Dolar 32,3049
%-0.1
Euro 34,8076
%-0.01
Altın 2.388,770
%-0.2
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den maskematik raporu ve çiftçiye dayanışma müjdesi

Başkan Soyer’den maskematik raporu ve çiftçiye dayanışma müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadaki ‘Başkanın Günlüğü’ paylaşımlarında maskematikler aracılığıyla 50 bin ücretsiz maske dağıtıldığını açıkladı. Soyer ayrıca mahsulü dalında kalacak endişesi yaşayan çiftçiye de 'dayanışma' müjdesi verdi. Soyer yarım günde 99 gencin meyve toplamak için gönüllü olduğunu açıkladı. Özellikle kiraz üreticisi mahsulü dalında kalacak endişesi taşıyor.

  • Ege Postası
  • 29.04.2020 - 09:31

EGEPOSTASI - Başkan Soyer her gün sosyal medya yoluyla ‘rapor’ verdiği ‘Başkanın Günlüğü’nde yeni açıklamalarda bulundu. Bazı meyve türlerinin toplanmasındaki mevsimlik işçi sıkıntısını gönüllü dayanışmasıyla alacaklarını belirten Soyer “Çiftçimiz hiç merak etmesin. Kirazı da eriği de şeftaliyi de bu imece sayesinde dalında bırakmayacağız” dedi.

Soyer ayrıca Konak Metrosu’nda başlayan ve yayılan maskematikler aracılığıyla 50 bin maske dağıtıldığını belirterek üretimin ve dağıtımın artacağını vurguladı.

Başkan Soyer’in günlüğü şöyle:

“Sevgili İzmirliler

Günaydınlar, hepinize güzel bir gün diliyorum.

Korona virüs sürecinde yaşadıklarımız bize tarımsal üretimin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu nedenle krizin başından bu yana tarımı desteklemek için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Bazı meyve türlerinde dışarından mevsimlik işçiye ihtiyaç olduğu halde bir bölümünün gelmeyeceği ve meyvenin dalında kalacağı endişesi üzerine harekete geçtik.

Kiraz hasadıyla başlayacağımız gönüllü dayanışma çağrımız büyük ilgi gördü. Dün yarım günde 99 gencin başvurduğunu öğrenince gençliğe inancımız bir kez daha pekişti.

Çiftçimiz hiç merak etmesin. Kirazı da eriği de şeftaliyi de bu imece sayesinde dalında bırakmayacağız.

Yeter ki onlar üretmeye devam etsinler. Ürün bazında yeni destek paketlerini açıklamayı sürdüreceğim.

Yardım faaliyetlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz. Dün 3 bin 612 aileye gıda paketi, 3 bin 150 çocuğumuza da süt ulaştırdı. Evinden çıkamayan 65 yaş ve üzeri engelli 23 abonemizin abonelik iş ve işlemlerini ekiplerimiz evlerine giderek gerçekleştir.

Maske gündelik hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Maskematikler aracılığıyla ücretsiz 50 bin maskeyi İzmirlilere ulaştırdık. Maske üretimini de düzenlemeler ve yeni makinalarla daha da arttıracağız.

Sevgili İzmirliler güzel günlere az kaldı. Cuma dahil hafta sonu kısıtlama uygulamasını hazırlığımızı yine önceden yapalım, fiziki mesafeyi koruyalım, zorunlu değilsek evden çıkmayalım.

Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.