Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den ilçe belediye başkanları ile 'Stratejik Plan' zirvesi...

Başkan Soyer'den ilçe belediye başkanları ile 'Stratejik Plan' zirvesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla buluştu. 2019-2024 İzmir Stratejik Planı için konuşan Başkan Soyer, “Bugünkü toplantımız bir senkronizasyon toplantısıdır. İlçeler, hem sivil toplum kuruluşları eğer aynı stratejik hedeflerle yol almazlarsa o vakit ortaya iyi bir şey çıkmıyor. Ortaya bütüncül bir resim çıkmıyor. Herkes birbirinden haberdar olsun istiyoruz. Eylül ve Ekim aylarında yapılacak meclis toplantılarıyla bunlar karar altına alınsın” ifadelerini kullandı. Başkan Soyer belediye başkanları ile buluştu

  • Ege Postası
  • 03.09.2019 - 15:27

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metropol ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda 31 Mart yerel seçimleri sonrasında hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılırken, başkanlar yeni süreçte izlenecek yol haritaları üzerinden fikir alışverişinde bulundu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen zirveye Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin katıldı.

Ayrıca Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen de toplantıda yer aldı. Bir gün sonra gerçekleşecek kırsal belediye başkanları toplantısına Bayındır’ın kurtuluş günü olmasından dolayı katılamayacağını ifade ettiği belirtilen Başkan Demirezen’in kendi isteğiyle metropol buluşmasında yer aldığı aktarıldı.

BUGÜNKÜ SENKRONİZASYON TOPLANTISI

Başkan Soyer, buluşma amacının 2019-2024 İzmir Stratejik Planı olduğunu söyledi. Soyer, “Bugünkü toplantımız bir senkronizasyon toplantısı. Stratejik plan her kurumun kendi başına yapması gereken plan ama İzmir denince hem büyük ilçeleri hem sivil toplum kuruluşları eğer aynı stratejik hedeflerle yol almazlarsa o vakit ortaya iyi bir şey çıkmıyor. Herkes iyi bir şey yaptığını düşünüyor ama ortaya bütüncül bir resim çıkmıyor. Yapmamız gereken şey bu plan çalışmalarının mümkün olduğu kadar birbiriyle uyumunu sağlamaktır. Tüm Türkiye’ye dünyaya karşı bir İzmir stratejik planı ortaya çıkarmak. Hepimizin uyacağı, takip edeceği ve parçası olacağı bir plandan bahsediyorum. Örneğin Bornova’nın stratejik planı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planı uyumlu değilse ne ortak yatırım yapmak ne ortak bir hikaye ortaya koymak mümkün olmaz. Mutlaka bunları senkronize etmeye çalışacağız" diye konuştu.

EYLÜL VE EKİM AYLARINDAKİ MECLİSLERDE KARARLAR ALINACAK

Soyer, Eylül ve Ekim aylarındaki meclislerde Stratejik Plan ile ilgili kararlar alınacağını dile getirirken,  “İki kısa sunumumuz olacak. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan çalışmasıyla ilgili ana hatları ortaya koyacağız bir de aynı şekilde sürdürülebilir kentsel gelişim ağıyla ilgili bir sunum olacak. Ondan sonra da ilçe belediyelerimizin 10 dakikayı geçmeyecek kısa sunumlarını dinlemek istiyoruz. Herkes birbirinden haberdar olsun istiyoruz. Eylül ve Ekim aylarında yapılacak meclis toplantılarıyla bunlar karar altına alınsın. Birbirimizle buluşarak bu kararları alalım. Önümüzdeki 4 buçuk yılda da yol alalım istiyoruz” dedi. 

Başkan yardımcıları ve bürokratlarıyla toplantıya gelen ilçe belediye başkanlarının dosyalar hazırladıkları görüldü. Başkanların basına kapalı bölümde ilçeleriyle ilgili bilgilendirme yapacağı ve gereken proje ve yatırımlarda Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunacakları belirtildi. 

SOYER'DEN O ÇALIŞMAYA AÇIK DESTEK

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik plan çalışmasıyla ilgili ana hatları ortaya koyacaklarını, aynı şekilde sürdürülebilir kentsel gelişim ağıyla ilgili bir sunum yapılacağını aktaran Soyer, ardından ise başkanların görüş ve önerilerini alacaklarını belirtti. Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda, belediye başkanları kendi ilçeleri ile ilgili sunum yaptı. Toplantının ardından Soyer, bir gazetecinin "AK Parti'nin, ilçe belediyelerinin daha verimli çalışabilmesi için büyükşehirlerdeki bazı yetkilerin ilçelere devredilmesi yönündeki çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Çok iyi görüyorum. Keşke daha çok yerelleşse, keşke daha çok yerelin gücü artsa. Hatta kapatılan beldeler tekrar açılsa, köyler tekrar köy olsa. Ne kadar geriye gidilse o kadar doğru. Ne yazık ki otorite ve yetki giderek daha çok merkezileşiyor. Bu da sağlıklı bir şey değil. Çünkü dünyada tersine, otoritenin giderek yerelleşmesi ve merkezi otoritenin yerele devredilmesi gibi bir eğilim var. Dilerim İzmir olarak böyle bir eğilimden nasibimizi alırız ve yerelleşir" yanıtını verdi. 

Öte yandan stratejik plan için 4 Eylül Çarşamba günü diğer 18 ilçe belediye başkanının katılacağı ayrı bir toplantı daha gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.