Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den Kabotaj Bayramı mesajı

Başkan Soyer'den Kabotaj Bayramı mesajı

İzmir'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı şenlik havasında kutlandı. Urla Karantina Adası'nda açık su yüzme yarışları gerçekleşti. Kent içi ulaşımda bisiklet kullanmayı tercih eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kez yüzerek su sporlarına verdiği önemi de gösterdi. Karantina'da renkli görüntüler... Protokolden Kabotaj kulaçları

  • Ege Postası
  • 30.06.2019 - 12:23

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Türkiye Yüzme Federasyonu ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin bu yıl 7. kez düzenlediği açık su yüzme yarışları,  Urla Karantina Adası'nda gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen yarışlara,  Türkiye'nin dört bir yanından 18- 69 yaş arası 126  yüzme sporcusu katılarak şampiyonluk için kulaç attı. Bu yıl ilk defa takımların da mücadele ettiği yarışlarda, İzmir protokolünün de katıldığı özel bir yarış düzenlendi. 

O BAŞKAN VAZGEÇTİ

Havanın rüzgarlı, denizin de fazla dalgalı olması nedeniyle kısaltılan parkurlarda, protokol üyeleri botlarla yaklaşık 50 metre açığa götürüldü. Toplu çıkışla başlayan yarış, renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışta, Sutopu Federasyonu İzmir Şube Başkanı Uluç Serim birinci, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz ikinci, DTO İzmir Şubesi Müdürü Halil Necati Hatipoğlu üçüncü oldu. Soyer, yarışı sekizinci sırada tamamladı.

Yarışmaktan vazgeçen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise botla karaya döndü. 

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yarışa katılımından dolayı Soyer'e teşekkür ederek, madalya taktı.

İzmir'de denizciliğin ve su sporlarının gelişmesine büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm İzmirliler'i  sağlıklı ve zinde bir yaşam için spor yapmaya davet etti.

'İZMİR'DE YAŞANLARIN DENİZLE İÇİ İÇE OLMASI LAZIM'
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve vatandaşların alkışları eşliğinde denizden çıkan Başkan Soyer, "Biz denize karadan bakıyoruz. Bu kadar büyük bir hazineyi, zenginliği hayatımızda çok içselleştirmiş değiliz.  Daha çok denizle buluşmamız lazım. İzmir'de yaşayanların,  gençlerin,  çocukların daha çok denizle iç içe olması lazım. Bu hedefe doğru çalışacağız. Bugün yüzmemiz bu adımlardan biri" dedi. 50 metrelik yarışın sonunda dereceye girenlere madalyaları verildi. Türkiye Su Topu Federasyonu İzmir Temsilcisi Uluç Serim yarışı birinci olarak tamamlarken,  Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı  Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Mihri Çelik, Ekonomi Eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ile İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği Müdürü Mehti Bıkmaz da yarışanlar arasındaydı.

"YARIŞI SONLARDA BİTİRDİM"

35 numarayla yarışan Soyer, yarışın sonunda yaptığı açıklamada, hava koşullarının sert olduğunu belirterek, "Başta rica ettim 'Centilmence yarışalım.' diye ama pek dinlenmedim galiba. Yarışı sonlarda bitirdim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kadınlar, erkekler ve üçer kişiden oluşan takım yarışlarına toplam 189 yüzücü kayıt yaptırdı. Hava koşulları nedeniyle sporcular, 2 bin metreden yaklaşık 300 metreye indirilen parkurda yarıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.