Dolar 32,3387
%-0.06
Euro 34,8468
%0.16
Altın 2.392,960
%-0.16
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den GSF ile ilgili flaş açıklama: Onay vermedim

Başkan Soyer'den GSF ile ilgili flaş açıklama: Onay vermedim

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı'nın Narlıdere'de bulunan binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Kampüsü'ne taşınması kararı öğrencilerin tepkisini çekerken, geçtiğimiz günlerde, üniversiteden yapılan açıklamada fakültenin geçici bir süre için Kültürpark'a taşınacağı belirtildi. Bu açıklama heyecan yaratırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter'dan, bu haberin doğru olmadığını duyurdu. Başkan Soyer'den GSF ile ilgili flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 14.07.2019 - 17:53

EGEPOSTASI- Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Kültürpark'a taşınacağıyla ilgili haberlere, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den yalanlama geldi. 

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı'nın Narlıdere'de bulunan binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Kampüsü'ne taşınması kararı öğrencilerin tepkisini çekerken, geçtiğimiz günlerde, üniversiteden yapılan açıklamada, büyükşehir belediyesi ile yapılan görüşmeler sonunda, fakültenin geçici bir süre için Kültürpark'a taşınmasının kararlaştırıldığı belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. NükhetHotar, "Çözüm yollarını genişletmek adına, belediyeye bir öneri getirdik ve Tarihi Havagazı Binası’nı bir süreliğine talep ettik. Ancak buradaki söz konusu yoğunluk nedeniyle belediyemiz, farklı bir yaklaşım getirerek Kültürpark’ı kullanabileceğimizi belirtti. Bu durum da üniversite yönetimimiz tarafından gayet olumlu karşılandı. Kamu kurumları arasındaki bu güzel diyalog, hepimizi mutlu etti. Üniversitemizin fertlerine ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı da İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM

Ancak Başkan Tunç Soyer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Medyada yer alan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin geçici bir süre için Kültürpark'a taşınacağı haberleri doğru değildir. Bu konuyla ilgili DEÜ'nden kimseyle görüşmedim, bir onay da vermiş değilim. Kültürpark'ın geleceği #İzmirBuluşmaları süreciyle belirlenecek." dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.