Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer: Doğrunun kalesi yıkılmaz!

Başkan Soyer: Doğrunun kalesi yıkılmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir Bayrağı' ve 'İzmir parası' açıklamaları sonrası yaşanan tartışmalar TBMM'ye kadar uzandı. Mecliste AK Partili milletvekillerinin eleştirilerine, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, Başkan Soyer'e sahip çıkarken, Soyer ise Özel'e teşekkür ederek, "Doğrunun Kalesi Yıkılmaz" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2020 - 09:35

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir videokonferans görüşmesinde sarf ettiği 'İzmir Bayrağ' ve 'İzmir parası (İZCOIN)' tartışmaları sürüyor. 

Başkan Soyer, açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve videonun montaj hileleriyle kesilip belli bir bölümünün yansıtıldığını ileri sürmesine karşın AK Partili vekiller açıklamaların peşini bırakmadı.

Tartışmalar dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de (TBMM) yaşandı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TBMM oturumunda söz alarak, Soyer’in İzmir’i Türkiye’den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini deşifre ettiğini iddia etti.

AK Partili milletvekillerinin eleştirilerine, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in sözleri bir trol çalışmasıyla çarptırılmıştır. Bu süreçte söylenen kötü sözleri kabul etmiyoruz. Tunç Başkan'ın İzmir sevgisinden, vatan sevgisinden, bayrak sevgisinden memnunuz. Onu seviyoruz. #TunçSoyerYalnızDeğildir" dedi.

Grup Başkanvekili Özel'in sosyal medyadan o anlara ait görüşlerini paylaşan Soyer, " 'Doğrunun Kalesi Yıkılmaz.' Güveni için CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e teşekkür ederim." notunu düştü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.