Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'ndan yeni dönem mesajları: Uçan projelerle olmuyor

Başkan Selvitopu'ndan yeni dönem mesajları: Uçan projelerle olmuyor

Seçime Doğru programının konuğu olarak Alev Olgay’ın sorularını yanıtlayan Karabağlar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Selvitopu yaptıklarını ve yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlattı. Başkan Selvitopu'ndan yeni dönem mesajları

  • Ege Postası
  • 21.02.2019 - 11:19

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Karabağlar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Selvitopu ulaşımda ana aksları açarak iç ulaşımı rahatlamayı istediğini, bütçeleri kısıtlı olmasına karşın eğitim ve sağlık harcamalarında kısıtlamaya gitmeyeceğini söyledi.

Karabağlar’a yeni meydan kazandıracaklarını dile getiren Başkan Muhittin Selvitopu, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kampüsünün ilçede olması, rekreasyon alanı kazandırmak ve Kaymakamlık önündeki çukurun üstünün meydan altının otopark yapılması hakkındaki projelerini hayata geçirmek istediğini söyledi.

UÇAN PROJELERLE OLMUYOR

Başkan Selvitopu AK Parti’nin İzmir projelerini de değerlendirerek, “Kentin somut ihtiyaçları ve yapılması gerekenler belli. Biz özellikle ben ilçemiz için söylüyorum; somut projeler üzerinde yoğunlaşıyoruz. öyle hayali şeylerle olmuyor. 17 yıllık iktidarlar, uçan projelerle olmuyor” dedi.

ÖZELLİKLE 3 PROJE VE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Karabağlar’da en önemli önceliklerinden birinin de kentsel dönüşüm projeleri olduğunu kaydeden CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı ve Başkanı Muhittin Selvitopu 31 Mart yerel seçimlerinde hayır bloğu başta olmak üzere tüm partilerin oylarına talip olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu, kendini Karabağlılara emanet ettiğini vurgulayarak, “Hayalim modern, gelişen insanların günlük yaşamında da rahat ettiği, spor alanları, kültür merkezleri olan, eğitimin, kültürün sporun yoğun olduğu bir kent. önümüzdeki 5 yıl içinde bunların olması için tüm enerjimizi harcayacağız. Özellikle 3 proje ve kentsel dönüşümün peşini bırakmayacağız. Karabağlılara bizlere sahip çıkmalarını diliyoruz. Kendimizi onlara emanet ediyoruz. Martın sonu bahar diyoruz. Bu baharın kentimize güzel şeyler katacağına inanıyorum. İzmirliler de bizlere inansınlar, güensinler. Biz de onları mahcup etmeyeceğiz, onlara layık olmaya çalışacağız ve hizmet edeceğiz” diye konuştu.

 İŞTE  PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

12 TANE HAZIR PROJEMİZ VAR

Noktasal, bölgesel semtlere yönelik projeler gerçekleştireceğiz. Pazar yerleri, kültür zve semt merkezleri, yeni parkları hayata geçireceğiz. Bu konuda şu anda elimizde 12 tane hazır projeler var.

850 SOKAĞI YENİLEDİK

Öğrenci yurdunu tamamladık. Refet Pele’de taziye evi ve semt merkezi yaptık. Çok beğenildi. Kullanılıyor. Barış Semt Merkezi’ni bitirdik, hizmete açacağız. Yaşar Kemal’de kapalı Pazar yerimiz bitti. Parklarda yenileme çalışmalarımız ve yol yapım çalışmalarımız sürüyor. 850 sokağı yeniledik. Her yıl 150 sokağı yenilemeye çalıştık. Bunlar rutin işler, devam ediyor ve edecek.

ANA ULAŞIM AKSLARINI AÇMAK İSTİYORUZ

Ana ulaşım akslarını açmak istiyoruz. Büyükşehir belediyesiyle birlikte yapıyoruz. Biz dersimizi çalıştık, projeler hazır. İş finansa kalıyor. Bunların finansını sağladığımızda yapılacak işler belli. Hepsini biliyoruz ve bunların takipçisi olacağız. Sadece bir projeye takılmayacağız. Önümüzdeki dönemin ilk projelerinden birisi gençlik merkezini süratle hayata geçirmek.

KARABAĞLAR’DA TEMEL SORUN İÇ ULAŞIM, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE BİRLİKTE...

İmar planlarının amacı birkenti geleceğe taşımaktır. Modern, yaşanabilir kent yaratmak istiyoruz. Planlamanın temel amacı da budur. Ulaşım var, yeşil alanları-sosyo teknik alt yapılar, pazaryerleri, semt ve kültür merkezleri bu planın içerisinde. Uygulamaya girdiğinizde ufak tefek düzenlemeler gerekir. Avantajımız şu; çevre yolu üzerinde olmamız. Havayolu aksı üzerinde olmamız. Bir taraftan Hatay Caddesi ile çevrili olmamız. Karabağlar’a çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Temel sorun iç ulaşımın rahatlaması. Büyükşehir belediyesiyle de çalışmalarımız olacak. Metronun ilçemize ulaşması da gerekli. Bunlar büyükşehir belediyesinin değerlendireceği konular. Biz de en azından talepte bulunup takip edeceğiz.

KARABAĞLAR’A MEYDAN YAPACAĞIZ

Meydan çok önemli. Kentlerde en küçük ilçede ve köyde bile meydan vardır. Yerleşim alanı o meydanın etrafında şekillenir. Karabağlar sonradan kurulan bir ilçe olduğu için meydanı, merkezi yok. Oteli, sineması, tiyatrosu yok. Bunları yaratmamız lazım. Planlamalarımız bunları ortaya çıkaracak. Meydan projesi de ilçemiz için önemliydi. İhsan Alyanak Spor Salonu ve bulvarı arasında kalan 42 bin metrekarelik alanda meydan proje yarışması düzenledik. 35 proje grubu katıldı. Bir proje birinci  seçildi. Hedefimiz o projeyi hayata geçirmek olacak. Yürüyüş yolları, kafeteryalar olacak. Bir mülkiyet konusu var. Onun da hakları verildi, beklemedeyiz. O biter bitmez meydan projesi hayata geçecek.

BÜTÇEMİZ KISITLI OLMASINA KARŞIN EĞİTİMİ VE SAĞLIKTA KISITLAMAYA GİTMEYECEĞİZ

Eğitim ve sağlıkta kısıtlamaya gitmiyoruz. Karabağlar’ın bütçesi kısıtlı olmasına karşın bu iki konuda hiçbir şekilde tasarrufa gitmeyi doğru bulmuyoruz. Sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımız var. Orada neyi kısıtlayacağız. Oradaki hizmetlerin gelişmesi için de çaba sarf ediyoruz. Hayvan sağlığı merkezi açtık mesela. Her türlü tıbbi operasyon yapılıyor orada. Sokak hayvanlarıyla ilgili çok şikayet alıyoruz. Bunu önlemek için kısırlaştırma programları uyguluyoruz. Temel yöntem kontrol altına alınması. Biz de belediye olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. 1500 aileye eğitim desteği veriyoruz. İlçemizde dar gelirli aileler var. Bu imkanı onlara sunduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz. Yaygınlaştırmaya çalışacağız.

YURTOĞLU MAHALLESİNDE SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ, PROJE HAZIR, İHALEYE ÇIKACAĞIZ

Yurtoğlu Mahallesi’ndeki bir alan. Projenin içinde iki kapalı spor salonu var. 2 bin kişilik futbol sahası ve stadyum, yarı olimpik yüzme havuzu, voleybol-basketbol-koşu pisti var. Tenis kortuna kadar var. Burası bir kompleks. Buz pisti de yapacağız. Seçimlerden sonra ihalesi gündeme gelecek. Büyükşehir belediye başkanımızla birlikte bu konuyu gündeme taşıyacağız. Her türlü uygulama projesi hazır. Tek kalan şey ihale. Çok sporcu yetişeceğine inanıyorum.

MOBİLYACILAR ODASI İLE BİR MERKEZ AÇACAĞIZ VE...

Mobilyacılar ve marangozcular odasıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Mobilyacılar odasıyla bir proje gerçekleştirdik. İçinde eğitime dönük salonlar olacak. Mobilya sektörünün sorun ve ihtiyaçlarına dönük bir merkez olacak. Orada açılacak kurslarla ara eleman yetiştirmeye de çalışacağız. İZKA’ya da başvurmuştuk. Bir milyon liralık hibe desteği aldık. İhale sürecindeyiz. Lojistik desteğine ihtiyacı var. Üretilen mobilyanın tüm illere ulaştırılmasında sıkıntı yaşıyorlar. En önemli sorunları o. Bu sadece belediyenin çözeceği birşey değil. Oda ile üzerine çalışıyoruz. Çözülürse mobilya sektörü çok daha iyi noktalara gelir. Biz belediye olarak her türlü desteği veriyoruz.

PROJELER BİRBİRİNE ENTEGRE OLMALI

Bu projeler birbirine entegre olacak. Rekreasyon alanımız var. Uzundere’de. 3 proje birbirine entegre olduğunda modernleşme öyle olacak. Kentsel dönüşümler kapsamında yollar yenilenecek. Pazaryerleri, semt, kültür merkezleri olacak. Çağdaş bir kent böyleyaratılacak. Tek bir projeyle bu işlerin yapılması mümkün değil. Noktasal projelere de ihtiyacımız var tabi. Bunları birbirine entegre edeceğiz. Kenti bütünüyle geliştirmek istiyoruz. Uzundere bu anlamda iyi bir örnek olacak.

 ÜNİVERSİTE, REKREASYON ALANI VE KAYMAKAMLIK ÖNÜNDEKİ ÇUKUR SORUNUNU ÇÖZMELİYİZ

3 temel konu var; üniversite. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kampüs alanı sorunu var. Poligon deresinin gelecekte nasıl değerlendirileceği konusu var. Bir de kaymakamlığın önündeki çukur ne olaca? Bunları stk’larla konuşmamız lazım. Yerel yönetim olarak bu konularda önerilerimiz var. 80 hektarlık kamuya ait bir alan var Uzundere köyünün üzerinde. Bu alanın tamamının üniversite alanı olmasını istiyoruz. Ancak burası TOKİ’ye devredildi. Ancak TOKİ bu alanın 42 hektarını konuta açtı. Poligon Deresi’nin tamamı 200 hektar. Burası yemyeşil bir alan. Eğilimli, çok güzel  bir alan. Derenin doğduğu yer de orası. Bu alanın kente kazandırılmasını istiyoruz. Rekreasyon alanı olarak işaretlendiğinde sorun olmaz. Sadece iç düzenlemelerini gerçekleştireceğiz. Bu gerçekleşirse hem ilçemiz hem İzmir kazanır. Kentteki yaşayanlar nefes alır. Stk’larla ortak noktaya geldik bu konuda da. Yeşil alanlar İzmir’de kısıtlı. Bu alanı kazandırırsak İnciraltı gibi bir alan olacak.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ OLUNCA SOSYAL VE TİCARİ YAŞAM HAREKETLENECEK

Üniversite kampüsü olursa, o kentteki sosyal yaşam hareketlenir. Ticari yaşam da hareketlenir. Esnafın daha iyi kazanç sağlamasını sağlar. Bütün bunlar İzmir ve Karabağlar için çok önemli. İlçemizde kentsel dönüşümden bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da bahsetti, kentsel dönüşüme gerek yok mu diye. Yeni bina yapmakla olmaz. Sosyaldönüşüm projeleriyle desteklemeniz gerekir. Üniversite kampüsü de bunu sağlar.

KAYMAKAMLIK ÖNÜNDEKİ ÇUKURUN ÜSTÜ MEYDAN ALTI OTOPARK OLMALI

Çukur var. İzmir Emniyet Müdürlüğü yapılmak üzere başlanmış bir proje var. Sonradan vazgeçilmiş. Bir tarafta hastanemiz var, bir tarafta iller bankası, bir tarafta kaymakamlık binası var. Trafiğin yoğun olduğu bir yer. Biz de altı otopark üstü meydan olsun istiyoruz. İlçede büyük meydanın yanısıra böyle meydanlar da olabilir. Bu konuda da stk’larla mutabakata vardık. Engel yetkili kurumların bu konuda karar vermesi. Karar verilirse engeller aşılacak. Okul da yapılabilirdediler. Doğru okul olabilir ancak üstü meydan, altı otopark olması kent için  bir kazanım olur. Bizlerin görevi gelecek kuşakları düşünmek olmalı. Sadece yerel yönetimin çabası yetmez. Kent dinamiklerinin de bu konulara sahip çıkması gerekir diye düşünüyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

3 bölgede kentsel dönüşüm projesi var. Birincisi devam ediyor, 32  hektarda, sorun yok. O projenin en önemli özelliği uzlaşı içinde yapılması. Herkesin hakkının ve hukukun teslim edilmesi. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Kimse mağdur olmadı. İnsanlar komşularına kadar seçebildi. Türkiye’ye örnek bir model oldu. Kentsel dönüşüm modeli arayacaksanız şu anda Uzundere’de uygulanıyor. Bu modeli İzmir’de ve ilçemizde yaygınlaştırmamız gerekiyor.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Temel amacımız semt merkezlerinde her yerde orada yaşayan yurtatşlarımızla buluşmak istiyoruz. kendi ayağımıza çağırmayacağız. biz onların ayağına gideceğiz. onların sorunlarına derman olmaya çalışacağız. Derman belediyeciliğini daha da yaygınlaştırmaya çalışacağız. 

HAYIR BLOĞUNUN VE TÜM PARTİLERİN OYUNA TALİBİZ

Oy dağılımının en somut örneği Cumhurbaşkanlığı seçiminde oldu. AK Parti ve MHP ittifakı vardı. Diğer tarafta doğrudan cumhurbaşkanlığı seçiminde bir itttifak yoktu ama fiili bir ittifak oluşmuştu. Bizim adayımız Muharrem İnce, AK Parti'nin adayı Erdoğan'dı. bizim adayımız 154 bin oy aldı. Bu yerel seçimde de bence en benzer seçim son seçimde olduğu gibi olacaktır. Anayasa ve referandum uygulamasında 203 bin hayır oyu çıktı. Biz bu oylara da diğer partilerin oyuna da talibiz. Hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığımız oyları almak. Hayır boloğunun hepsinin oyunu almaya çalışacağız. Sıkıntılı bir süreç bu.

MECLİS ÜYESİ ADAYI OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZINDA GÖNLÜNÜ ALIP...

Karabağlar'da yüze yakın arkadaşımız meclis üyeliği için başvurdu. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Hepsi bilgi ve birikimli. Karabağlar'daki meclis üyesi sayısı 37. Şu anki dağılımımız 22'si CHP'de, 15 üyeyi de AK Parti çıkardı. Bu tablonun biraz daha değişeceğini düşünüyorum. Meclis üyesi sayımızı arttıracağız. Yüz civarındaki aday adayından dörtte biri seçilecek noktada olacak. Dört kişiden biri olacak, üçü olmayacak. Liste doğal olarak burukluk yaşatabilir. Ama biz bunların aşılacağını düşünüyoruz. Her aday adayı olan arkadaşımız birlikte siyasi mücadele içinde olduğumuz arkadaşlarımız. Gönülleri almamız gerekiyor. Buruklukları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hepimiz insanız. Esas hedefimiz gönülleri alarak iyi bir sonuç almak. 

ESAS HEDEFİMİZ İZMİR’DE ÇOK DAHA BAŞARILI OLABİLMEK

Tunç Soyer yeni başlıyor. Partimiz Tunç Beyi aday gösterdi. Partimizin aldığı karar gereği üzerimize düşüne yapmaya çalışacağız. Artık belli tartımaları geride bırakmalıyız. Bizim esas hedefimiz İzmir'de çok daha başarılı olabilmek. Bu başarıyı genel iktidarı değiştirmeye yönelik bir noktaya getirmek olmalıdır tüm çalışmamız. 

17 YILDIR İKTİDARLAR, UÇAN PROJELERLE OLMUYOR

AK Parti her seçimde olduğu gibi bir sonuç alamayacak İzmir'de. seçim zamanları projeler havada uçuşur. Kentin somut ihtiyaçları ve yapılması gerekenler belli. Biz özellikle ben ilçemiz için söylüyorum; somut projeler üzerinde yoğunlaşıyoruz. öyle hayali şeylerle olmuyor. 17 yıllık iktidarlar, uçan projelerle olmuyor. Türkiye'de bugün herkes sıkıntı içinde. Demek ki yönetim zaafiyeti içinde. CHP'li belediyeler yerelde başarılılar. Biz de projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Aziz Başkan da birçok projeyi hayata geçirdi. Kırsal kalkınma başta olmak üzere. Bunlara bakmak lazım. Hayali projelere değil. 

ÖZELLİKLE 3 PROJE VE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Hayalim modern, gelişen insanların günlük yaşamında da rahat ettiği, spor alanları, kültür merkezleri olan, eğitimin, kültürün sporun yoğun olduğu bir kent. önümüzdeki 5 yıl içinde bunların olması için tüm enerjimizi harcayacağız. Özellikle 3 proje ve kentsel dönüşümün peşini bırakmayacağız. Karabağlılara bizlere sahip çıkmalarını diliyoruz. Kendimizi onlara emanet ediyoruz. Martın sonu bahar diyoruz. Bu baharın kentimize güzel şeyler katacağına inanıyorum. İzmirliler de bizlere inansınlar, güensinler. Biz de onları mahcup etmeyeceğiz, onlara layık olmaya çalışacağız ve hizmet edeceğiz. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.