyor. Bakanlığı döneminde ülkeye verdiği hizmetleri biliyor. Dolayısıyla bu tecrübeden İzmirli faydalanacak diye düşünüyorum. Hatta bir buçukta belediyemizi, ilçemizi ziyaret edecek. Esnaf ziyaretleri yapacak.

BİZİM İNSANIMIZ VEFALIDIR, İYİLİK VE GÜZELLİKLERİ UNUTMAYACAK, VEFALIDIR

2013 kışını düşünün. O dönemde kış mevsiminde evinizde çocuklarınızı nasıl ısıtıyordunu? Nasıl yaşıyordunu? Duşa girdiğinizde nasıl titriyordunu? O kömür kovalarını indir çıkar, çöp konteynırlarına taşıdığı günleri, Menderes’e çöken o karbon monoksit gazını unutmadılar. Bizden çok onlar dile getiriyor zaten. Nerede spor yapıyorlard? Halı sahada spor yapmak için hangi ilçelere gidiyorlard? 30 bin vatandaşımıza evde sağlık hizmeti sunduk. Kapılarını çalıp ellerini öptüğümüzde, hangi partili olursa olsun, bize oylarını vereceklerine inancım tam. Bizim insanımız iyilik ve güzelliği unutmaz, vefalıdır. O noktada hiçbir sıkıntı yaşamayacağız.

BİR KİŞİ ÇIKIP YAŞAM TARZIMA MÜDAHALE ETTİLER DESİN, İSTİFA EDER, ADAYLIKTAN DA ÇEKİLİRİM

16 yıldır AK Parti kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedi. İzmir’de Menderes Belediye Başkanı AK Partili. Bugün bir vatandaşımız çıksın desin ki benim yaşam tarzıma müdahale ettiler. Desin ben bugün başkanlıktan istifa ederim, adaylıktan da çekilirim. Bunların hepsi vatandaşın aklını çelmek için kullanılıyor. Bu kadar iş ve hizmet üretildi, vatandaşa hizmet edenlere bakıyor vatandaş. Bu vatandaş gelip size oy verecek. Böyle söylemlerle oylarını çalma yöntemine başvuruyorlar. Özdere’ye bir sahil yolu yaptık. O sahil yolunhda bir kadın tek başına yürüyemezdi. Her kış çökerdi o sahil yolu. Yemek yiyemezdi. Şimdi gidin kafeteryaları, restoranları ile her gece binlerce insanın yürüyüş yaptığı, yiyip içtiği bir yer haline geldi. Kola içmek isteyen kola rakı içmek isteyen rakı içiyor. Başı örtülü de başı örtüsüz de orada geziyor. Başkan kahve içene de alkol alana iyi akşamlar, afiyet olsun diyor.

MENDERES’İ HAYAL EDEMEYECEĞİ NOKTAYA GETİRECEĞİZ

Menderes’te bir karış toprağı olanın malının değeri neyd? Şimdi ne old? Bunların hepsine bakmalarını, değerlendirmelerini istiyorum. İnşallah 2024 yılına kadar Menderes’in hayal edemeyeceği noktaya getireceğiz. 2014’te bir koyan beş kazanacak dedim, öyle oldu. 2019 yılından sonra da Menderes inşallah bütün Türkiye’nin konuştuğu ve parmakla gösterdiği bir merkez haline gelecek. Menderes’te kararsız seçmen yok. Tamamı Tabiki bizden yana.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.