Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer ilk masalevini Konak’ta açtı

Başkan Soyer ilk masalevini Konak’ta açtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alan Masalevlerinin ilki Konak Toroslar’da açıldı. Açılışta konuşan Başkan Soyer, Masalevlerinin hem eğitim hem de istihdam hizmeti olduğunu dile getirirken, “Bu evleri İzmir’in her yanına yayacağız hem çocuklarımız hem annelerimiz için hizmet üreteceğiz” dedi Başkan Soyer, 30 Ağustos yangın buluşması için çağrsını da yineledi. Başkan Soyer ilk masalevini Konak’ta açtı

  • Ege Postası
  • 23.08.2019 - 10:16

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesinin, çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelere mesleki eğitim ve beceri kazandırmak amacıyla kurduğu ilk masalevinin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Tunnç Soyer gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Başkan Soyer masalevinin hem eğitim hem de istihdam sağlayacağını dile getirirken, “Bugün bizim için çok heyecan verici bir gün. Bundan sonra devamı gelecek olan, İzmir’in her yanına yaymayı planladığımız masalevinin ilkinin açılışını yapıyoruz. Masalevi sadece bir kreş değil, annelerin aile ekonomisine katkı sağlayacakları bir hizmet. Masalevi hem eğitim hem de istihdam projesi. Bu evleri İzmir’in her yanına yayacağız. Hem çocuklarımız hem annelerimiz için hizmet üreteceğiz. Belediye olarak ne yaparsak yapalım yapacağımız en önemli iş çocuklarımıza yapacağımız yatırımdır. Bu aynı zamanda atalarımıza olan saygınında ifadesidir. Bizim için gözünü kırpmadan canını veren atalarımızın mirasına çocuklarımıza sahip çıkarak, sahip çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.  

SOYER 30 AĞUSTOS ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Başkan Soyer, konuşmasının sonunda İzmir’deki büyük yangını hatırlattı ve 30 Ağustos çağrısını yineledi. Soyer, İzmir’in küllerinden doğacağını vurgularken, “İzmir çok büyük bir yangın yaşadı. Bu yangında çok büyük bir hasar çıktı. İzmir tarhinin en büyük yangını. İzmir’in ciğerleri yandı. Önümüzdeki günlerde olağanüstü toplantı ile İzmir’i ciğerlerine kavuşturacağız. Mesele sadece fidan dikmek değil, ağaçları korumayı iyi başarmak ve bu bilinci kent yaymak. Her sene Temmuz, Ağustos aylarında yaşadığımız yangınlar kader değil. Sahip çıkarak, koruyarak bu şehrin geleceğini aydınlatmamız mümkün. Orada nasıl sahip çıakcağımızla ilgili her türlü fikri ve öneriyi dinleyeceğiz. Bunları meclisimizin önüne koyduktan sonra alacağımız kararları Valiliğe götürüp onaylatacağız. Hepimizin içi yandı krizi fırsata çevirmek İzmir’e yakışır. Herkes ne yapabiliriz nasıl sahip çıkabiliriz diye seferber oluyor. İzmir’de böyle yangınların çıkmasına izin vermeyeceğiz. İzmir küllerinden yeniden doğacak  ve Türkiye’ye ilham olacak” dedi. 

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

Toros Masal Evi Merkezi, ihtiyaç ve talep doğrultusunda çocuklar ve ailelere yönelik sanatsal atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitmen - psikolog - ebeveyn destekli çalışmalar, doğa ile tanışma atölyeleri, çocuk hakları farkındalık çalışmaları, eğitim ve seminer çalışmaları düzenleyecek.

AKTİVİTENİN MERKEZİ

4-6 yaş arasındaki çocukların sosyal ilişkiler kurması, farklılıklara saygı duyması, paylaşma, dil gelişimi, yeteneklerinin keşfedilmesi, psiko-motor becerilerinin gelişmesi, özgüven ve benlik algılarının güçlenmesini amaçlayan Masal Evi merkezinde bu yönde çeşitli faaliyetler bulunuyor. Merkezin amaçları doğrultusunda çocuklara yönelik, dil gelişimi etkinlikleri, kavram çalışmaları, beden koordinasyon etkinlikleri, resim atölyesi, el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, masal dinletileri, mutfak atölyeleri, doğa atölyeleri ve çocuk haklarına göre faaliyetler sağlanacak. Ayrı ca kadın ebeveynlere yönelik meslek edindirme ve beceri kursları da olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.