Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den kritik uyarı: Tedbirleri sıkılaştırmak mecburiyetindeyiz

Başkan Soyer’den kritik uyarı: Tedbirleri sıkılaştırmak mecburiyetindeyiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı dördüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda gündeme ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınının çok tehlikeli bir boyuta geldiğine vurgu yaparak, “İzmir’de özellikle önümüzdeki günlerde tedbirleri çok daha sıkılaştırmak mecburiyetindeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2020 - 18:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis toplantısı dördüncü bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Oturuma 3 Kasım’da koronavirüse yakalanan ve tedavisinin ardından bugün iyileştiği açıklanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu da katıldı.

"ALTINDAN KALKAMAYACAĞIMIZ BİR TABLO OLUŞACAK"

Oturumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gündeme ilişkin bilgi verdi. Koronavirüs salgını konusunda önemli uyarılarda bulunan Soyer, Bugün İçişleri bakanımızın katılımıyla AFAD toplantısı yaptık. Yaklaşık 3 saat sürdü. Tüm konular masaya yatırıldı. Birlikte uyum içinde çalışmanın ne kadar önemli ve faydalı olduğunu bir kez daha gördük. Oldukça yararlı bir toplantı oldu. İkincisi Uzundere’deki evlere ve Hilton Oteli’ndeki geçici konaklamaya ilişkin talepler yerine getirilmeye ve vatandaşlarımız buralara yerleşmeye başladı. Son olarak Covid meselesiyle ilgili… Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de ciddi bir tırmanış içinde. Çare üretmemiz lazım. Özellikle deprem sırasında önemlere hazla riayet edilmedi. Bu da muhtemelen yayılım hızını artırdı. Çok ciddi bir artış var. Önümüzdeki günler çok kritik. Tam da okulların tatile başladığı bir dönem. Ailelere rica ediyorum bunu bir tatil olarak görmesinler. Zorunlu olmadıkça çocuklarını dışarı çıkarmasınlar. Aslında akimse zorunda olmadıkça evden çıkmasın. Bunu bir gönüllü karantina olarak görsünler. Yoksa altından kalkamayacağımız bir tablo oluşacak. Kısacası İzmir’de özellikle önümüzdeki günlerde tedbirleri çok daha sıkılaştırmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİR GÖÇEBE GİBİ YAŞIYOR”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, depremde İzmir’e yakışmayan görüntülerin olduğunu ifade etti ve daha önce AK Parti grubu tarafından depreme ilişkin verilen önergeleri hatırlatarak “Demin AFAD’la ilgili bir arada çalışmanın doğru olduğunu söylediniz. Ama bize bundan sonra bu konularda konuşmayacağımız anlamına gelmemeli. Biz bugün İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak İzmir’deki depremin hangi merkezden nasıl yönetileceğini defalarca kez gündeme getirmiştik. Bugün İBB binasının durumu ortada. Biz bu konuda sizi suçlamıyorum ama bir adım atabilirdik. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi bir göçebe şeklinde yaşıyor. Toplantılar sıkıntılı, dosyalara erişmek sıkıntılı. Biz 1,5 senedir bunları dile getirdik. Bu konunda ne kadar doğru konuştuğumuzu da bugün gördük. Ben bu konuda AK Parti grubuna teşekkür ediyorum. Çünkü biz bunları hep dile getirdik. Bugün fazla ey söylemeyeceğim. Acılarımızı sarıyoruz. Ama bunları da gündeme getirmemiz gerekiyor. Geri kalan 3 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi gerekeni yapmalı. Büyükşehir binasının bu durumu İzmir’e yakışmıyor. Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Başkan Soyer ise, “Deprem İzmir’e yakışmıyor valiliğimiz binasını boşaltılıyor büyükşehir binamız boşaltılıyor. Hep beraber çaresini bulacağız inşallah” diyerek Boztepe’nin sözlerini yanıtladı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.